Yardım Çözülemeyen Sorun

Berky

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba,

Masaüstü bilgisayarımda sürekli mavi ekran hatası alıyorum ve bu hata normal kullanım sırasında bile meydana geliyor. Bilgisayar boşta dururken bile aynı hatayı veriyor. Sistem tekrar başlıyor, hata geçiyor fakat daha sonra aynı problem yeniden ortaya çıkıyor.
Tüm bileşenleri başka sistemlerde test ettiğimde hiçbir sorun çıkmıyor. BIOS güncellemeleri ve diğer olası yazılım çözüm yollarını da denedim. Windows 10 ve 11’in tüm sürümlerini denememe rağmen problem devam ediyor.

Bilgisayar Özellikleri:
İşlemci: i9 14900K
Anakart: Asus Rog Strix Z790-E Gaming Wifi
Ekran Kartı: Asus Rog Strix Geforce RTX 4090 OC Edition
SSD: Samsung Evo 2TB M.2
PSU: Corsair 1200W
Kasa: Rampage Icewave
Sıvı Soğutma : MSI MAG CoreLiquid 360R V2 360 mm
Ram: Gskıll 32gb ram 7200 mhz

Son düzenleme:

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Ayın Üyesi
Tepki
479
Mavi ekran hata koduları neleri işaret ediyor.

İşlemci: i9 14900K ile ilgili kararlılık ve ısınma sorunları
BİOS microde güncellemesi bu sorunla ilgili.

Son bios yüklemişsiniz. Bu İNTEL in önerdiği ayaralara atacaktır. BİOS ayarlarında
sonradan performansa yönelik değişiklik yapılmaması öneriliyor...
Sonrası için windows kurulmuş.
En ham halinde sürücü uygulama, oyun, vs.
Kurulmamış halde bir süre sıradan masaüstü kullanım. Yine aynı problem çıkıp çıkmadığına dikkat edebildiniz mi?
İşlemci sıcaklığı vb.....

İşletim sistemini Microsft sistesinden dokunulmamış orj. sürüm indirdiyseniz. Sorun bununla ilgili olmayacaktır.

İşlemciden sonrası için. Eğerki üretimsel bir sorun yoksa.......
sürücü çakışmları, diğer donanımlarla ilgili mavi ekranlar. Mavi ekran hata kodllarına ve minidump dosyası okumaları gerekecek.

Son düzenleme:
KS

Berky

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Sonrasında herhangi bir ayar yapmıyorum bios'ta windows daha kurulum aşamasında bile mavi ekran geldi ama herhangi bir hata kodu cıkmıyor sonra otomatık yeniden başlatıyor sıvı soğutma kullandığım için ısınma ile ilgili bir sorun yok gibi duruyor

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Ayın Üyesi
Tepki
479
Şu anda işletim sistemi kurulu deği o zaman?
Bileşenleriniz kaliteli ve üst seviye parçalar. Dayanıklı ve uzun süreli kullanım için......

Blue screen on Windows 11 installation screen
windows kurulum aşamasında mavi ekran

şeklinde kaynaklara bakabildiniz mi. Öneri ve sebepler açısından.

Yalnız şu var. Eğer işlemci gerek üretimsel ki bu serilerde özellikle. (Microsoft un kabul ettiği) bir hatalı olan denk geldiyse, veya sonradan fiziksel bir hasar oluştuysa yapabilecekleriniz sınırlıdır. işlemci Değişim haricinde çözüm görülmemektedir.

Mutlaka bu yüzdendir anlamı çıkmasın..
Diğer donanımlar ve yazılımlar da etki edebilir.

14. nesil işlemci stabilite benzer sorunlar. Kullanıcı tecrübe ve öneriler. Değişim talepleri vb
Geniş bir kitlenin oluştuğu......
Geriye doğru sayfaları tarayın. Mutlaka göreceksiniz..........

Son düzenleme:
KS

Berky

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
elimde bir adet daha i9 14900k var onunla değiştirdim aynı sorun devam etti sonra bir haber cıkmıştı 13.14. nesil işlemcilerde sorun var bios güncellemesi gelicek diye bekledik geldi bi ara düzeldi sonra gene aynı şeyler oldu

Daha önce 7 adet böyle sistem topladım kendim bunda bir sorun oluştu

KS

Berky

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Şuan tekrardan win 11 pro işletim sistemi kurdum teker teker güncellemeleri yapıyorum şuanlık bir sıkıntı gözükmüyor ama oyun oynarken mavi ekran vermez ise çözüldü gibi sorun verirse i7 14700kf deniyeceğim

zorro2083

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
Güç kaynağı ile alakalı olabilir mi durum denediniz mi? Dengesi voltajın da bsods sebebi olabileceğini okumuştum.

KS

Berky

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Güç kaynağını değiştirip denediğimde aynı sorun devam etti

zorro2083

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
Sistemi bozan parça/parçalar var gibi duruyor. Bütün parçaları tek tek değiştirip denemek gerekiyor şu süreçte bence.

KS

Berky

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
denedim herhangi bir sorun yok parçalarda anakart garantiden bios sıfırlandı sorun yok dedıler ram ve ekran kartını garantiden değiştirdiler

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Ayın Üyesi
Tepki
479
Microcode güncellemesi bu sorunlarla ilgili olan: ne derece başarılı olduğu soru işaretleri barındırıyor.
Diğer parçalarda sorun yok-------
Bu aşamadan sonra sorun çıkarmaya devam etmesi durumunda işlemciyi değişime göndermeyi de düşünebilirsiniz
İNTEL bu sorunlar yüzünden garantiyi iki yıl daha uzattı.
Birakaç yazışma prosedürü var.
Yukarıda linkini verdiğim yerde değişime gönderenler, yeni sorunsuz bir tanesi ile değiştirenler olmuş

zorro2083

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
Microcode güncellemesi bu sorunlarla ilgili olan: ne derece başarılı olduğu soru işaretleri barındırıyor.
Diğer parçalarda sorun yok-------
Bu aşamadan sonra sorun çıkarmaya devam etmesi durumunda işlemciyi değişime göndermeyi de düşünebilirsiniz
İNTEL bu sorunlar yüzünden garantiyi iki yıl daha uzattı.
Birakaç yazışma prosedürü var.
Yukarıda linkini verdiğim yerde değişime gönderenler, yeni sorunsuz bir tanesi ile değiştirenler olmuş
İki işlemcide de aynı sorun olabiliyor mu intel bu kadar mı düşmüş gerçekten ilginç.

KS

Berky

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Dediğim gibi 7 adet topladım ama tek bunda sorun cıktı diğerleri şuan ciddi performanslı kullanılıyor hiç bir sıkıntı yok

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri