Crucial BX 500 SSD kullanıyorum. Daha 2 TB veri yazmasına rağmen sağlığı %97'e düştü. Ben bu SSD'yi kullanmaya devam mı edeyim yoksa garantiye mi yollayayım ? Performansında bir sıkıntı yok.
Bu sağlık %90'lara düşerse veri kaybı olur mu ? Veri kaybı olana kadar kullansam ? Birde SSD'de ki windowsu HDD'ye aktarma yolu var mı ?ugur.gozaydin' Alıntı:Curucial markasının en kötü serisinden tercih yapmışsınız ama bu 2 TBW yazımdan sonra %97 sağlık durumu biraz kötüymüş. NAND yongalarının kalitesi iyi değil anladığım kadarı ile. Bende Transcend 370S 512 GB SSD var 3 yıl olacak neredeyse 206 TBW veri yazmışım ve disk sağlığım kendi yazılımında 86% CristalDiskInfo yazılımında 100% olarak görünüyor yani sizin disk bayağı hızlı tükenmiş kalitesiz NAND var muhtemelen diskinizde ucuz ürün almanın bedeli. Siz yine markaya mail atın önce yada arayın eğer onlar size gönderin derler ise gönderirsiniz.
Hepsi mavi sorun yok. O zaman ben sağlığı %90'lara düşene kadar kullanıcam. Eğer veri kaybı olursa garantiye yollarım.ugur.gozaydin' Alıntı:Diskte veri kaybı disk aşınması ile oluşmaz bu hatalar diskteki kontrolcünün hasar seviyesine göre oluşur ki bu hasar seviyesi sektör hataları ile benzer zamanda oluşabilir. Yani işin özü veri kaybı ve genel sorunlar için aşınma yüzdesine bakmanız gerekmiyor. Bunun için CrystalDiskInfo yazılımını kurun ve çalıştırın ve diskinizi seçtikten sonra aşağıdaki hata listesindeki en soldaki renk ile belirtilen sağlık durumları Mavi ise sorun yok bu renk sarı veya kırmızı olduğunda sorun var demektir.