Disk biçimlendirdikten sonra Windows açılmıyor

zeNnG

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Yeni hdd aldım ve onu biçimlendirdim ama direk olmadı bekledim sonra da aptalca pc res attım. Pc açıldıktan sonra da windows ve biosa hiç bir türlü giremedim. Hdd ye bağlı olan satayı çekince eski haline döndü. Ben bu hdd yi nasıl kullanabilirim.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Eğer ana disk olarak bu diski kullanıyorsanız HDD diski ikinci disk olarak sisteme bağlayıp Windows altından disk yönetimini kullanarak tekrar biçimlendirin.

Eğer zaten böyle ise diskte yazılımsal bir sıkıtı yaşatmış olabilirsiniz.

KS

zeNnG

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Eğer ana disk olarak bu diski kullanıyorsanız HDD diski ikinci disk olarak sisteme bağlayıp Windows altından disk yönetimini kullanarak tekrar biçimlendirin.

Eğer zaten böyle ise diskte yazılımsal bir sıkıtı yaşatmış olabilirsiniz.

Windows ssd de 1 tane hdd var eski birde şimdi yeni aldığım var. Ben hdd yi biçimlendirmeye calıstım normalde direk olurdu bekledim olmadı . Bende res atim dedim (kötü fikirdi) sonra res attıktan sonra yeni hdd nin satası takılı olunca ha windows yada biosa giremiyorum siyah ekrana atıyor. Satayı yeni hdd den çekince windows yada biosta problem olmuyor. Satayı takmayıp biosa girdim sonra hdd nin satasını taktım port boş gözüküyor diyor birde (anında algılıyormu bilmioyorumda farklı sata portunamı taksam?)

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Diskin ana yongasının yazılımında bir sorun olmuş olabilir. Size önerim HDD diski çalışmıyor diye iade edin yada servise gönderin diski. Birde dediğiniz şekilde farklı SATA soketine takıp deneyebilirsiniz ama işe yarayacağını pek düşünmüyorum.

KS

zeNnG

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Diskin ana yongasının yazılımında bir sorun olmuş olabilir. Size önerim HDD diski çalışmıyor diye iade edin yada servise gönderin diski. Birde dediğiniz şekilde farklı SATA soketine takıp deneyebilirsiniz ama işe yarayacağını pek düşünmüyorum.

Soketi denedim çalışmadı dediğiniz gibi. Sata kablosu evde yoktu yenisi aldım bugun problem onda da olamaz o zmn okudu çünkü ilk başta.

Farklı sata ile deneyimmi yoksa direk iade mi edim ?

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri