CPU kullanımı

Önder Göktürk

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
iyi günler 
yıllar önce pc de açık olan uygulamaların cpu kullanımlarını ayarlayabildiğim  bir program kullanıyordum cpu kullanımını düşürüp  veya normal seviyeye yükseltebildiğim bir program freeze gibi bir şeydi adı tam hatırlamıyorum hatta simgesinde penguenler yada kutup ayısı falan vardı.
arka planda 2 adet aynı oyundan açıp bunun birinin cpu kullanımını düşürüp tabi düşürdüğüm uygulamada kasmalar oluyordu ama diğerinde hiç takılma kasma olmuyordu yani knight açıp pazar kurup cpu kullanımını düşürüp başka oyunlara rahatlıkla girebiliyorudum hatta 2 3 tane knight açıp 2 knight ı cpu düşürüp kalan birinde normal tek knight açmış gibi oynayabiliyordum  buna benzer bir program varmıdır yardımcı olursanız sevinirim

letrod

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Aradığınız uygulamayı bulamasam da bir alternatif önerebilirim CPU Limit programı gayet işinizi görecektir. Kullanımı biraz karışık fakat araştırarak bulabileceğinize inanıyorum

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Herhangi bir ekstra yazılım kullanmadan bu işlemi Windows Görev yöneticisinden ayarlayabilirsiniz. Windows 8/10 için örnek verecek olursam; Görev Yöneticisini açın ve işlemler sekmesinden kısıtlama yapacağınız oyun vs. herhangi bir uygulamaya sağ tıklayın ve Ayrıntılara git deyin ve Ayrıntılar sekmesi o uygulama seçili olacak şekilde açılacak. Sonra burada yapacağınız ilk şey o uygulama simgesine sağ tıklayıp, sonrasında Öncelik ayarla kısmına gelmeniz ve Düşük seviye kullanım önceliğini seçmeniz olacak. Sonrasında aynı pencereden Benzeşmeyi ayarla kısmına tıklayın ve buradan işlemci çekirdek sayısı ayarlayın. Bir çekirdek ayarlamak zorundasınız hepsi seçili olacak ilk aşamada hepsini kaldırın ve bir tane seçin ve Tamam deyin. NOTBurada önemli olan oyunlar ve çoğu yazılım tek çekirdek performansından yararlanır ve bu çekirdek ana çekirdek gurubudur. CPU 0 bu grup için en önemli olandır siz en alttaki en son numaralı CPU numarasını işaretleyin ki diğer yazılımlar ana çekirdek performansından yararlansın. Sonra Tamam deyin hepsi bu kadar.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri