Disk Bozunamaz ve Okunamaz Hale Geldi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Tolga Akçay

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Arkadaşlar  benim 939 gb lik c diskimden  250 gb lik d diski oluşturmak isterken d diski bozuk ve okunamaz hale geldi nasıl düzeltebilirim

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
RE: Disk

Format esnasında bölüm ayırma ekranında iseniz ve burada işlem yapmanıza dahi izin vermiyorsa CMD (Komut istemi) ile müdahale etmeniz gerekecek yada diski başka bir sisteme 2. disk olarak takıp Disk Yönetimi yani Sabit disk bölümleri oluştur ve biçimlendir bölümünden düzeltebilirsin. Eğer var olan sistem içinde bir hata yaptıysan ve burada diskin bir bölümü kullanılmaz hale geldi ise yine Disk Yönetimi yani Sabit disk bölümleri oluştur ve biçimlendir bölümünden düzeltebilirsin. Başlata Sabit disk bölümleri oluştur ve biçimlendir yazman yeterli arayüzü açmak için.

KS

Tolga Akçay

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
RE: Disk

anlatamadım format esnasında falan olmadı ben yeni bir d diski oluşturmak istedim fakat sabit disk d olarak 250 gb lik dosya oluştu ve bilgisayarad hala sadece C Diski gözüküyor bir disk olarak oluşmadıda dosya olarak oluştu

Hun-

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Merhaba, dosya olarak oluştudan kastını anlayamadım.

Mantıken düşününce şunu anlıyorum, mantıksal olarak hardisk'i böldüğünü fakat görülen hdd'nin sadece bir adet olduğunu yani C olduğunu/bölünmediğini söylüyorsunuz doğru mudur?
-Eğer doğru anlamışsam, yaptığınız hata oluşturduğunuz hddye bir yol göstermemiş olmanızdır.

Sorun tam olarak bu ise şu yolu izlemelisiniz▼
Bilgisayarım>sağ tik>yönet>disk yönetimi
burada mevcut diskleriniz ve fiziksel adres gösterilmemiş diskleriniz ön belleğe ayrılmış diskleriniz görünmektedir.
yapmanız gereken işlem şu hepsinin üzerine tek tek gelin altta kutucuklar var birini seçtiğinizde altta kurtarma diski seçilecek diğerini seçtiğiniz de atıyorum 140 gb'lık C diskiniz seçilecek, birini seçeceksiniz altta ki kutulardan bu sefer 250 gblık oluşturduğunuz disk seçilecek.
O diske sağ tıklayıp>sürücü ve harf yolu değiştir deyip fiziksel adres vermeniz gerekecek örneğin 'yerel disk Z' gibi.

KS

Tolga Akçay

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
3z70VO.png
[/url][/img]

r13roN.png
[/url][/img]

dediğiniz şeyler yok maalesef fotoğrafını atim bir bakın

ugur.gozaydin' Alıntı:
Bölme işlemini nasıl yaptınız Windows kendi aracı ile mi yoksa 3. parti bir yazılım ile mi?

kurulum veya bölme işlemi her neyse yapılırken bilgisayar açılıp kapandı o yüzden hata veriyor yarıda kaldı yani

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Tamam anladım, Disk yönetiminde işlem diski bölmemiş bu yüzden o masaüstünde ki Yerel Disk D adında ayrılmış gibi görünen diski silebilirsiniz. Bu işlem bir başka bir hata olmadıysa zarar vermez sonrasında Disk bölme işlemi yapacaksanız Disk yönetimi kısmından C: diskine sağ tıklayın ve Birimi küçült deyin bu arayüzden diskinizi bölebilirsiniz bir hata olmaması gerekir.

Hun-

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Benim bahsettiğim disk yönetimi ekranından, siz disk oluşturmayı deneyin.

Öncelikle yeterli yer gözükmüyorsa, mevcut diskinizi bölmeniz gerekecek. C diskinin üzerine gelip bu diski küçült deyip 250 gb ayırmak istiyorsanız 250934 gibi bir değer girin daha sonra ayırdığınız bu alan ile disk oluşturacaksınız.
google 'de 'yerel disk d görünmüyor' kategorisi altında arama yaparsanız daha detaylı rehber olabilir size.

(Yönetici arkadaş cevap vermiş, ben hem kendi konumu hem bu konuyu gelen mail ekranından açtığım için yenilemeden cevap vermiştim.)

KS

Tolga Akçay

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Tamam anladım, Disk yönetiminde işlem diski bölmemiş bu yüzden o masaüstünde ki Yerel Disk D adında ayrılmış gibi görünen diski silebilirsiniz. Bu işlem bir başka bir hata olmadıysa zarar vermez sonrasında Disk bölme işlemi yapacaksanız Disk yönetimi kısmından C: diskine sağ tıklayın ve Birimi küçült deyin bu arayüzden diskinizi bölebilirsiniz bir hata olmaması gerekir.

Allah razı olsun hocam

Konu kilit

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri