Corsair iCUE H150i 360 mm Elite Capellix Sıcaklık Sorunu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

fre993

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
Merhaba 360 m Corsair iCUE H150i Elite Capellix aldım kule tipi yetmediği için işlemcim r5 5600 x kasam 9 fanlı war cry kasa anlamadığım bir şeyi mi çalıştıramadım yapamadım bilmiyorum her şey normal görünüyor ama sistem opera acıkken bile 50 51 derece görüyor bu bana saçma geldi oyuna girince 70 derece daha önce hiç sıvı soğutma kullanmadım kontrol etmem gereken şeyler varsa yol gösterir misiniz

Ekli dosyalar

• xasdasdasdasd.jpg
    xasdasdasdasd.jpg
    276.5 KB · Görüntüleme: 27

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Kasanız çok iyi bir hava akışı olan model değil. Ne kadar fan eklerseniz ekleyin ortalama MESH standart tasarımda bir kasaya göre +10 derece ekler o kasa. Pompa devrinizde yüksek bir sorun yok o kısımda.

Soğutmayı hangi konuma yerleştirdiniz?

KS

fre993

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
Kasanız çok iyi bir hava akışı olan model değil. Ne kadar fan eklerseniz ekleyin ortalama MESH standart tasarımda bir kasaya göre +10 derece ekler o kasa. Pompa devrinizde yüksek bir sorun yok o kısımda.

Soğutmayı hangi konuma yerleştirdiniz?
üst kısımda anladım da bu sıvı soğutmayla bu değer saçma değil mi ben kule tipi de aynı performansı alıyordum zaten bana normal gelmedi extra olarak ben izlediğim videolarda 100 de 100 yükte 65 görüyorlardı kasa kötü bile olsa diyemlimki hani sadece oyuna girmekle yüzde 50 cpu kulanımında 70 73 dereceler normal mi cidden şuan sistemde sadece opera açık 56 derece

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Birincisi kasa içindeki sıcak hava yükseldiği için direkt radyatöre aktarılıyor oda dışarı atılıyor fanlarla. Yani sizin içerideki hava akışını hızlı tahliye etmeniz gerek ki soğutmada kötü bir deneyim elde etmeyin. Pompa ve fanlar dönmese derdim bir hata var ama montajda da sorun yoksa bir hata yok durumda. Zaten dedim size o vb. kasalar ortalama +10 derece ekliyor sisteme.

KS

fre993

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
Birincisi kasa içindeki sıcak hava yükseldiği için direkt radyatöre aktarılıyor oda dışarı atılıyor fanlarla. Yani sizin içerideki hava akışını hızlı tahliye etmeniz gerek ki soğutmada kötü bir deneyim elde etmeyin. Pompa ve fanlar dönmese derdim bir hata var ama montajda da sorun yoksa bir hata yok durumda. Zaten dedim size o vb. kasalar ortalama +10 derece ekliyor sisteme.
6 x dışarı atacak şekilde ayarladım alt fanlar temiz hava üfleyecek şekilde bilmiyorum daha ne şekilde iyileştirme yapabilirim

Ekli dosyalar

• 5f0e3f11-b791-4632-9536-382bab038b4e.jpg
    5f0e3f11-b791-4632-9536-382bab038b4e.jpg
    184.1 KB · Görüntüleme: 21

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
6 x dışarı atacak şekilde ayarladım alt fanlar temiz hava üfleyecek şekilde bilmiyorum daha ne şekilde iyileştirme yapabilirim
Yan paneldeki fanlar dışarı atıyor havayı. Onları içeri alacak şekilde çevirin. Alt fanlar gibi olacaklar. Sadece sıvı soğutma atsın havayı dışarı.

KS

fre993

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
Yan paneldeki fanlar dışarı atıyor havayı. Onları içeri alacak şekilde çevirin. Alt fanlar gibi olacaklar. Sadece sıvı soğutma atsın havayı dışarı.
arkadaşım bugün dark frezer x 129 aldı aynı kasa işlemcisi i 5 10400 f

hava soğutucu ile aldığı sıcaklık 62 derece ben aynı şeyleri yaptığımda aldığım sıcaklık 73 derece

fan ayarları aynı ana kart fazla voltaj veriyor olabilir mi ?

KS

fre993

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
Denemeyecekseniz bir anlamı yok konuşmamızın. Montajı kim yaptı bu arada?
videolarını izleyerek ben yaptım birebir fanları dediğiniz gibi taktım ama bir değişim olmadı 1 2 derece oynadı kasa camları yanları üstü aynı şekilde serin

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Pompada en ufak bir boşluk bir tarafa fazla baskı gibi bir hatanız yok ve eminseniz bundan şuan hiçbir sorun yok sıvı soğutma kanadında.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri