Cyberpunk rtx 3070

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

brkndgn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Ben bugün cyberpunka girdim webtekno da 2 k da ultra da rtx açıkken oynanabilir yazıyor 3070 ile ve  işlemci ryzen 5 3600 yeterli diyor. Ben bunları karşılamam ragmen rtx açıkken ayarlar ortadayken 40 fps alıyordum. Güncellemi yaptım bugün gelen. Ben neyden dolayı düşük alıyorum? 2070 le oynayan arkadaşlarım ultrada rahat oynuyorum diyorlar. Onlar 1080 de oynuyor ama yinede bu kadar düşük almam normal gelmedi ayarları ne yapmalıyım?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
2K Çözünürlük + RTX 3070 sisteminiz var ama işlemciniz nedir?

Oyunda RTX ve DLSS teknolojisi var. Yani ekran kartı sürücünüzü güncelleyin ve bu teknolojilerden özellikle DLSS olanı aktif edip deneyin. Bu gün bir NVIDIA güncellemesi yayınlandı Cyberpunk için onu mutlaka yapın.

KS

brkndgn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Sürücüyü  güncelledim  gelen en son sürüm  yüklü , dlss yi ne yapmaliyim pekibperformans mi yuksek performans mi ?islemci ryzen 5 5600x  o konuda da ustundeyim zaten ama anlayamadim. Dlss yi yaptiktan  sonra diger ayarlar neyde kalmadi 60 70 fps icin ?

tglclk

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
brkndgn' Alıntı:
Sürücüyü  güncelledim  gelen en son sürüm  yüklü , dlss yi ne yapmaliyim pekibperformans mi yuksek performans mi ?islemci ryzen 5 5600x  o konuda da ustundeyim zaten ama anlayamadim. Dlss yi yaptiktan  sonra diger ayarlar neyde kalmadi 60 70 fps icin ?

dlss dengeli yapın, rtx medium olsun.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Ultrada olabilirsiniz RTX dahil. DLSS ayarı dengeli yada performans ikisini de deneyin hangisi iyi olursa onu kullanın.

KS

brkndgn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
dlss ayarı ne oluyor tam olarak yüksek performansa getirdiğimde 69 70 fps alabildim ultrada. Dlss kalite mi azaltıyor ne tür bir şeyi var performansta çalıştırmamla medıudma calıstırmam da ne fark görürüm

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
DLSS teknolojisi NVIDIA kartlara özel bir NVIDIA teknolojisidir. Olayı ise şudur siz 2K çözünürlükte oynuyorsunuz ama o görüntüyü Kalite yaptığınızda 1080p olarak render alıyor ve Upsacale yani ölçekleme yaparak yapay zeka çekirdekleri ile 2K çözünürlüğe yükseltiyor. Performans yaparsanız büyük ihtimalle 480p veya 720p olarak Render alıp 2K ya yükseltiyor. Siz görsel olarak büyük farklar anlamıyorsunuz hatta bazen DLSS teknolojisi daha iyi sonuçlar veriyor ama FPS daha düşük çözünürlük olarak render alındığından ve sonradan GPU 'dan bağımsız ayrı bir yapay zeka işlemcisi ile yükseltildiğinden dolayı artıyor. Olay bundan ibaret. Muazaam bir teknolojidir her oyunda yok ama zamanlar destekleyen oyun sayısı artıyor.

KS

brkndgn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Şimdi şey olayını tam anlamadım benim yüksek performans yapmam daha fazla mı yoruyor ekran kartını medıum yapmam başka bir şeyi mi etkiliyor? Cidden fps i yüksek performan syapınca muazzam bir artış oldu o konuda etkisini gördüm. Ama araştırdıklarımdan da onu tam cıkaramadım. 2 k da oynuyorum mesela kalite desem 4 k da oynuyor gibi olucam da full performans diyince 2 k da mı rrahat oynuyorum

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Performans modu daha fazla FPS demek Kalite ise kaliteyi koruduğu için biraz daha az FPS demek. Ara bir ayar varsa Dengeli veya Medium gibi oda tam ortası demek. Daha basit anlatayım size. DLSS ayarı aktif çözünürlüğünüz ne ise onu ikiye böler ve öyle render alır ve yapay kartın içinde zeka işlemcisi sizin aktif çözünürlüğünüze tekrar render alır. Yani sizin sistemde 2K monitör var diye anladım ben. 2K çözünürlüğü DLSS ayarını Kalite yaparsanız 1080p olarak tanımlıyor kart ve sonradan tekrar 2K çözünürlüğe yükseltiyor bu işlemde FPS artışı sağlıyor. Kalite ayarını Performans yaparsanız 1080p değilde 720p filan olarak tanımlıyor sistem ve tekrar sizin monitörün 2K çözünürlüğüne yükseltiyor buda FPS artışını daha düşük çözünürlük olarak tanımladığından yine yükseltiyor. Umarım anlatabilmişimdir. Sizin bu kadar detaya takılmanıza gerek yok. DLSS ayarları arasında geçiş yapın görsel fark göremezseniz Performans modunda kullanın gitsin.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri