Soru Cs2 Drop Sorunu

Jokface

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Bundan yaklaşık 3-4 ay önce Oem bir sistem aldım H610 ve 14600kf li ilk başta cs de takılmalar başladı bunun anakartın işlemciyi besleyememesi olarak düşün ve Z790P wifi anakartına geçtim bir kaç gün sonra cs yine takılmaya başladı 1280-960 çözünürlükte 100-200-300 fps arasında geziyor ve droplar giriyor ve diğer oyunlardada performans düşüklüğü hissediyorum bunun nedeni nedir?

iTragedy

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
H610'un işlemciyi tam besleyememesi ihtimali vardı ancak Z790-P WiFi'a geçtikten sonra da aynı sorun devam ediyorsa problem büyük ihtimalle anakarttan kaynaklanmıyor.

Öncelikle sistemin tam özelliklerini (ekran kartı, RAM, güç kaynağı, soğutucu) paylaşman faydalı olur. Çünkü CS2'de 14600KF ile 1280x960 çözünürlükte oynarken FPS'in 100-300 arasında sürekli dalgalanması normal değil.

Kontrol etmen gerekenler:
  • İşlemci ve ekran kartı sıcaklıkları nasıl? Oyun sırasında işlemci 90-100°C'lere çıkıyorsa frekans düşürüyor olabilir.
  • RAM'lerin XMP profili açık mı? Kapalıysa performans ciddi şekilde etkilenebilir.
  • BIOS güncel mi?
  • Oyun sırasında işlemci ve ekran kartı kullanım yüzdeleri kaç?
  • Ekran kartı PCIe x16 modunda mı çalışıyor?
  • Güç planı "Yüksek Performans" olarak ayarlı mı?
  • Arka planda çalışan gereksiz uygulamalar veya overlay programları (Discord, MSI Afterburner, Xbox Game Bar vb.) var mı?
Özellikle CS2'de FPS drop ve takılmaların en yaygın sebepleri sıcaklık kaynaklı frekans düşmesi, RAM ayarlarının yanlış olması, sürücü sorunları veya ekran kartının tam yük altında çalışmamasıdır.

HWInfo veya MSI Afterburner ile oyun sırasında işlemci sıcaklığı, işlemci frekansı, ekran kartı kullanımı ve sıcaklık değerlerini paylaşırsan sorunun kaynağını daha net tespit edebiliriz.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri