[ÇÖZÜLDÜ]Pc Kasıyor ve Kendiliğinden Kapanıyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

The_Ottoman

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba dostlar elimde bir Casper Nirvana 17.3 NB CRY Üretim Tarihi : 09.2014 pc var pc kasıyor ve kendiliğinden kapanıyor hard diskten diye düşündüm ama pc nin hard diskini söküp başka pc ye taktım normal çalışıyordu sonra pc nin ramlerini söküp yaniden taktım fanını söküp temizledim ama sorun yine aynen devam etti hatta sağlam olduğundan emin olduğüm bi hard disk taktım pc ye yine kapandı bi 5 10 açık kalıyor sonra desktop ı siyah oluyor ve kendiliğınden kapanıyor. Yardımcı olursanız sevinirim. ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
RE: Pc Kasıyor ve Kendiliğinden Kapanıyor

Kasma ve kapanma sorunu HDD yada SSD ile alakalı değildir. Sisteminizin bataryalarını ile ilgili bir sorun olabilir. Bunu bir şekilde kontrol edin direkt prizden güç alarak deneyebilirsiniz bataryasız. Ayrıca Denetim Masası\Donanım ve Ses\Güç Seçenekleri kısmını Yüksek performans yapın. Sorun devam ederse RAM 'i denemişsiniz ama birde ısılarınızı kontrol edin işlemci ve ekran kartı ısılarını. Eğer fazla yükselince kapanıyorsa macun vs. sorunu olabilir. Isılarda sorun yoksa donanım bazlı sorun olabilir. RAM , Anakart , İşlemci yada Ekran kartı arızalı olabilir. RAM testi yapabiliriz eğer sistem BIOS 'ta aynı şekilde kapanma yapmıyorsa tabi.

KS

The_Ottoman

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

ugur.gozaydin' Alıntı:
Kasma ve kapanma sorunu HDD yada SSD ile alakalı değildir. Sisteminizin bataryalarını ile ilgili bir sorun olabilir. Bunu bir şekilde kontrol edin direkt prizden güç alarak deneyebilirsiniz bataryasız. Ayrıca Denetim Masası\Donanım ve Ses\Güç Seçenekleri kısmını Yüksek performans yapın. Sorun devam ederse RAM 'i denemişsiniz ama birde ısılarınızı kontrol edin işlemci ve ekran kartı ısılarını. Eğer fazla yükselince kapanıyorsa macun vs. sorunu olabilir. Isılarda sorun yoksa donanım bazlı sorun olabilir. RAM , Anakart , İşlemci yada Ekran kartı arızalı olabilir. RAM testi yapabiliriz eğer sistem BIOS 'ta aynı şekilde kapanma yapmıyorsa tabi.
Dediğiniz bataryasız güç tekniğini denedim ama yine kapandı bios ta kapanmıyor sanırsam ben pc nin ısısını kontrol ettim işlemci 88 derece fln sanırsam ısınmadan dolayı bide ben pc nin power tuşuna basar basmaz fan çalışıyor ve baya yüksek hızda çalışıyor fanın karşısına bi peçete koydum peçeteyi çok fazla sallıyor pc yi söktüğümde işlemci soğutucusunun 4 tane vida yerinden 2 tanesi kırık soğutucu işlemci ile yine sağlam bir şekilde temas ediyor sorun macundan da olabilir galiba çünkü pc 2014 yılında üretilmiş 6 yılldır değiştirilmemiş olabilir acaba anakartı komple söküp temizlemek işe yararmı yardımınız için teşekkür ederim.?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

Komple bir temizlik yapın ve işlemci + ekran kartı macun yenilemesi + o işlemci soğutucusunun iyice her köşesinden işlemciye oturduğundan emin olun.

KS

The_Ottoman

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

:heart: Sorun işlemci soğutucusundaymış kırık iki vidayı yerine oturtturunca ısı hemen 40 yada 50 ye düşüyor kapanmıyorda kasmıyorda artık.
Yardımlar için teşekkür ederim iyi forumlar.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri