Corsair RM750 Kablo Bağlantısı Doğru Mu?

ozqur17

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Arkadaşlar anakartıma giden kabloları aşağıdaki gibi bağladım bu bağlantılar doğru mudur? Aşağıdaki görselde sarı renkli olan kısma 24 pin ve kırmızı renkli kısma ise üzerinde CPU yazan kabloyu taktım ve anakartıma kırmızı uçtan çıkan kabloyu CPU girişine, sarı uçtan çıkan 24 pinide anakart 24 pin girşine takacağım herhangi bir yanlışlık yok değil mi? Diskim M.2 olduğu için SATA takmayacağım.
3e9b43fdf28e428267db37f005d8ca8f.jpeg

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Bir sorun yok PCIe bağlantısı için 6+2 portlarını kullanacaksınız ayrıyetten. Ayrıca eğer anakartınızda 8 pin haricinde 4 yada 8 pin daha CPU güç girişi varsa onlarıda bağlamayı unutmayın.

KS

ozqur17

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
ugur.gozaydin' Alıntı:
Bir sorun yok PCIe bağlantısı için 6+2 portlarını kullanacaksınız ayrıyetten. Ayrıca eğer anakartınızda 8 pin haricinde 4 yada 8 pin daha CPU güç girişi varsa onlarıda bağlamayı unutmayın.

Hocam 8+4 pin cpu girişi var ama ben overclock yapmayacağım için takma ihtiyacı duymadım, sistemde şuan ekran kartı olmadığı içinde ekran kartıda takmadım sadece cpu ve 24 pini bağladım. 9700k'nın dahili ekran kartını kullanacağım 4 pin cpu takmasam da bir problem olmaz değil mi?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Siz işlemcinin CPU güç girişini eksiksiz takın. Sistem yani anakart VRM bileşenleri sadece OC için beslenmiyor çok çekirdek tek çekirdek yük ve frekans dengesi için sorunsuz bir güç beslemesi gerekir eğer takmazsanız tüm güç bağlantılarını düşük frekans yada genel olarak bir performans kaybınız olabilir düşük % bile olsa performans kaybı bir kayıptır.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri