Donanım Çakışması(Ekran Kartı Ses Kartını Engellemesi)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Yunusbay

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba arkadaşlar ekran kartı olmadan önce pc de ses vardı ekran kartından sonra formatlanmıştı ses gelmiyor bunu donanımsal araştırdığım da ekran kartının anakartda ki ses kartının önüne geçiyor bunu internette araştırma yaptığımda Ati radeon ekran kartlarında çoğu kez çakışma hata yaptığını kanıtlanmıştı benim sorunum şu ki ekran kartında ki Amd hight definition u yani hdmi jacklı olanı onboard ses kartının önüne geçiyor zaten ben hdmi olarak sesi kullanmıyorum hoparlör normal jack olanı kullanıyorum onu görmüyor geçerli olanı ekran kartında ki ses sürücüsünü görüyor gösterecek olursam.

Ekran kartındaki ses özelliği aktif gözüküyor.
undefined

Gizli aygıtları gösterdiğimde ise asıl işime yarayacak olan onboard ses aygıtım çevrımdışı.
undefined

Ses ile ilgili tüm driverler eksiksiz hepsi yüklü.

Bunun çözümü nedir? (Gerçekten sinir bozucu bir sorun elbet bir çözümü vardır undefined )

!!!!"""Sorun çözüldü biostan ses kartı auto imiş enabled yapınca çalıştı.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Yunusbay' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar ekran kartı olmadan önce pc de ses vardı ekran kartından sonra formatlanmıştı ses gelmiyor bunu donanımsal araştırdığım da ekran kartının anakartda ki ses kartının önüne geçiyor bunu internette araştırma yaptığımda Ati radeon ekran kartlarında çoğu kez çakışma hata yaptığını kanıtlanmıştı benim sorunum şu ki ekran kartında ki Amd hight definition u yani hdmi jacklı olanı onboard ses kartının önüne geçiyor zaten ben hdmi olarak sesi kullanmıyorum hoparlör normal jack olanı kullanıyorum onu görmüyor geçerli olanı ekran kartında ki ses sürücüsünü görüyor gösterecek olursam.

Ekran kartındaki ses özelliği aktif gözüküyor.
undefined

Gizli aygıtları gösterdiğimde ise asıl işime yarayacak olan onboard ses aygıtım çevrımdışı.
undefined

Ses ile ilgili tüm driverler eksiksiz hepsi yüklü.

Bunun çözümü nedir? (Gerçekten sinir bozucu bir sorun elbet bir çözümü vardır undefined )

!!!!"""Sorun çözüldü biostan ses kartı auto imiş enabled yapınca çalıştı.

Zaten çözüm önerilerinden en popüleri ve en çok işe yarayanı BIOS 'tan ses kartını direkt aktif etmek. Reddit bu tarz konularda çokça bilgi kaynağına sahip. Sorunun çözümünü paylaştığınız için teşekkürler. Başka sorularınız için foruma yine bekleriz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri