Yardım Ddr4 Ram Güncellenen Biosla Uyumlu Olur Mu ?

umuttkdmr1

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Başlıkta tam anlatamadım sorum şu ; 3 ay önce bilgisayarda 2 tane ddr4 2x8 gb ram vardı bir gün pc başlattım fakat siyah ekranda kaldı klavye mouse gelmedi sebebini ilk başta anlamadım fakat rami çıkarınca açıldı ve 8 gb rame düşmek zorunda kaldım şuanda tek ram ile çalışıyor.Bugün anakartı güncelledim merak ediyorum acaba taksam çalışır mı ya da öneriniz var mıdır önceden çalışan ram neden bir anda bozuldu ve pcnin açılmamasına sebep oluyor pc kapağı açık maalesef kapak kayıp olduğu için acaba toz mu girdi bir kaç kere takıp çalıştırmayı denedim fakat yapamadım.

narcotic

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Ayın Üyesi
Tepki
617
Biosun güncellenmesi daha iyi olur. Anakart B550 serisi ise sorun çıkarmaz. Asrock ya da diğer markaları kullanıyorsan sorun yaşatabilir. Ramleri takıp anakart üzerindeki pimlerden Clear Cmos yapın görüntü verir. Bios pilini sök tak yapmayın.

KS

umuttkdmr1

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Biosun güncellenmesi daha iyi olur. Anakart B550 serisi ise sorun çıkarmaz. Asrock ya da diğer markaları kullanıyorsan sorun yaşatabilir. Ramleri takıp anakart üzerindeki pimlerden Clear Cmos yapın görüntü verir. Bios pilini sök tak yapmayın.
Nasıl yapılıyor benim anakartım asus h110m-d

narcotic

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Ayın Üyesi
Tepki
617
Nasıl yapılıyor benim anakartım asus h110m-d
Biosu 4211 Sürümüne yükselttiniz mi ?

Ekran görüntüsü 2026-05-21 145425.png

KS

umuttkdmr1

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
suanda okuldayım telefondan bakamıyorum ama dosya bu

4002 yazıyor hocam

narcotic

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Ayın Üyesi
Tepki
617
reis şimdi eski rami slot 2 ye taktım 1 i bos bıraktım pc acildi ram gozuktu fakat diger calisan rami 1 e taktim gene klavye mouse gelmedi ne yapabilirim
Başlat çalıştır yapın, msconfig32 yazıp çıkan ekranı bana iletin, Biosu bir kontrol edelim. Ya da Armoury crate kullanıyorsan oradan bakalım, ya da Biosa girdiğizde menüden kontrol edin.
sıcaklık değeri 2.jpg

KS

umuttkdmr1

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Hocam teşekkürler hallettim bir kaç kere çıkar tak yaptım ikiside oldu sonunda şuan bir sorun yok isterseniz msinfo32 yazip cikan ekrani atabilirim

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri