Crysis 3 Gpu kullanımında düşüş

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Evilpluto

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4
Crysis 3 oyununda Ultra ayarlarda fxaa açık iken gpu kullanımı değişkenlik gösteriyor, normalde 99-100 olması gerekirken 25 -100 arası değişiyor tabi fps de düşüyor bunun nedeni nedir?
Fxaa ve diğer örtüşme önler ayarlarını kapattığımda da sorun aynı, tüm driverlar güncellemeler falan filan tam
Ayrıca belirteyim Rx570 ile güncel oyunlarda bu sorunu yaşamıyorum gayet stabil Battelfield 1 ve Sniper Ghost Varior 4 mesala
Sistem:
MSİ B450 TOMAHAWK
AMD Ryzen 5 2600
8 gb Gskill 3000 mhz sniperX
Gigabyte Rx570 8gb
Corsair Force 3 SSD
Segotep Gp700g 600w psu

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Kormac' Alıntı:
Crysis 3 oyununda Ultra ayarlarda fxaa açık iken gpu kullanımı değişkenlik gösteriyor, normalde 99-100 olması gerekirken 25 -100 arası değişiyor tabi fps de düşüyor bunun nedeni nedir?
Fxaa ve diğer örtüşme önler ayarlarını kapattığımda da sorun aynı, tüm driverlar güncellemeler falan filan tam
Ayrıca belirteyim Rx570 ile güncel oyunlarda bu sorunu yaşamıyorum gayet stabil Battelfield 1 ve Sniper Ghost Varior 4 mesala
Sistem:
MSİ B450 TOMAHAWK
AMD Ryzen 5 2600
8 gb Gskill 3000 mhz sniperX
Gigabyte Rx570 8gb
Corsair Force 3 SSD
Segotep Gp700g 600w psu

Crysis oyunları performans konusunda en çok zorlayıcı oyunlardandır. Sisteminizde bir sorun yok oyun bu tarz çalışıyor. İnce ayarları kısıp deneyin. RTX 2080 Ti ile arkadaşım Crysis 3 oyunuda 2K 60 FPS anca alıyor 4K kartı Crysis 3 te vasat kalıyor bu tarz saçmalıkları var. Sorun sizde değil oyunda. :)

KS

Evilpluto

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4
Oyunun optimizasyon sorunları olduğunu duymuştum ama şöyle söyleyeyim bundan önceki hd6850 ekran kartımda bu denli yaşamıyordum bu sorunu eski kartlar bu oyunun dilinden anlıyor mudur nedir artık 
İyi en azından sorun donanım kaynaklı olmasında :)

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Kormac' Alıntı:
Oyunun optimizasyon sorunları olduğunu duymuştum ama şöyle söyleyeyim bundan önceki hd6850 ekran kartımda bu denli yaşamıyordum bu sorunu eski kartlar bu oyunun dilinden anlıyor mudur nedir artık 
İyi en azından sorun donanım kaynaklı olmasında :)

Donanım kaynaklı değil ki zaten öyle olsa tek oyunda sorun olmaz. Oyun ciddi grafiksel yenilikler barındırıyor ama optimize neredeyse berbat. Eski kartın biraz daha iyi çalışmasıda o kartlar oyunun dönemine daha yakın tarihsel olarak buda yazılımsal olarak en iyi kendisini o kartlarda optimize çalıştırabilmesine sebep oluyor.

Sorun olmadığına göre konuyu kapatıyorum başka sorularınız için foruma yine bekleriz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri