CS:GO son güncellemeden sonra kasmaya başladı.

DarkLords

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Cs:Go da 180-300 fps arası alırken aynı ayarlarda şimdi 80-200 fps alıyorum.Sistemim:Gtx 1660,Ryzen 5 2600,16 gb ram 2933 mhz ve Gigabyte Aourus Ultra Gaming X470.Gta da msaa,fxaa kapalı iken arada sırada ani fps düşmesi oluyor ama gtx 1660 ve ryzen 5 2600 testlerine baktığımda benim ayarlarımda 100 fps den düşmüyor.Sorun nedir anlamadım.
Biosla alakalı mı acaba?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Güncellemden sonra olduğunu yazmışsınız yani bileşenlerinizde yada sisteminizde sorun aramayın sorun oyundan kaynaklı görünüyor. Sonraki güncellemeyi bekleyin.

KS

DarkLords

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Aynı sistem kuzenimde var beraber oynadığımızda bende bir fps düşüşü yok dedi.Sorun donanımsal bence.Sizce biosu güncellesem sorun düzelir mi?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Birden bire olmaz ki bu durum. Aynı BIOS ile oynuyordunuz sorun BIOS ile çözülmeyecektir ama güncel değilse güncelleyin. Şey yapabilirsiniz oyunu kaldırıp tekrar kurun güncelleden sonra oldu diyrosunuz belki hatalı kurulum yada başka bir şey vardır sorunu çözebilir.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
İlk sürüm BIOS lardan kullanıyorsunuz ki bu ciddi soru işareti. Bellek uyumu CPU uyumu GPU uyumu vs. pek çok sorun yaratabilir bu sürüm.

Anlatıcam ama eski sürüm olduğundan birkaç defa BIOS sürümünü yükselteceksiniz. Birden son sürüme atlayamazsınız.

Önce F5 sonra F31 sonra F40 sürümü kuracaksınız sonra son sürüm yani F50 sürüme yükseleceksiniz.

BIOS 'u kurmadan önce https://www.amd.com/en/support/chipsets/amd-socket-am4/x470 buradan Çipset sürücünüzü kurun. AMD Chipset Drivers yazıyor onu kuracaksınız.

KS

DarkLords

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Abi  not olarak Note: Due to BIOS ROM size limited, NO Bristol Ridge (AMD 7th Gen A-series/ Athlon™ X4 series) APU support vermişler.Sıkıntı olurmu?

Bebde ryzen 5 2600 var

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
7. jenarasyon A ve X4 serisi işlemcilere destek kesiliyor yetersiz BIOS hafızası olduğundan dolayı sizin işlemcini Ryzen 5 2600 sorun yok yani.

Okudum ben tüm notları sıralamaları zaten notlara göre verdim. F5 / F31 / F40 ve F50 sırasıyla bu sürümleri kuracaksınız.

KS

DarkLords

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Abi bios güncellemesini yaptım fakat hiç bir şey değimedi.Cs:Go da oyuna başlarken komut yazıyordum onu sildim ve fps arttı ama tam performansını vermiyor.Bu olay sadece Cs:Go da değil diğer oyunlarda da var(Gta 5 ve Pubg).Abi inceleme videolarında bu performansı vermiyor.Önceden de vermiyordu.MeselaGta da Msaa ve Fxaa kapalı iken diğer ayarlar yüksekdeyken çatışmalarda ve ağaçlık alanlarda 40,30 fpsye düşüyor.İnceleme videolarında aynı ayarlarda 100 fps den nadiren düşüyor.

Abi sinirden ne yapacağımı şaşırdım 6 7 saattir bununla uğraşıyorum.Bu değerler hiç normal değil.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
benim fikirler tükendi sayılır. Format at diyeceğim başka bir önerim kalmadı açıkçası her şeyi söyledim sayılır. Bir güncelleme ile ne sorun olacak ki başka.

Aslında birde SMT ayarınızı kapatın BIOS üzerinden belki işe yarar. BIOS 'a girin M.I.T. sekmesinden Adv. Freq. Settings ayarına sonra Adv. CPU Core Setting ayarına girin burada SMT ayarınız var bunu disable yapıp ayarları kaydedin ve deneyin. Bu işe yaramazsa format denersiniz.

KS

DarkLords

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Peki,birde şunu söyleyeceğim benim ekran kartının kullanım yüzdesi yüzde 90 da sabit değil bazen yüzde 50 bazen yüzde 70 bazen yüzde 95 ama kuzenimin bilgisayarında sabit yüzde 95 ile 90 arası veriyor.Bununla da alakalı olabilir mi?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Bir sorun olduğunu anlıyorum ama dediğim gibi bir çok şey önerdim çözemedik sorunu siz son dediğim SMT ayarınıda kapatıp deneyin sonrasında zaten bir tek format kaldı şuan kalıma başka bir şey gelmiyor.

Birde PSU yani güç kaynağınız kaç W ona da bir bakmak gerek yetersiz filan olabilir bir ihtimal sorun bundan oluyor olabilir.

KS

DarkLords

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hocam,Ekran kaydı aldım Gta 5 ve Cs:Go için size nasıl ulaştırabilirim?Bir bakar mısınız bu değerlerin normal olup olmadığına.Bu arada dediğiniz yaptım ama yine bir şey değişmedi sanırım.Ekran kartına oc yapsam düzelir mi acaba?

Bu arada Psum 750 W

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Sorun birden bire olmuş OC işi ile ilgili vs. değil bu şey. Sistemsel bir hata olabilir bence sisteme bir format atın birden bire performans kaybınız 1 oyunda değilse genel bir yazılımsal sorundur ki her şeyi denediniz zaten.

Videoyu youtube üzerine yükleyip paylaşabilirsiniz.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Bir sorun yok LOW ayarlar 200 FPS+ ve Yüksek ayarlarda 140 FPS+ ortalama değerleri verebiliyor. R5 2600 + 1660 kartın en az 10 testine baktım bir sorun yok sisteminizde.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri