Ddr5 Sistem Yükseltmesi Vs Ekran Kartı Yükseltmesi

Leotheras

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Selamlar, mevcut olarak Ryzen 5 5600 işlemcili, B550 anakart ve 3600Mhz CL16 kit şeklinde toplamda 16 GB bellek sahibi olduğum bir sistem kullanmaktayım. Bunun yanında RTX 3080 ekran kartım mevcut ve yaklaşık 6000 TL birikimim olduğu için hesaplarım dahilinde, RTX 3080'i satıp ikinci el RTX 4070 garantili alabiliyorum veya işlemci, anakart ve ramlerimi toplu olarak satıp aynı şekilde DDR5 sisteme geçebilirim. Sizce hangisini yapmak daha mantıklı olur gerek gelecek gerekse güncel dönemi düşünerek? Önerilerinizi paylaşırsanız sevinirim, şimdiden teşekkürler.

mert.

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
112
Şahsi olarak görüşüm kartın zaten güçlü bir kart 4070' e geçmek bu yönden çok fark ettirmeyebilir ancak güncel kalıp zamanla sistemi yükselterek gitmek için ddr5 mantıklı geldi. Ben maddi olarak da ileride sistemimi daha rahat yükseltmek için ddr5 e geçerdim.

980Pro

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
13
Şahsi olarak görüşüm kartın zaten güçlü bir kart 4070' e geçmek bu yönden çok fark ettirmeyebilir ancak güncel kalıp zamanla sistemi yükselterek gitmek için ddr5 mantıklı geldi. Ben maddi olarak da ileride sistemimi daha rahat yükseltmek için ddr5 e geçerdim.
Hocam ben de DDR5 sisteme geçiyorum. Şuan CPU ve RAM aldım geri kalanı da para oldukça almaya çalışıyorum. Ekran kartınız zaten güçlü bence onu ileri doğru değiştirirsiniz. Ama mevcut parçaları DDR5 ile değiştirmek mantıklı olur.

KS

Leotheras

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Teşekkür ederim yorumunuz için, öyle yapayım o halde hocam.
Hocam ben de DDR5 sisteme geçiyorum. Şuan CPU ve RAM aldım geri kalanı da para oldukça almaya çalışıyorum. Ekran kartınız zaten güçlü bence onu ileri doğru değiştirirsiniz. Ama mevcut parçaları DDR5 ile değiştirmek mantıklı olur.
Teşekkür ederim, ileriye yönelik olması açısından sanırım o şekilde daha iyi olacak gibi hocam dediğiniz gibi.

Berking

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
328
Ekran kartınız zaten güçlü modlayarak dlss 3.0 eklenebiliyor ileride resmi olarakta gelebilir. İşlemci ram anakart değiştirmeniz çok daha mantıklı

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri