Disüstü bilgisayar sorun çıkardı yardımcı olurmusunuz

pcdoktoru

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
hp rtl8723be1t1r model diz üstü bilgisayarım var windows 8 di  ben format atıp bunu windows 10 yaptım recoveryi de sildim ve formattan sonra makina çalıştı ama  belli bir saaten sonra mavi ekran hatası verip kapandı ve şuan harddiski görmüyor biostan  çeşitli ayarları yaptım ama yine aynı  harddiski farklı makinaya takıyorum çalışıyor
sorun ne bi türlü çözemedim Biosa giriyorum harddisk haricinde  herşeyi görüyor
farklı harddiskte denedim ssdi de denedim aynı görmüyor

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Yaptığınız bir hata bir ayar BIOS 'a müdahale etmiş disk olarak hiçbir şeyi tanımıyorsa BIOS 'a sıfırlama gerekiyor demektir. Sıfırlama işlemi için 3 seçenek var. Birincisi BIOS 'a girip EXIT sekmesinden ayarları sıfırlamak ki bu her zaman işe yaramayabilir ama ilk bunu deneyin. Sonra her laptop için firmanın faklı bir BIOS sıfırlama yöntemi vardır bunu öğrenip bu şekilde sıfırlama var birde bunu yapabilirsiniz. Son olan ise makineyi söküp BIOS pilini çıkartmak bu biraz zorlu bir iş meşakkatli yani buda işe yarar ama önceliğiniz ilk ikisi olsun.

KS

pcdoktoru

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Yaptığınız bir hata bir ayar BIOS 'a müdahale etmiş disk olarak hiçbir şeyi tanımıyorsa BIOS 'a sıfırlama gerekiyor demektir. Sıfırlama işlemi için 3 seçenek var. Birincisi BIOS 'a girip EXIT sekmesinden ayarları sıfırlamak ki bu her zaman işe yaramayabilir ama ilk bunu deneyin. Sonra her laptop için firmanın faklı bir BIOS sıfırlama yöntemi vardır bunu öğrenip bu şekilde sıfırlama var birde bunu yapabilirsiniz. Son olan ise makineyi söküp BIOS pilini çıkartmak bu biraz zorlu bir iş meşakkatli yani buda işe yarar ama önceliğiniz ilk ikisi olsun.

hocam hepsini denedik yinede olmadı Pc yi  tamire yolladık bizde bilgileriniz için çok teşekkür ederim

Enes Değirmenci' Alıntı:
Bios sıfırlama yaptınız mı ?
onu yapmaya  çalıştık pilide çıkardık  sorun aynı  
tamire verdik  teşekkürler 

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri