Öneri Direksiyon Seti Önerisi 18000 TL 2025

Sarmısakcafer

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
G29 almayı düşünüyorum ama youtube yazdığımda daha farklı direksiyon setleri tavsiye ediyorlar sizin tavsiyeniz nedir oynayacağım oyunlar; asetto ets2 ats forza 4 bus simulator
Hangi direksiyon setini önerirsiniz

Sahuraka

Mrxsahuraka
Moderatör
Tepki
5,046
G29 almayı düşünüyorum ama youtube yazdığımda daha farklı direksiyon setleri tavsiye ediyorlar sizin tavsiyeniz nedir oynayacağım oyunlar; asetto ets2 ats forza 4 bus simulator
Hangi direksiyon setini önerirsiniz
Bütçenize göre değişir.

Aybek

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
20
Bana da aynı fiyat bandı öneri lazım T150pro yada v99 tarzı bişi olabilir diyordum kafada.. g29lar aksesuarı ucuz olması hariç avantajı yok bence vites bakmıyorum zati.. ts-pcler de yoruma tabi modlarimiz derse bişi 20 kusur fiyatla az tuzlu oluyor sadece PC alınabilir fiyata gelmesini takmam lazimmi onu bilemedim

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
765
Bütçeyi biraz artırma şansınız varsa Moza R3 öneririm. Şu an piyasada en uygun fiyat 22 bin TL civarı.

G29 dişli sistem kullanırken döndürme hareketlerinde dişlileri hissedersiniz ve hızlı direksiyon çevirmeniz gerekince CIRRRR diye bir ses size eşlik eder. Bunları sorun etmem diyorsanız alabilirsiniz.
Direkt Drive sistemde ise cidden sürüş keyfine varıyorsunuz ve rahatsız eden herhangi birşeye rastlamıyorsunuz. Direksiyon sessizce çevrilirken, virajlara giriş ve çıkışlarda direksiyondan dişli (veya kayışlı) sistemin tıkırtılarını hissetme gibi sorunla karşılaşmazsınız. Çok daha pürüzsüz bir deneyim veriyor. Geri bildirimlerinin (FFB) hazzı daha fazla oluyor.

G29 900 derece iken, Moza 2700 derece dönüş açılı (arabalar için 900 derece ayarlanabiliyor / TIR için 1800 derece ayarlanabiliyor). Bu da Moza kullanmanız halinde ETS2 gibi bir oyunda gerçek TIR direksiyonu kullandığınızı hissettirir (gerçeğindeki gibi keskin dönüşlerde çok yavaş dönmeniz gerekiyor).

Bende Moza Trucking Bundle (sette R5 base kullanılıyor) ve çok öncelerden alınma Thrustmaster T150 var. T150 kayışlı sistem olmasına rağmen yine de iyi hissettirmiyordu. Hala sorunsuz çalışmasına rağmen yine de değiştirdim. Bu yüzden uygun fiyatlı ve Direkt Drive sistem kullanan Moza R3 seçeneğini düşünün derim. Deneme şansınız olsa çok büyük fark olduğunu anlarsınız.

Ufak da bir bilgi vereyim. R3 torku, R5'in torkundan daha az ancak ben kullanırken R5 torku o kadar fazla ki ayarlardan o torku zaten düşürüyorum. Yani R3 modeli de yeterince güçlü olduğunu söyleyebilirim.

Moza'nın aksesuar ve vites kısmı biraz pahalı ancak PC için kullanacaksanız vitesi uygun fiyatlı başka markadan da takabiliyorsunuz. Kendinden USB girişi olan vites almak gerekir veya USB dönüştürücü ile hallediliyor. Moza 2'li pedalla geliyor ve sonradan debriyaj pedalı eklenebiliyor. Bu eklemeleri sonradan da dahil edebiliyorsunuz.

Tüm bu bilgilere rağmen günün sonunda kararı kendiniz verirsiniz ve bütçenizi düşünürsünüz. Ancak sonradan direksiyonu değiştirmeyi düşünürseniz daha pahalıya geleceğini hatırlatayım.

Son düzenleme:

Aybek

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
20
Chatgpt t300 önerdi de halen garip geliyor 20bin üstü harcamak.. değer diyorsunuz ki almışsınız zati. Direct drive almaya yılsonu kampanyalara bakmak daha iyi olacak gibi :/

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
765
Chatgpt t300 önerdi de halen garip geliyor 20bin üstü harcamak.. değer diyorsunuz ki almışsınız zati. Direct drive almaya yılsonu kampanyalara bakmak daha iyi olacak gibi :/
Yapay zekaya güvenmeyin o halde. T300 çift kayış sistemi kullanıyor ve T300'ün T150'den daha güzel olduğu kesin. T300 3 pedallı modeli sanırım şu an aşağı yukarı 24-25 bin TL bandında ve vitesi bulunmuyor. Moza R3 2 pedallı 22 bin TL bandında ve 3-4 bin TL'ye debriyaj alınabiliyor yani 3 pedallı hale hemen hemen aynı fiyatlara geliyor. Doğal olarak ben DD sistem öneririm. T150 bu arada bence gereksiz pahalı, çünkü çok eski bir model ve yarı kayış sistemi kullanıyor. G29 ise günümüzde giriş seviye direksiyonun kalitelisi denebilir, fiyatı çok ucuzsa belki tercih sebebi olmalı. Bence Logitech ve Thrustmaster artık bazı parçalarında sensör devrimine gitmeli ve bir de DD sistemlere geçmeleri gerek. Moza R3 DD sistemde en uygun fiyatlı ürün olarak bence harika bir seçenek. Alabiliyorsanız şartlarınızı zorlayın derim. Şahsen bugün T150 veya G29'a hiç bakmazdım.

Kampanya denk gelirse ve daha uyguna alabilirseniz elbette daha iyi olur. Ara ara girip fiyatlara bakmanızı öneririm. Çünkü Türkiye'nin malum enflasyon hareketinden ötürü fiyatlar çok oynak oluyor (indirimde nadiren fiyatı düşüyor, çoğu zaman fiyatlar artışta oluyor). Doğal olarak indirim beklerken artan fiyatlar sürpriz olmuyor malesef.

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
765
İkinci el konusuna yorum varmı moza r5lerde?
İkinci eli uzaktan almamanızı tavsiye ederim. Herhangi bir arızası olması durumunda başınız epey ağrır. Mümkünse deneyerek almak gerek. Video atarak çalıştığını gösteren kişilere dikkat edin, sebebi ürün çalışıyor olabilir ama hassasiyetini anlayamazsınız yani temiz ve düzgün çalıştığını kontrol edemezsiniz. 2. elde bizzat kontrol etmekte fayda var. Piyasada 2. el Moza var mı diye hiç bakmadım bu arada.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri