Disk / format sorunu

Emrecan Demirkapı

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
[font=Helvetica, Arial, sans-serif]Merhaba hocalar, bir problemim var yardımcı olabilecek varsa sevinirim.
Durum şöyle bilgisayarıma temiz kurulum yaparken bütün disklerimi sildim windows kurulum ekranında, fakat yeniden disk bölümü oluşturmaya çalışırken hata aldım ve şu videodeki işlemleri yaptım: [font=Helvetica, Arial, sans-serif]https://www.youtube.com/watch?v=w8IFSRC1tZM&feature=youtu.be[/font][/font]

[font=Helvetica, Arial, sans-serif]Bunu yaptıktan sonra SSD diskim vardı onuda sildi görmemeye başladı. Diskin formatı felan ne varsa iyice karıştı, ne yeni disk oluşturabiliyorum. Ne win kurulumu yapabiliyorum [font=Helvetica, Arial, sans-serif]undefined:D[/font][/font]
[font=Helvetica, Arial, sans-serif]Yardımlarınızı rica ediyorum. Şimdiden iyi bayramlar.[/font]

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Emrecan Demirkapı' Alıntı:
[font=Helvetica, Arial, sans-serif]Merhaba hocalar, bir problemim var yardımcı olabilecek varsa sevinirim.
Durum şöyle bilgisayarıma temiz kurulum yaparken bütün disklerimi sildim windows kurulum ekranında, fakat yeniden disk bölümü oluşturmaya çalışırken hata aldım ve şu videodeki işlemleri yaptım: [font=Helvetica, Arial, sans-serif]https://www.youtube.com/watch?v=w8IFSRC1tZM&feature=youtu.be[/font][/font]

[font=Helvetica, Arial, sans-serif]Bunu yaptıktan sonra SSD diskim vardı onuda sildi görmemeye başladı. Diskin formatı felan ne varsa iyice karıştı, ne yeni disk oluşturabiliyorum. Ne win kurulumu yapabiliyorum [font=Helvetica, Arial, sans-serif]undefined:D[/font][/font]
[font=Helvetica, Arial, sans-serif]Yardımlarınızı rica ediyorum. Şimdiden iyi bayramlar.[/font]

Başka bir Windows kurulu sisteme 2. disk olarak tak ve sistemde diski gör açılmaz ise sorun değil diski sistem görsün yeter. Eğer disk tek parça değilse tek parça yapman gerek bu işlem için başlata sabit disk bölümleri oluştur yaz ve gir açılan pencerede diski bul ve aşağıda Disk 0 / 1 / 2 diye diskler sıralıdır diskini bul ve yanında diskin parçaları görünür her parçaya sağ tıkla Birimi sil de ve tek parça olunca o parçaya aynı işlemi yap ve siyah bara dönüşür diskin bölümü bu halde bırak ve aşağıda komutları gir bu işlem videoda kine benzer.

CMD (Komut İstemi) 'ni yönetici olarak çalıştır ve aşağıdakileri sırası ile yaz her komuttu yazdıktan sonra ENTER 'e bas.
diskpart
list disk
sel disk 1 (Burada ki 1 numarası List Disk komutunda diskinin numarası olacak sende diskin hangi numara ise onu yaz.)
create partition primary (Bu komut diski tek parça yapar C: / D: yapmak için format aşamasını kullanırsın.)
assign letter = R (R harfi diskin bilgisayarımda gözüken harfidir PC 'de kullanılmayan bir harf girebilirsin.)
format fs=ntfs quick (quick hızlı biçimlendir demek yazmaz isen daha sağlıklı format işlemi olur ancak uzun sürebilir.)
exit
chkdsk /f r: (bu komut diskte hata var mı bunu taratmak için r: harfini diske yukarıda ne harf verdiysen onunla değiştir. Bu işlem bittikten sonra başlıklar halinde disk hakkında bulunan bilgiler görünür burada önemli olan in bad sectors bölümü burada 0 KB yazıyorsa bu diskte hatalı bölüm yok demek eğer 0 değilde başka bir şey yazıyorsa diskte hata var demektir bunu da HDD tune ile taratıp düzeltmeyi deneyebilirsin. Sorun yoksa sistemden sök ve format işlemi yapacağın sisteme geri tak ve format işlemine başla. Gerisi bildiğin işlemler.)

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri