Cs 2 De Fps Yüksek Olmasına Rağmen Akıcı Değil

jote

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
19
Merhaba 165 Hz monitörüm var. FPS'im 500 600 olmasına rağmen oyunumdaki akıcılık V-Sync açıkken yani dikey eşitleme açıkkenki kadar akıcı değil. Onu açınca da oyunda bir gecikme oluyor dolayısıyla bu monitör hzsine sabitlemeyi çözüm olarak görmüyorum en azından benım ıcın. Bunun harici CS2'yi akıcılaştırmanın başka bir yolu var mı FPS yüksek ama oyun akıcı değil drop girmiyor ama o V-Sync açınca olan akıcılıkda yok. Daha onceden yaşayıp cozen veya bılgısı olan yardım edebilir mi?Monitörü 500 hz veya 360 olan bı monıtore geçsem sorun duzelır mı?

kingdaina

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
  • NVIDIA için Fast Sync, AMD için Enhanced Sync'i açmayı deneyebilirsin.
  • Olmazsa FPS'i 300-400 civarına sabitlemeyi deneyebilirsin.
  • İşe yaramazsa Fast Sync'i kapatıp monitör üzerinden FreeSync/G-Sync'i aç. GPU panelinden G-Sync/FreeSync'i aktif et:
  • NVIDIA Denetim Masası > 3D Ayarları:
    • Düşey Senkronizasyon (V-Sync): AÇIK (On) yap. (FPS'i sabitleyeceğimiz için lag yapmayacak).
    • Düşük Gecikme Modu (Low Latency Mode): Ultra veya Açık yap.
  • Oyun İçi Ayarlar: V-Sync: KAPALI olsun.
  • CS2 konsoluna fps_max 162 yaz.

KS

jote

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
19
  • NVIDIA için Fast Sync, AMD için Enhanced Sync'i açmayı deneyebilirsin.
  • Olmazsa FPS'i 300-400 civarına sabitlemeyi deneyebilirsin.
  • İşe yaramazsa Fast Sync'i kapatıp monitör üzerinden FreeSync/G-Sync'i aç. GPU panelinden G-Sync/FreeSync'i aktif et:
  • NVIDIA Denetim Masası > 3D Ayarları:
    • Düşey Senkronizasyon (V-Sync): AÇIK (On) yap. (FPS'i sabitleyeceğimiz için lag yapmayacak).
    • Düşük Gecikme Modu (Low Latency Mode): Ultra veya Açık yap.
  • Oyun İçi Ayarlar: V-Sync: KAPALI olsun.
  • CS2 konsoluna fps_max 162 yaz.

Dediklerınız anladım ancak fps max 162 yaparsam fps kısacağımdan dolayı bı gecikme meydana getrririyor monıtor mu almalıyım ne yaomalıyım bılmıyorum.Nvidiadan dikey senkronizasoynu açmakda sabitlediğinden aynı oluyor.Düşük fps yüksek gecikme meydana getiriyor. @kingdaina

kingdaina

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
Dediklerınız anladım ancak fps max 162 yaparsam fps kısacağımdan dolayı bı gecikme meydana getrririyor monıtor mu almalıyım ne yaomalıyım bılmıyorum.Nvidiadan dikey senkronizasoynu açmakda sabitlediğinden aynı oluyor.Düşük fps yüksek gecikme meydana getiriyor. @kingdaina
Hocam 3 farklı çözüm sundum. Fast Sync denedin mi?

KS

jote

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
19
Hocam 3 farklı çözüm sundum. Fast Sync denedin mi?
fast sync zaten dıkey senkronızasyon olarak gecıyor.Yani vsync o da fpsi 165 sabitliyor bu da inputlag yapıyor hissediyorum.Dediğiniz fast sync bu değil mi ?

kingdaina

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
V-Sync GPU'yu frenler, Fast Sync ise frenlemez.
GPU'n yine 600 FPS üretmeye devam eder (yani input lag düşüktür), ancak GPU, kareleri monitörün yenileme hızına uygun olacak şekilde seçerek yollar. Fazla kareleri çöpe atar, en son render alınan en güncel kareyi ekrana verir.

NVIDIA Denetim Masası > 3D Ayarları
Dikey Senkronizasyon (Vertical Sync) ayarını bul.
Bunu Fast olarak seç.
Oyundaki V-Sync'i KAPALI tut.

KS

jote

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
19
V-Sync GPU'yu frenler, Fast Sync ise frenlemez.
GPU'n yine 600 FPS üretmeye devam eder (yani input lag düşüktür), ancak GPU, kareleri monitörün yenileme hızına uygun olacak şekilde seçerek yollar. Fazla kareleri çöpe atar, en son render alınan en güncel kareyi ekrana verir.

NVIDIA Denetim Masası > 3D Ayarları
Dikey Senkronizasyon (Vertical Sync) ayarını bul.
Bunu Fast olarak seç.
Oyundaki V-Sync'i KAPALI tut.
düşey senkronizasyon yazıyor dediğiniz bu mudur?

KS

jote

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
19
evet hızlı/fast olarak seçmelisin
dediğinizi denedim akıcılık olarak bir farklılık olmazken gecikmem bir tık arttı.O yüzden kapattım geri farklı bir öneriniz var mıdır? Monitör fps uyuşmazlıgından mı bu kadarr hissediyorum daha yüksek bi hz olan monitör olsa daha az mı hissederim ne dersiniz?

Alex Mercher

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
16
Hocam Reflex'i aç. Nvidia teknolojisidir ekran kartı ayarlarında bulabilirsin. Reflex bahsettiğin gecikmeyi yok edecektir

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri