Darboğaz Sorunu

Arif Can

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
hocam daha sistemi dün topladım
MSI GTX 1660 SUPER VENTUS XS OC
İ5 9400 F 
8Gb 3000 mhz Ram
B365M Pro Vh anakart

apex gibi oyunlarda ekran kartı %70 CPU % 60-50 kullanılıyor araştırmama göre 8 gb ram yetersiz kılınması olarak görünüyor

sebepi nedir hocam yardımcı olurmsuunuz

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Ekran kartı kullanımını RAM genelde etkilemez yetersiz RAM ani FPS düşüşleri yaşatır o kadar. Birde tek RAM olduğu için FPS az olur bunlardan başka bir sorun yaratmaması gerekir RAM miktarının azlığı ki oyun kaç GB RAM kullanıyor onada bakmak gerek belki sınırda değil bunu kontrol edin. Ayrıca PSU modelinizi yazın yetersiz güç bu soruna sebep olur onada bir bakmak gerek.

Ayrıca anakart BIOS güncelliği yani güncel değilse güncelleyin ve ekran kartı aynı şekilde elsik yada hatalı kurulum varsa gerçi sistem tiyeni demişsiniz eski sürücü kurmanız pek mümkün değil. Anakart çipset sürücünüzü kurun. Bunlarda etki edebilir.

KS

Arif Can

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Arif Can' Alıntı:

hocam ram genelde 5-6 GB arası kullanım söz konusu MSI afterden baktım apex oynarken
ekran kartı %95 işlemci %60-70 arası kullanıyor

İ5 9400 F 
8Gb 3000 mhz Ram
B365M Pro Vh anakart

apex gibi oyunlarda ekran kartı %70 CPU % 60-50 kullanılıyor araştırmama göre 8 gb ram yetersiz kılınması olarak görünüyor

Arif Can' Alıntı:
Arif Can' Alıntı:
fps olarak sorun yaşamıyorum ama işlemcim neden bu kadar çok fazla kullanıyor ve ekran kartım neden % 99 kullanmıyor ?

hocam ram genelde 5-6 GB arası kullanım söz konusu MSI afterden baktım apex oynarken
ekran kartı %95 işlemci %60-70 arası kullanıyor

İ5 9400 F 
8Gb 3000 mhz Ram
B365M Pro Vh anakart

hocam tüm araştırmalarımla felan birşeyler yaptım ama ekran kartı kullanım oranları :
APEX %90-95 
LOL %30-35 
CSGO % 60-70 
PUBG % 80-95 
İşlemci:
APEX % 50-70
LOL % 30-40
PUBG % 60-70

Hocam PSU 550w  80plus 
hocam oyunlarda genel olarak 6500-6000 mb ram yiyor sisteme 1 gb felan kalıyor bazı arkadaşlarada sordum ram yetersizliği olabilir diyor ekran kartının driverini felan kurulu yani pek driverden anlayan birisi değilim zahmet olmazsa indiriceğim linkleri atarsanız sevinirim hocam genel olarak fps derdi yaşamıyorum allaha şükür ama işlemcim aşırı kullanıyor % 70 ekran kart % 90-95 işlemcinin yükünü hafifletmek istiyorum

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Öncelikle ekran kartı kullanımını arttırmak istiyorssanız karta yük binmeli bunun içinde grafiknayarları yükseltilmeli. CSGO tçda bunu yapmayın o oyunda kart kullanımı asla %99 gibi oranlara çıkmıyor. Diğer oyunlarda grafik yükseltmesi yapın ve mutlaka 1080p çözünürlükten aşağısına inmeyin oda etkiler.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri