Corsair 5000X Fan Hızı Kontrolü

responsivex

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
7
Merhaba, Corsair 5000X kasam var ve 4 adet SP120 RGB Elite fan var ama hızlarını kontrol edemiyorum. Hızlarını kontrol etmek için bir Commander XT almam gerekir mi? Ve ileride H150 RGB alacağım, hepsinin hızını ve rengini ayarlamak için XT mi gerekli?

TheTibet

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,637
Merhaba, Corsair 5000X kasam var ve 4 adet SP120 RGB Elite fan var ama hızlarını kontrol edemiyorum. Hızlarını kontrol etmek için bir Commander XT almam gerekir mi? Ve ileride H150 RGB alacağım, hepsinin hızını ve rengini ayarlamak için XT mi gerekli?
icue yazılımından kontrol edebilirsiniz

OceanLaB

Administrator
Admin
Tepki
5,416
Selamlar,

Bu fanlar nereye bağlı? Kasanın içindeki (genelde arkada olur) kontrolcüye mi? yoksa anakarta mı bağlı?

Kontrolcüden çıkan tek pin anakarta takılarak fanlar BIOS üzerinden kontrol edilir. Ancak yazılım üzerinden kontrol etmek istiyorsanız, Commander XT ile iCue yazılımı üzerinden ayarları yapılabilir.

1678457777506.png

KS

responsivex

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
7
icue yazılımından kontrol edebilirsiniz
İcue üzerinden kontrol edemeyiz.

Selamlar,

Bu fanlar nereye bağlı? Kasanın içindeki (genelde arkada olur) kontrolcüye mi? yoksa anakarta mı bağlı?

Kontrolcüden çıkan tek pin anakarta takılarak fanlar BIOS üzerinden kontrol edilir. Ancak yazılım üzerinden kontrol etmek istiyorsanız, Commander XT ile iCue yazılımı üzerinden ayarları yapılabilir.

Ekli dosyayı görüntüle 16634
4 Fan'da kasanın arkasındaki kontrolcü ve rgb kontrolcüsüne bağlı, biostan ayar yapılabiliyor fakat ben icue üzerinden ayarlamak istiyorum, yani commander xt almam lazım, ve H150İ Elite capellix yada direkt H150 RGB Alsam aynı şekilde hepsini senkronizasyon şekilde çalıştırabilirim değil mi?

OceanLaB

Administrator
Admin
Tepki
5,416
İcue üzerinden kontrol edemeyiz.

Ediliyor. Corsair bu konuda ilgili web sitesinde açıklamasını yapmış;

KS

responsivex

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
7
Ediliyor. Corsair bu konuda ilgili web sitesinde açıklamasını yapmış;

Hocam Commander ile edildiğini zaten senden öğrendim, arkadaş direkt icue üzerinden yazmış. bu şekilde kontrol edemediğimi söyledim.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri