Dizüstü Bilgisayarımın Açılışında Yavaşlama.

0MY

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Dostlar merhaba. Kullanmakta olduğum ve sorun yaşadığım laptop monster abra a5.V1.1 diye geçen +11 yıllık emektarım.:)
İçerisinde 1 adet 2,5 lik SSD birde 1 TB lık HDD var. Sistem SSD ye kurulu şekilde. Yakın zamana kadar sistemin açılışı gayet hızlı şekildeydi. Maksimum 4-5 saniye içerisinde oturum açma ekranı geliyor ve şifreyi girdikten sonra masaüstü hemen karşıma çıkıyordu. Fakat artık ne olduysa power tuşuna basmam ve ekranın gelmesi nerdeyse 1 dk yı hatta daha fazla zamanı almaya başladı. Bu bahsettiğim olay yaşandığı ve masaüstü geldiği anda saat ve tarih genellikle geçmiş bir zamanı göstermekte oluyor birde. Virüs taraması yaptım birşey çıkmadı. Diskleri tek tek CrystalDiskMark ile taradım herhangi bir sorun çıkmadı ve değerler normal çıktı. Sizlerden destek beklemekteyim. Acaba sorun nereden kaynaklı olabilir? Bios pili v.b bir sorun mu? Yoksa Anakart artık benden buraya kadar mı demek istiyor?:)

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
800
monster abra a5.V1.1
11 yıllık
masaüstü geldiği anda saat ve tarih genellikle geçmiş bir zamanı göstermekte..
Buradan, yeni bir bios pili değişimi ilk akla geliyor..

4. nesil Intel Core i7-4710MQ işlemci, NVIDIA GeForce GTX 860M (2GB GDDR5) grafik kartı ve 15,6 inç Full HD (1920x1080) mat ekran.Genellikle 8 GB DDR3L RAM, 750 GB veya 1 TB 7200 RPM HDD ile birlikte gelir

Başlıca Özellikler (Abra A5 V1.1):
  • İşlemci: Intel Core i7-4710MQ (2.50GHz, 3.50GHz'e kadar, 6MB L3 önbellek)
  • Grafik Kartı: NVIDIA GeForce GTX 860M 2GB GDDR5 128-Bit
  • Bellek: 8 GB (1x8 GB) DDR3L 1600 MHz (genişletmeyi destekler)
  • Ekran: 15,6 inç Full HD (1920x1080) Mat LED
  • Depolama: 750 GB veya 1 TB 7200 RPM HDD (mSATA yuvası ile)
Bu şekilde mi geldi. Ancak yapay zeka ile görebildim. Üç aşağı beş yukarı tahminen böyle...

------------------------------------------------------

Geç açılma meselesi, durum iyi hızlı iken, ..... sonrası için başlangıçta çalışan yazılım vb.. herhangi bir biostan ayarlama yaptınız mı? Başlangıçta çalışan uygulamaları azlatıp engellmeyi deneyin

Şu SSD sağlık değerlerine yardımı araçlarla bakmaya çalışın. Ayrıca tam dolu olmasın SSD....

iŞLETİM sistemi meselesi de olabilir. Çok uzun zaman geçmişse temiz kurulumdan bu yana...

Siz şimdilik bios pili meselesini düzeltmeye çalışın.
Yeni pilden sonra tekrar bir bakarsınız...

Aklıma gelenler bunlar oldu.....

KS

0MY

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
monster abra a5.V1.1
11 yıllık
masaüstü geldiği anda saat ve tarih genellikle geçmiş bir zamanı göstermekte..
Buradan, yeni bir bios pili değişimi ilk akla geliyor..

4. nesil Intel Core i7-4710MQ işlemci, NVIDIA GeForce GTX 860M (2GB GDDR5) grafik kartı ve 15,6 inç Full HD (1920x1080) mat ekran.Genellikle 8 GB DDR3L RAM, 750 GB veya 1 TB 7200 RPM HDD ile birlikte gelir

Başlıca Özellikler (Abra A5 V1.1):
  • İşlemci: Intel Core i7-4710MQ (2.50GHz, 3.50GHz'e kadar, 6MB L3 önbellek)
  • Grafik Kartı: NVIDIA GeForce GTX 860M 2GB GDDR5 128-Bit
  • Bellek: 8 GB (1x8 GB) DDR3L 1600 MHz (genişletmeyi destekler)
  • Ekran: 15,6 inç Full HD (1920x1080) Mat LED
  • Depolama: 750 GB veya 1 TB 7200 RPM HDD (mSATA yuvası ile)
Bu şekilde mi geldi. Ancak yapay zeka ile görebildim. Üç aşağı beş yukarı tahminen böyle...

------------------------------------------------------

Geç açılma meselesi, durum iyi hızlı iken, ..... sonrası için başlangıçta çalışan yazılım vb.. herhangi bir biostan ayarlama yaptınız mı? Başlangıçta çalışan uygulamaları azlatıp engellmeyi deneyin

Şu SSD sağlık değerlerine yardımı araçlarla bakmaya çalışın. Ayrıca tam dolu olmasın SSD....

iŞLETİM sistemi meselesi de olabilir. Çok uzun zaman geçmişse temiz kurulumdan bu yana...

Siz şimdilik bios pili meselesini düzeltmeye çalışın.
Yeni pilden sonra tekrar bir bakarsınız...

Aklıma gelenler bunlar oldu.....
Aynen bilgisayarımın özellikleri yazdığınız gibi. Ben sadece boş olan slota 4-5 sene önce 2,5 lik samsung marka ssd taktım. Ssd nin yarısı bile dolu değil. İlk açılışta zorunlu 1-2 program haricinde hiçbirşey açılmıyor. Olay bu şekilde. Bios pilini yakın zamanda değiştircem de. Bios pili bu kadar kasma ve yavaşlamaya sebep olur mu? Açıkcası onu bilmiyorum işte.

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
800
''Bilgisayar BIOS pili olmadan da açılabilir ancak işleyiş beklenenden farklılaşır. Sistem başlangıcında tüm ayarlar sıfırlanacağından kullanıcı sürekli BIOS ekranına yönlendirilir. Saat ve tarih tamir edilemez, her açılışta yeniden ayarlamak gerekir. Donanım tanıma süreci değişkenleşir, bazen sürücüler doğru çalışmaz. Özellikle SSD veya sabit disk tanıma noktasında hata alırsınız. Dahili donanımların yanında ağ işlemlerinde de stabilite bozulur, çünkü zaman senkronizasyonu aktif hâlde değildir.''

BİOS pili zayıflarsa neler olur
şeklinde kaynaklara ulaşıp daha detaylı bakılabilir.

------------------------------------

8GB RAM sıkıntı çıkarabilir. Çoklu tarayıcı sekmesi açmalarda, ve özeliklle başka uygulamalar ile bu çoklu sekmede tarayıcı kullanırken. Zaman zaman toplam RAM kullanımını kontrol etmeniz gerekecek gibi görülüyor.

KS

0MY

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
''Bilgisayar BIOS pili olmadan da açılabilir ancak işleyiş beklenenden farklılaşır. Sistem başlangıcında tüm ayarlar sıfırlanacağından kullanıcı sürekli BIOS ekranına yönlendirilir. Saat ve tarih tamir edilemez, her açılışta yeniden ayarlamak gerekir. Donanım tanıma süreci değişkenleşir, bazen sürücüler doğru çalışmaz. Özellikle SSD veya sabit disk tanıma noktasında hata alırsınız. Dahili donanımların yanında ağ işlemlerinde de stabilite bozulur, çünkü zaman senkronizasyonu aktif hâlde değildir.''

BİOS pili zayıflarsa neler olur
şeklinde kaynaklara ulaşıp daha detaylı bakılabilir.

------------------------------------

8GB RAM sıkıntı çıkarabilir. Çoklu tarayıcı sekmesi açmalarda, ve özeliklle başka uygulamalar ile bu çoklu sekmede tarayıcı kullanırken. Zaman zaman toplam RAM kullanımını kontrol etmeniz gerekecek gibi görülüyor.
En iyisi ben ilk adım olarak bios pilini değiştirim. Fakat bu pil benim bildiğim gibi yuvarlak formda değil sanırım.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

• 0MY
Geri