DirectX hataları genellikle ekran kartı sürücüsü ile alakalıdır. DirectX'in son sürümünü (DirectX 12) edinmek istiyorsanız ekran kartınızın, Windows 10 işletim sistemi için olan güncel sürücüsünü kurmalısınız. Ayrıca bakınız: DirectX'in en son sürümü nasıl yüklenir? - Bilgisayarımda hangi DirectX sürümü bulunuyor?
Belirli başlı oyunlarda bu hatayı alırız ve ne kadar silip yüklesek de değişmez şimdi buna bir çare bulacağız sırayla adımları izleyin.
1. Denetim Masası'ndan Yönetim Araçları yardımcı programını başlatın.2. Hizmetler'i çift tıklatın.
3. Şifreleme Hizmetleri'ni sağ tıklatın ve sonra Özellikler'i tıklatın.
4. Başlangıç Türü için Otomatik'i tıklatın ve sonra Başlangıç'ı tıklatın.
Ayrıca ekran kartı sürücüsünü kaldırıp yeniden yüklemeyi deneyebilirsiniz. Bunun için:
1. Windows + R tuşuna aynı anda basarak çıkan ekrana devmgmt.msc yazıp Enter'a basınız.
2. Ekran kartı sekmesinde sürücüler seçeneğine tıklayınız.
3. Özellikler'e tıklayın ve daha sonra Kaldır sekmesine tıklayıp Tamam'a basınız.
4. Üreticinizin web sayfasından ekran kartınızın en güncel sürümünü yükledikten sonra kontrol ediniz.
Sorun devam ederse aşağıda vermiş olduğum yeniden dağıtılabilir paketi linkine tıklayıp kurulumu yapınız.
Yeniden Dağıtılabilir Paket
Kaynak Microsoft - Cem Altunbaş