CPU sogutucu tavsiyesi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

meftun.memmedli

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Azerbaycan'dan selamlar arkadaşlar.
Ben Ryzen 3 3200G APU (RAM 2x8GB 3000MHz)sistem kullanıyorum. İşlemci boşda 50-60 civarı oluyor. Normal gezinirken bir şeyler yaptığımda ise bu rakam 60-65 bazen 70e cıkıyor. GPU (Radeon Vega8) boşta 35-40 oluyor. Oyunlarda da 45-50 civarı. Oynadığım oyunlar eski oyunlar (GTA SA, Max Payne 2, NFS MW ve s.) İşlemci soğutucum Rampage Frosty fix. Sogutucuyu değiştirmek istiyorum. Sormak istedeyim bu rakamları indirmek için nasıl bir soğutucu alayım? Minimum kaç CFM, kaç RPM olsun. Sıvı soğutma alamam.
Cevaplarsanız sevinirim. Teşekkürler

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
APU bir sistem kullandığınız yani CPU ve GPU işlemci içinde birbirlerine yakın çekirdeklerden oluştuğu için. Birisinin ısısı diğerini etkileyebilir. Yani aldığınız değerler çok anormal değil ama sıcaklığı düşürebilirsiniz daha iyi bir soğutucu ile.  

Bütçenizi verin işlemcinize en uygun soğutucuyu önereyim.

KS

meftun.memmedli

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
APU bir sistem kullandığınız yani CPU ve GPU işlemci içinde birbirlerine yakın çekirdeklerden oluştuğu için. Birisinin ısısı diğerini etkileyebilir. Yani aldığınız değerler çok anormal değil ama sıcaklığı düşürebilirsiniz daha iyi bir soğutucu ile.  

Bütçenizi verin işlemcinize en uygun soğutucuyu önereyim.

Şimdi ben Azerbaycanda olduğum için o iş zor. Siz Turkiyedeki magazalardan önereceksiniz büyük ihtimal. Ben oradan alamıyorum malesef) burada çok ceşit olmadığı için soruyorum zaten
Aslında sormak istediğim nasıl özelliklere sahip bir sogutucu almalıyım yani minimum kaç cfm kaç rpm falan olsun bu özelliklere uygun bir soğutucu bulayım alayım.(Bunu özellikle cevaplarsanız sevinirim)
Ya da şöyle yapalım ben size burda ala bileceğim soğutucuların isimlerini yazayım siz önerinizi onun üzerinden yapın.
Cooler master t400 pro
Cooler master t400i
Deepcool gammax 400 EX
Deepcool gammax GT RGB

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Fanın CFM ve RPM değeri çok önemli değil. Ürünün kendi kalitesi nasıl bir tasarıma sahip olduğu ve soğutucu bloktaki işlem ve malzeme yapısı vs. çok farklı denklemler var. Bunun belli bir kriteri yok yani. Siz bana alışveriş yapabileceğiniz sitelerin linklerini atın ve bütçenizi ben size oradan ürün önerisi yapayım.

Bu arada bulduğunuz ürünlerden en iyisi Gammaxx 400 EX ürünü. Sonra GT ve sonra T400 PRO ve T400i geliyor.

KS

meftun.memmedli

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Fanın CFM ve RPM değeri çok önemli değil. Ürünün kendi kalitesi nasıl bir tasarıma sahip olduğu ve soğutucu bloktaki işlem ve malzeme yapısı vs. çok farklı denklemler var. Bunun belli bir kriteri yok yani. Siz bana alışveriş yapabileceğiniz sitelerin linklerini atın ve bütçenizi ben size oradan ürün önerisi yapayım.

Bu arada bulduğunuz ürünlerden en iyisi Gammaxx 400 EX ürünü. Sonra GT ve sonra T400 PRO ve T400i geliyor.

Listede yazdıklarımı değerlendirmeniz yeterli oldu. Teşekkürler.)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri