- Tepki
- 19
disk sağlığı burda ama şöle bi sorum olucak ekran kartının altına taktığım içinmi bu kadar sıcak.
Moderatörün son düzenlenenleri:
Anladım hocam yazma değeri normal de 1000 ama cristal markta 300 çıktı okumada sorun yok 3498 lerde sizce bu neden.44 derece sıcak değil. Ayrıca ekran kartının üstündeki porta taksaydınız daha sıcak olurdu. Hem işlemci hem VRM hem de ekran kartı sıcaklığının arasında kalacağı için.
Aynı diski ekran kartı altında önü kapalı formda ama fan sayısı fazla bir kasada kullanıyorum 39 derece boşta. 40-45 dereceler normal boştaki sıcaklıklarda. 70 derecelere kadar da yükte iyi sayılır.
Hangi sokete bağlı. Ekran kartı üzerindeki soket direkt işlemciye bağlı diğeri anakart yongasına. 2 soket hızı da aynı ama üst sokete takarsanız daha avantajlı olabilir. Tabi zaten oradaysa sorun bu değildir. BIOS güncel mi birde?Anladım hocam yazma değeri normal de 1000 ama cristal markta 300 çıktı okumada sorun yok 3498 lerde sizce bu neden.
Güncel,alta takılı üste takarsam 1000 alırmıyım yoksa 300 e yakınmı olurHangi sokete bağlı. Ekran kartı üzerindeki soket direkt işlemciye bağlı diğeri anakart yongasına. 2 soket hızı da aynı ama üst sokete takarsanız daha avantajlı olabilir. Tabi zaten oradaysa sorun bu değildir. BIOS güncel mi birde?
Bir deneyin bilemiyorum ne olur sonuç. Disk doluluğu da etkiler hızı bilginiz olsun.Güncel,alta takılı üste takarsam 1000 alırmıyım yoksa 300 e yakınmı olur