CPU Kablousu

gorrkem

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
Merhaba

Sistemim imza kısmında gördüğünüz gibi. Anakart ve işlemcimi yaklaşık 2-2.5 ay önce değiştirdim. Anakartımda 2 adet CPU girişi bulunuyor. Ben bir tanesini takmıştım. İşlemcim 120w güç tüketimine sahip olduğu için şüphelenip bir araştırma yaptım. 8pin cpu kablolarının 300-310w kadar güç sağlayabileceğini öğrendim. Tek kablo olmasının bir sorun yaratmayacağını ama 2 kablo takarsam da kablonun ısısını düşürebileceğimi öğrendim. Bu gerçekten önemli mi, 2. kabloyu da takmalı mıyım ? yardımcı olabilirseniz memnun olurum. Şimdiden teşekkürler

IV.PALADADDY

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
827
Merhaba

Sistemim imza kısmında gördüğünüz gibi. Anakart ve işlemcimi yaklaşık 2-2.5 ay önce değiştirdim. Anakartımda 2 adet CPU girişi bulunuyor. Ben bir tanesini takmıştım. İşlemcim 120w güç tüketimine sahip olduğu için şüphelenip bir araştırma yaptım. 8pin cpu kablolarının 300-310w kadar güç sağlayabileceğini öğrendim. Tek kablo olmasının bir sorun yaratmayacağını ama 2 kablo takarsam da kablonun ısısını düşürebileceğimi öğrendim. Bu gerçekten önemli mi, 2. kabloyu da takmalı mıyım ? yardımcı olabilirseniz memnun olurum. Şimdiden teşekkürler
powerın da destekliyor gibi görünüyor direkt takın soru işaretlerine gerek kalmasın

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
875
CPU üzerinden veya genel olaraç hız aşırtma, aşırı yüklenme ile kullanıyorsanız PC yi takın, kullanın.
Diğer türlü de (hız aşırtmasız vb) içiniz rahat edecekse yine takın, kullanın.

MSI global forumdaki bilgilendirmeler:

''CPU'nun çalışması için yalnızca bir adet 8 pinli konektör gereklidir. İkinci konektör, toplam güç dağıtımını iki fiş ve iki kabloya yayarak, çok yüksek güç tüketimine sahip bir CPU'nuz olduğunda kabloların veya fişlerin aşırı ısınmasını önlemek için vardır. Yani, yüksek performanslı bir CPU ve/veya hız aşırtma (ki bu, mevcut CPU'larla artık önerilmez) için kullanışlıdır. Konektörler anakart üzerinde tekrar birleşir ve CPU voltaj regülatör modülünü besler.

İki adet 8 pinli kabloyu (tek tek kablolar, tek bir kablo üzerinde birbirine bağlı fişler değil!) bağladığınızda, kablo kesit alanı esasen iki katına çıkar, böylece iki kat daha fazla akım güvenli bir şekilde iletilebilir (8 pinli + 4 pinli ile bu hala 1,5 kat daha fazladır). Ve elbette, kablo başına iletilen akım ne kadar az olursa, yüksek güç tüketimiyle kablonun veya fişin aşırı ısınma olasılığı da o kadar azalır.

Genel kural: Güç kaynağınızda iki kablo varsa, ikisini de bağlayın. 650W'ın üzerindeki çoğu güç kaynağı, iki adet 8 pinli EPS12V kablosuyla (bazen özellikle ikinci kabloda 4+4 pinli ATX12V'ye bölünmüş olabilir) gelmeye başlar, böylece ikisini de bağlayabilirsiniz, bu sadece avantajlıdır. Şimdi, 1000W gibi güçlü bir güç kaynağınız varsa ve yalnızca tek bir 8 pinli / tek bir 4+4 pinli kablonuz varsa, bu güç kaynağının oldukça eski/ucuz/düşük kaliteli olduğunun bir işaretidir, çünkü bu watt değerinde, güç kaynağı yeni ve yeterince iyi ise her zaman iki tane kabloya sahip olmanız gerekir. Ancak RM850e iyi bir güç kaynağıdır, her biri 4+4 pinli iki kabloyla birlikte gelir, böylece her iki başlığı da doldurabilirsiniz.''

------------------------------------

Sistemniz, güzel, güçlü, dengeli bir sistem..
Kasa olarak ne var?
Birde
G-Skill Flare X5 F5-6400J3239G16G 32GB 6400 DDR5
Frekans kaça çıkabiliyorsunuz? EXPO profiller ile RAM da MHZ olarak hız açısından... Sorunsuz sıkıntısız stabil değer olarak???

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri