Custom Kasa Yapacağım

Froggremann

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Merhabalar herkese, AI alanında çalıştığım bir bilgisayarım var ve sıcaklıklarından dolayı uzay montaja geçmeye karar kıldık. Uzay montaj için custom bir açık kasa tasarlamaktayız fakat anakart vidalarının milim oynamaması gerekmekte. Ayrıca anakart aynaları ve kasanın ekran kartının sabitleneceği bölge de sabit durması gerekmekte. Bu detaylı ölçümlere erişebileceğim datasheetler var mıdır yardımcı olursanız çok sevinirim gerçekten. Kasa özellikleri mühim bizim için

laptop almak isteyen adam

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
25
Merhabalar herkese, AI alanında çalıştığım bir bilgisayarım var ve sıcaklıklarından dolayı uzay montaja geçmeye karar kıldık. Uzay montaj için custom bir açık kasa tasarlamaktayız fakat anakart vidalarının milim oynamaması gerekmekte. Ayrıca anakart aynaları ve kasanın ekran kartının sabitleneceği bölge de sabit durması gerekmekte. Bu detaylı ölçümlere erişebileceğim datasheetler var mıdır yardımcı olursanız çok sevinirim gerçekten. Kasa özellikleri mühim bizim için
vallaha aslında dediğin şey çok basit yani ben şahsen solidworks autocad gibi bu tarz programları giriş seviyesinde biliyorum önce ne kadar alanın var bunu belirle nası bi tasarım yapıcaksın vs bir alan çiz tek tek oturt yani parçakarın ölçülerini kompasla ölç ya da internete biraz bak illaki bulursun

güzel bir tahtaya ya da herhangi sağlam bir parçaya montelenebilir tabi bunlar detay işi yani ya kendin yapıcaksın ya da bilen birini bulucaksın

cnc de delik deldirebilirsin ya da matkap ile kendin yaparsın testere vs sana kalmış

programlara gerekte yok tek tek çıkar parçaları mesela koy tahtanın üstüne istediğin şekilde böylede olur

KS

Froggremann

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
vallaha aslında dediğin şey çok basit yani ben şahsen solidworks autocad gibi bu tarz programları giriş seviyesinde biliyorum önce ne kadar alanın var bunu belirle nası bi tasarım yapıcaksın vs bir alan çiz tek tek oturt yani parçakarın ölçülerini kompasla ölç ya da internete biraz bak illaki bulursun

güzel bir tahtaya ya da herhangi sağlam bir parçaya montelenebilir tabi bunlar detay işi yani ya kendin yapıcaksın ya da bilen birini bulucaksın

cnc de delik deldirebilirsin ya da matkap ile kendin yaparsın testere vs sana kalmış
tasarımlarımız, kabataslak solid çizimlerimiz vs var fakat anakart yükseltme ayaklarının, anakart braketinin geleceği yerin ve ekran kartı sabitleme yerinin hatasız analizi lazım bu tarz spesifik ölçümleri yapabileceğim ölçüm aletlerim yok kumpas gibi ölçü aletleri hataya pay verirse anakart oturmaz arka tarafından şase yaptırırsın karta öyle düşün ondan dolayı datasheet arıyorum nizami ölçüleri

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
25
hahah bu kadar takma yani boşa tribe girmişsin kompasla ölçtüğün ölçü yeter sana tabi ölçmeyi biliyorsan

uzaya roket fırlatıp 2 yıl sonraki yörünge konumunu hesaplamıyorz ki :D

ama şunuda belirteyim internette her bulduğn ölçü doğru olmayabilir üretici verse bile atıyorum 340 mm dedi tamam ama sen ona 8pin kablo taktıktan sonra o kablo 1cm uzatır böyle şeyler var

su soğutmalı mı ?

cnc kesim kaliteli aluminium bir plakanın üstüne çok dehşet sistem kurulur

Son düzenleme:

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
25
anakart delikleri dünya standartı olur ama sayısı değişebilir

bu ATX anakart
Screenshot_6.jpg

bu ölçüleri her yerde bulabilirsin kasa da anakart yerleri bunlara göre yapılır üreticiler de buna uyar

mATX bir kartta üstten 4. delik ile 3. delik arası olmaz çünkü o küçük tür anakarttır ama diğer delik yerleri hep aynı olur

bu veriler doğrulunu atx bir kasaya matx bir anakart takmayı deneyerek anlayabilirsin

ATX_ITX_AT_Anakart.png

KS

Froggremann

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
hahah bu kadar takma yani boşa tribe girmişsin kompasla ölçtüğün ölçü yeter sana tabi ölçmeyi biliyorsan

uzaya roket fırlatıp 2 yıl sonraki yörünge konumunu hesaplamıyorz ki :D

ama şunuda belirteyim internette her bulduğn ölçü doğru olmayabilir üretici verse bile atıyorum 340 mm dedi tamam ama sen ona 8pin kablo taktıktan sonra o kablo 1cm uzatır böyle şeyler var

su soğutmalı mı ?

cnc kesim kaliteli aluminium bir plakanın üstüne çok dehşet sistem kurulur
işlemci için sıvı soğutma kullanıyorum kartlar genelde değişiyor, bu datasheeti buldum ama tam emin olamamıştım buna göre yapacağız sanırsam teşekkür ettim yardımın için, beyaz boyayacağız sistemi taşıyacak ringi öyle bir fikir var, çift katmanlı güzel bir şey olacak inşallah

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
25
işlemci için sıvı soğutma kullanıyorum kartlar genelde değişiyor, bu datasheeti buldum ama tam emin olamamıştım buna göre yapacağız sanırsam teşekkür ettim yardımın için, beyaz boyayacağız sistemi taşıyacak ringi öyle bir fikir var, çift katmanlı güzel bir şey olacak inşallah
ooo beyaz dedin beni benden aldın

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
25
bak https://www.performance-pcs.com/cha...tive-solutions-for-gamers-the-crow-white.html

adam yapmış harbi yapmış 50mb lık pdf i var indirip inceleyin fikir verir

yapılır ama bi yapmak var bide harbi yapmak var yani eğer biraz para harcanırsa çok güzel şeyler ortaya çıkabilir

çok çalışma var çok örnek var 3d çizim bulursanız onları inceleyin baya fikir verir ama dikkatli olun kötü bir sonuçta çıkabilir :d

bu tarz parçaları kendiniz yapmanız zor satın almanız gerek farklı türleri vardır araştırın 2080ti dan 4090 a geçerken sıkıntı yaşamazsınız

LINK

Son düzenleme:

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri