COOLER MASTER MWE WHITE 650W 80+ VS GIGABYTE P650B 650W 80+

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Gigabyte ürünün 1 yıl garanti avantajı var 3 yıl ama ülkemizde nedir durum bilemem ki 2 yıl minimum zaten ama bu Gigabyet ürününe 3 yıl güveniyor demek gibi bir şey. Ayrıca sertifika olarak bir tık daha iyi yani Gigabyte tercih edin.

KS

Marje

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Anakartım msi x570 gaming plus bir sorun olmaz değilmi o konuda az çok söylemiştim zaten size sistemi

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Anakartınızda 8+4 Pin CPU güç girişiniz var ama seçtiğiniz Gigabyte modelde 1 adet 8 pin CPU kablo desteği var yani Gigabyet model olmaz. Cooler Master üründe https://www.vatanbilgisayar.com/coo...-2xeps-aktif-pfc-120mm-fanli-guc-kaynagi.html burada 2xEPS denmiş bu CPU güç kablosunu diğer adı yani Vatan Bilgisayarı arayın yada mesaj adın doğru ise bilgi Cooler Master ürünü alabilirsiniz anakartınız ile o ürün uyumlu görünüyor.

Eğer Cooler Master üründe fazldan CPU güç girişi desteği yoksa o zaman piyadaki en ucuz bu desteğe sahip PSU modeli https://www.sinerji.gen.tr/high-power-750w-element-br-80-bronze-guc-kaynagi-pmu420596 bu ürün bunu alabilirsiniz. Bu HighPower üründe 2 adet 4+4 pin var siz anakartınıza bu pinlerden 3 'ünü takacaksınız. Ayrıca bu PSU modelinde Bronz sertfikayı almış olursunuz ayrıca HighPower Bronz verimliliğini 90% seviyesine çıkartmış yani bu son attığım ürün bu 2 üründen bir tık daha avantajlı.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Kasa içindeki PSU modellerini kontrol edin genelde sadece 1 adet 8 pin CPU güç girişli PSU 'lar oluyor. Ayrıca 2 kasada da kronik önden hava alma sorunu var.

KS

Marje

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Gerçekten kasa ve psu secmekte bu kadar zorlanacagim hic aklıma gelmezdi ama şuan aşırı bir kararsizlik var her baktığım psu acaba uyarmi sisteme diye kapatiyorum sonunda sayfayı siz yerimde olsanız ne yapardınız cooler master veya corshair dışı bir markada almak istemiyorum çünkü tanımıyorum diğerlerini çoğu kişi psunun sistemini yakmasindan muzdarip bu konuda özellikle cooler mastera güveniyorum bilmiyorum belki daha iyi markalar da vardır ama dediğim gibi bilindik birşey daha iyi olurdu kasa ve psu için en yüksek 800-900 bütçe var şuan siz yerimde olsanız ne yapardınız (r7 3800x, MSI x570, 5700xt) ve birde MSI vampiric iyi bir kasa olabilirmi mağazada gördüm çok kaliteli birşeye benziyordu aynı zamanda şık bir tasarımı var ama hava akışı konusunda bilemedim

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Bakın %100 net bilgi verecek konuşacağım normalde bunu yapmam.

Birincisi ben kimseye kötü yada sorunlu ürün önermem çin menşei ürün hiç önermem PSU yanması vs. gibi sorunlar genelde yanlış W seçimi kötü ürün seçimi nedeniyle olur ki ben PSU yanma olayı kaç yıldır bu işteyim 2 veya 3 defa denk geldim gerçekten zor iştir dandik ürün değilse. Size önerdiğim HighPower PSU modelini alın güvenilir markadır Cooler Master markasının pek çok ürününden kaliteli ürünleri var pişman etmez. https://www.sinerji.gen.tr/high-power-750w-element-br-80-bronze-guc-kaynagi-pmu420596

Kasa olarak size 1 önerim olacak. Öyle kendiniz ben bu markayı bilmiyorum diye kısıtlamayın. Bu işte yıllardır varım ne nedir ne değildir biliyorum hangi marka iyi hangisi değil ne tercih yapılmalı bilirim.

XPG INVADER 2x120mm Fanlı Midi Tower ARGB Kasa - INVADER-BKCWW - 479,00 TL - Indirimdeyken kaçırmayın. 8 Kg ağırlığı olan çok kaliteli bir kasadır. Normalde 700 TL bandına kadar bu ağırlıkta kalitede kasa yok piyasada. Hep 5 Kg civarı kasaların kalitesi. Bu kasa her analamda çok iyi normalde 600-700 TL civarı ama fiyatı inmiş. Yanında 2 fan ile geliyor sonradan 1 yada 2 fan daha alırsınız dert değil.

KS

Marje

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hocam xpg kasayı şimdi sipariş verdim çok beğendim görünüşünü önerin için çok teşekkür ederim görüntüsü çok iyi umarım hava akisida iyidir şimdi sadece geriye psu kaldı onuda senin dediğin psu alırım büyük ihtimalle ona yarın biraz daha bakacağım kral önerilerin icin çok teşekkürler başını agrittik ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Önrmli değil XPG kasası önü cam ile kapalı kasaların çoğundan daha iyi hava akışına sahip bir model ön metal plaka ile kasa arasında ciddi boşluklar var yani pişman etmez ki zaten artı olarak anakart tablası yanına 2 adet daha fan takılıyor yan kapaktaki ızgaradan hava aktarabilirsiniz ektra olarak. Sadece dedim zaten 2 adet fan ile geliyor o eksi sayılır 3 + 1 fan takımı alırsanız yan tabla dahil üst bölme hariç tüm slotlar dolar ki hava akışı sorunu sıfıra iner olursa tabi :)

KS

Marje

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hocam birde bu sistemi ekran kartsiz calistirabilirmiyim sizce calistirmalimiyim yoksa ekran kartını da alıp öyle mi toparliyim şuan için ekran kartı düşünmüyorum çünkü şuan için sistem boş kalıcak ekran kartsiz calisirmi

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
AMD işlemcilerde sadece APU yani G takısı olan işlemcilerde görüntü alabileceğiniz bir ekran kartı birimi var yani AMD sistemlerde ekran kartı olmadan diğer işlemciler ile görüntü alamazsınız.

KS

Marje

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Benim işlemcim zaten AMD 3800x ama Apu var mı yokmu bilmiyorum sanırım ekran kartsiz çalıştırma demek istedin reis :D

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
APU demek AMD işlemcilerde işlemci içindeki GPU olan işlemcilere verilen isim ama 3800X işlemcisinde GPU yani görüntü alacağınız bir birim yok yani evet ekran kartsız çalıştıramazsınız.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri