Cs2 Monitör Önerisi?

eedeegg

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Selam arkadaşlar,

CS2 için monitör önerisi konusunda yardımlarınızı rica ediyorum.

Bütçe 10k civarı ve yapabilmek istediğim ayarları aşağıda ekte yer alan görüntüde belirtiyorum.

Yani almak istediğim monitörde bu özelliklerin ayarlanabileceği bir monitör olsun istiyorum.

Cs2de aldığım fps ise basede 370 smoke çatışma vs 290 civarInda oluyor. Kaç hz almam konusunda da yardımcı olur musunuz?

Ekranı istediğim yere çevirebileceğim aparatım var o yüzden bacak kısmı vs önemli değil.

Şimdiden çok teşekkürler,

Ekli dosyalar

• Monitör.png
    Monitör.png
    87.6 KB · Görüntüleme: 13

uyl0

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
13
Selam arkadaşlar,

CS2 için monitör önerisi konusunda yardımlarınızı rica ediyorum.

Bütçe 10k civarı ve yapabilmek istediğim ayarları aşağıda ekte yer alan görüntüde belirtiyorum.

Yani almak istediğim monitörde bu özelliklerin ayarlanabileceği bir monitör olsun istiyorum.

Cs2de aldığım fps ise basede 370 smoke çatışma vs 290 civarInda oluyor. Kaç hz almam konusunda da yardımcı olur musunuz?

Ekranı istediğim yere çevirebileceğim aparatım var o yüzden bacak kısmı vs önemli değil.

Şimdiden çok teşekkürler,

GNU

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
146
monitörün hz'i cs2 de gördüğün en düşük fps'nin üstünde olursa makul. teknik olarak misal 200hz bir monitörde gerçekte saniyede 200 kare (200 fps) üstünü göremessin. sadece fpsi yazı olarak görürsün. oyun 500 fps de gösterse monitörün 200 hz ise o 500 fps'in sadece 200 lük kısmını gösterir. bu bağlamda üstteki mesajı yazan arkadaş gayet doğru bir öneri getirmiş. sanırım o detay ve çözünürlük ayarlarıyla cs2 de görüp görebileceğin en düşük fps 200-250 bandındadır.

önerdiğim modellerde dediğin özelliklerin önemli bir bölümü vardır. o özellikler tamamen var mı yokmu tek tek monitörlerin klavuzlarına bakmam gerek klavuzdada bundan bahsedilen bölümün bulunması gerek. onu yapamıyacağım.

uygun fiyat olarak:

sıfır pixel hatası garantisi nedeniyle saygı duyuyorum:

biraz daha üst segment:

çok güzel monitördür ama bütçeni aşıyor:

buda çok güzel. firmware güncellemeside alıyor. kime tavsiye ettiysem çok memnun kaldı ama buda bütçeni aşıyor.

KS

eedeegg

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
monitörün hz'i cs2 de gördüğün en düşük fps'nin üstünde olursa makul. teknik olarak misal 200hz bir monitörde gerçekte saniyede 200 kare (200 fps) üstünü göremessin. sadece fpsi yazı olarak görürsün. oyun 500 fps de gösterse monitörün 200 hz ise o 500 fps'in sadece 200 lük kısmını gösterir. bu bağlamda üstteki mesajı yazan arkadaş gayet doğru bir öneri getirmiş. sanırım o detay ve çözünürlük ayarlarıyla cs2 de görüp görebileceğin en düşük fps 200-250 bandındadır.

önerdiğim modellerde dediğin özelliklerin önemli bir bölümü vardır. o özellikler tamamen var mı yokmu tek tek monitörlerin klavuzlarına bakmam gerek klavuzdada bundan bahsedilen bölümün bulunması gerek. onu yapamıyacağım.

uygun fiyat olarak:

sıfır pixel hatası garantisi nedeniyle saygı duyuyorum:

biraz daha üst segment:

çok güzel monitördür ama bütçeni aşıyor:

buda çok güzel. firmware güncellemeside alıyor. kime tavsiye ettiysem çok memnun kaldı ama buda bütçeni aşıyor.
Öncelikle bilgiler için çok teşekkür ediyorum.
Önerdiğin monitörlerin hz leri 200 ve 1 ms olanlar var bunlar bu zaman için performans olarak kötü değiller mi?

Yani benim bilgisayarıma en kötü 260 hz gerekmez mi ve 0.5 ms daaha iyi olmaz mı?

Teşekkürler tekrar

Teşekkür ederim dostum hz ve ms durumları iyi birtek istediğim özellikleri yapabiliyor mu bunu kontrol edeceğim.

GNU

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
146
Öncelikle bilgiler için çok teşekkür ediyorum.
Önerdiğin monitörlerin hz leri 200 ve 1 ms olanlar var bunlar bu zaman için performans olarak kötü değiller mi?

Yani benim bilgisayarıma en kötü 260 hz gerekmez mi ve 0.5 ms daaha iyi olmaz mı?

Teşekkürler tekrar

Teşekkür ederim dostum hz ve ms durumları iyi birtek istediğim özellikleri yapabiliyor mu bunu kontrol edeceğim.
0.5 ms yazan monitörleri ciddi bir input lag testine sokuyorlar durum apayrı çıkıyor genellikle.

monitörün hz değeri hedef oyunda göreceğin en en en düşük fps değerine mümkün mertebe yakın olmalı. diyelim oyunda en az 210 fps mi görüyorsun. 200hz makul. oyunda en düşük 360 fps mi görüyorsun 360 hz makul.

benim bunu derken stratejim şu. para verdiğin monitörü devamlı tam kapasite kullan. misal 360 hz monitör aldın. freesync/adaptive sync/gsync biri aktif. oyunda 200 fps lere düştüğün an bu teknoloji monitörünüde ona senkron olarak 200 hzlere düşürüyor yada frame senkronizasyonu yapıyor. bukadar para verdikten sonra monitörü yer yer 200hz olarak kullanacaksam ne kıymeti kalır.

bide bu fps, ms, monitör hz olayına çok fazla önem veriliyor ancak online oyuncuları asıl demoralize eden sinir bozan bufferbloat ve pingin stabil olmaması durumu.

Son düzenleme:

GNU

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
146
1769624395367.png

bu listedeki neredeyse tüm modeller cidden pahalıdır. bizim satın alabildiğimiz fiyatlardaki monitörlerin input lagı genellikle daha yüksektir. native resolution max hz kısmında gerçek gecikmeyi görebilirsin.

screenshot'un linkinide atayım. listede aşağılara inip nispeten daha uygun fiyatlı monitörlerde yada bazı modellerde input lag nasıl fırlıyor görebilirsin.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri