CORSAIR iCUE H150i RGB PRO XT Pull Push

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

pars_21

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Değerli forum üyeleri merhaba. Bir sorum olacak uzun zamandan beri kafa yorduğum bir konuda görüşlerinizi almak istiyorum. Yeni bir sistem toplama arifesindeyim foruma yazıp parça konusunda sizlerden destek almıştım. Yeni çıkacak amd ryzen serisi için CORSAIR iCUE H150i RGB PRO XT sıvı soğutma almak istiyorum ancak burada biraz da macera aramak için ve olursa da sürekli kullanacağım bir durumu sizlere danışmak istiyorum. Bu sıvı soğutucunun üzerindeki fanları söküp yerine 6 adet CORSAIR ML120 PRO RGB PWM fanı pull push olarak taksam soğutma değerlerinde değişme olur mu 6 adet fanı SP değeri yüksek olduğu ve arada bir akım farkı olmaması için aynı marka ve model olarak tercih ettim.

NOT: Overclock yapmayı bilmiyorum ama kısa zamanda öğrenip kullanmayı düşünüyorum bu konuyu açmamın sebebi birazda bu.

Değerleri yorumlarınız bekliyorum şimdiden teşekkürler.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Dediğiniz şekilde yapabilirsiniz soğutmayı. Sıcaklığa birkaç derece eksi yönde faydası olur bu yapının.

Ancak bu durumda çift taraflı fan tasarımında radyatörü kasanın önüne alırsanız içeriye radyatör sıcağını çekersiniz ki buda ekran kartı dahil tüm bileşenleri ve anakart VRM kanadını birkaç derece normalden sıcak çalıştırabilir. Üst tarafa bu tarz bir yapıyı koymak daha iyi olur ama bunun içinde üst bölgede minimum 8cm kadar bir boşluk destekleyen bir kasa seçmeniz gerekiyor. Çift fan 5cm kalınlık yapar ki radyatörde ortala 3cm kadar oluyor. Sığması için bu tarz bir kasa seçmeniz gerekiyor üste monte için.

KS

pars_21

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Ben kasa olarak COOLER MASTER MasterCase H500 düşünmüştüm ön tarafına kasanın içindeki sıcaklığın artacağını bildiğim için hem yukarı bölüme hem de arka tarafa 140 mm cfm değeri yüksek fan takmayı düşünmüştüm. Bu dediğim yöntem çözüm olur mu yoksa COOLER MASTER Cosmos C700M gibi bir kasaya mı geçmem gerekir.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Cooler Masher H500M kasasında yukarıya radyatör montajında kalınlık sınırınız içeride anakartınıza ve RAM 'inize bağlı değişmekle birlikte RAM ve Mosfet çarpışma sınırına kadar 43mm olarak belirtilmiş. Yani içeriye yüksek profil FAN takmazsanız Radyatör + Fan takabilirsiniz. Diğer fanlar dışa doğru montajlandığı için Pull-Push yapabilirsiniz bu kasada ama bazı kurallara uymanız gerek dediğim gibi. Yüksek profil RAM ve yüksek profil anakart VRM kanadı soğutması olmaması gerekiyor.

Alternatif isterseniz THERMALTAKE View 51 ARGB / PHANTEKS Enthoo Pro 2 (Fansız) / PHANTEKS ENTHOO 719 (Fansız) bu kasaların artıları yan ve alt bölgelere de radyatör takılabilmesidir. Ayrıca minimum radyatör sınırı 43mm üzerindedir 53mm ile 70mm arasında değişiyor modeline göre.

Bir diğer alternetif önerim ise ASUS ROG Strix Helios kasası olur. Bu kasanın üst bölmesinde RAM ve Anakart VRM sınırına kadar 60mm kalınlığa kadar destek var ki bu yüksek bir rakam. 

Hiç sorunum olmasın diye bir düşünceniz varsa Corsair 1000D alıp geçin ama bu kasa hem çok pahalı ve ekstra fan masrafınız olacak bu kasa fansız.

KS

pars_21

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim ancak burada da şöyle bir soru doğuyor ortaya; kasanın üst bölümüne takılan radyatör ve fan kasanın içindeki sıcak havaya egzoz Görevi gördüğü için işlemci soğutma performansını düşürmez mi ? Bu yüzden kasanın önüne takılıp direk temiz hava ile buluşturmak daha mantıklı değil mi herkes farklı takıyor bu AIO Soğutucuları haliyle kafalarda baya karıştı ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Öne takarsanız radyatör sıcağını kasa içine aktarırsınız buda kasa içerisini ortalama 5 derece kadar yükseltir. Performansa etkisi olmaz 5 derecenin ama 5 derece kadar serin çalışması sıcak çalışmasından daha mantıklı. Yani içeri hava çekecek şekilde montajı önermiyorum.

Üste takınca kasa içerisindeki havayı dışarı atacak bir yapısı oluyor ki bu kasa içerisine zaten en az 3 fanla bolca hava çektiğiniz için daha sağlıklı bir yöntemdir. Radyatör içerideki havayı dışarı atacak ve soğutma sağlayacak ama içeride yüksek sıcak hava yaratacak bileşen sadece ekran kartı olduğundan oda kasa içine dağıldığından arka egzoz ve radyatör ile atılacak. Yani radyatörün sıcağını yükselten bir durum söz konusu değil. Aksine en sağlıklı yöntem radyatörün sıcağı dışarı atan yapısında konumlandırılmasıdır.    

Kafanızın karışması için bir durum yok.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri