[ÇÖZÜLDÜ]ASUS AREZ PH-RX550 GPU dengesizliği

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
KS

Hamit Kılınç

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
RE: ASUS AREZ PH-RX550 GPU dengesizliği

ugur.gozaydin' Alıntı:
Ekran kartı kullanımı yüksek ama güç tüketimi çok düşük 10W yazıyor bu kart 50W ile 65W arası güç tüketmesi gereken bir kart. yani performans sorununuz güç odaklı. PSU gücü sağlayamıyor olabilir yada eğer güç girişi yoksa anakart üzerinden güç alıyorsa anakart sorunlu olabilir. Bence kart sorunlu değil.

Şunu da ekleyeyim hocam test sırasında OSD yi açıtım ve HWA monitörden kontrol ettim gpu kullanımı saniyelik %100 oluyordu ondan sonra %45 %0 VS. o değerlere düşüyordu güçte 10W, ben bu güçü oyun içinde 35w a çıktığını gördüm MAX. Oyun CS:GO

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

oyun önemsiz kart gücü tam yükte 50W ile modeline göre 65W gücüne kadar çıkmalı, bunda bir güç sorunu var beslenemiyor kart. Eğer anakarttan güç alıyorsa anakart arızalı olabilir yada PSU da olabilir. Bence sistemdeki bu kartı başka bir sistemde yada başka bir PSU yu bu sistemde dene.

KS

Hamit Kılınç

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

ugur.gozaydin' Alıntı:
oyun önemsiz kart gücü tam yükte 50W ile modeline göre 65W gücüne kadar çıkmalı, bunda bir güç sorunu var beslenemiyor kart. Eğer anakarttan güç alıyorsa anakart arızalı olabilir yada PSU da olabilir. Bence sistemdeki bu kartı başka bir sistemde yada başka bir PSU yu bu sistemde dene.

Hocam edit yapayım dedim sorunu çözdüm. artık güç kullanımı 56 W a kadar çıkıyor.
Dying light oyununda 40w a çıkıyor fps 55 yüksek ayarlarda GPU kullanımı sürekli %100...

Yardımınız için çok teşekkür ederim.

SS =>> 
jqbz39.png

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Sorunu nasıl çözdünüz onuda yazsaymışsınız iyi olurdu. Diğer arkadaşlar aynı sorunu yaşarsa bilgi edinirlerdi.

KS

Hamit Kılınç

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Sorunu nasıl çözdünüz onuda yazsaymışsınız iyi olurdu. Diğer arkadaşlar aynı sorunu yaşarsa bilgi edinirlerdi.

Cevabı editleyerek yazdım konun başında ss le hocam.

Çözümüm şu şekilde arkadaşlar 

Radeon Settings'e girelim, ardından oyun sekmesine girin Oyun>Global ayarlar>global wattman girin ve en aşağıya gelin resimdekileri uygulayın...
od4n3Q.png

Resimde görünen Güç lümütini sonuna kadar arttırmdım ve güç tüketimim ve mhz hızım yükseldi artık daha iyi bunu üstünde biraz daha deneme yapcağım çünkü fazla güce gerek yok biraz kısacağım . böyle sorunu olan arkadaşlar deneyebilir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri