Disk Bölme Ve Fc 24 Acil Yardım

TearsB14

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
12
Merhaba, öncelikle fc 24 ü steamden almıstım ve sorunsuz sekılde oynuyorum fakat 2. hesabı ea pro ile aldım ve ea app den indirmek istedigimde steamden silip ea app versiyonunu inidirin diyor. Bu sorunu gecen senede almıstım fakat bu sene 2 hesabı oynamakta benım ıcın oldukca önemli. Bu sorunu belki disk bölerek çözebilirim dedim fakat videolarda izledigim kadarıyla denedigimde c sürücüsünü 220 gb bos olmasına ragmen maksimum 40000 yani 40 gb a küçültebiliyorum. bana gerekli olan alan 50 - 55 arası. Bos alan olmasıan ragmen 50000 yazdıgımda otomatik 0 gösteriyor ve bölmüyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim ?

500 gb ssd kullanıyorum buarada tke disk

Rediron

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
635
Merhaba, öncelikle fc 24 ü steamden almıstım ve sorunsuz sekılde oynuyorum fakat 2. hesabı ea pro ile aldım ve ea app den indirmek istedigimde steamden silip ea app versiyonunu inidirin diyor. Bu sorunu gecen senede almıstım fakat bu sene 2 hesabı oynamakta benım ıcın oldukca önemli. Bu sorunu belki disk bölerek çözebilirim dedim fakat videolarda izledigim kadarıyla denedigimde c sürücüsünü 220 gb bos olmasına ragmen maksimum 40000 yani 40 gb a küçültebiliyorum. bana gerekli olan alan 50 - 55 arası. Bos alan olmasıan ragmen 50000 yazdıgımda otomatik 0 gösteriyor ve bölmüyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim ?

500 gb ssd kullanıyorum buarada tke disk
Dosya gezgininde diske sağ tıklayıp özelliklerden diski en iyi duruma getirme aracını çalıştırırsan disk bölme sorunun çözülecektir bence. Daha önce o sektörlere veri yazmışsın ki bölmüyor gibi. Diyelim senin diskin 100gb. Bu diskte her 10gb 1 sektör diyelim. Sen 90gb veri yükledin. Sonra da aralardan 40gb sildin. Ama sildiğin bu 40gb deki 4 sektör, diskin en sondaki peş peşe 4 sektörü değil. Farklı farklı sektörlerden aralardan farklı farklı dosyalar sildin. Yani diskin en son sektörlerinde 40gb bir yer açılmadı. Aralardan toplamda 40gb yer açıldı. Bu yüzden kalan 50gb boş yerin var ama 90. gb ın denk geldiği sektörde senin hala dosyalar var. O yüzden diskte 50gb bos yer olmasına rağmen 50gb yer ayıramazsın. Diskin en sonunda 10gb olduğundan 10gb ayırabilirsin. Senin durumda bu şekilde. Dediğim olay, bu dağınık dosyaları toparlıyor. Ama fc24 olayına işe yarar mı bilemiyorum. Ssd de daha önce denemedim bu disk iyileştirmeyi, çalışırsa yazarsın.

Son düzenleme:
KS

TearsB14

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
12
yok hocam iyileştirme işe yaramadı acıkcası

Rediron

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
635
yok hocam iyileştirme işe yaramadı acıkcası
Oyunları ayrı klasörlere kurman da aynı şey gibi disk bölmektense. Disk bölerek düzeleceğini sanmıyorum. 2 ayrı klasördeki 2 tane oyunu birini steam kapalı, ea app çalışıyorken, diğerinde de ea app tamamen kapalı, steam çalışıyorken deneyin. Oyunu 2 kere kurun yani bilgisayara.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri