Donanım Çakışması(Ekran Kartı Ses Kartını Engellemesi)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

AdemTR

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Merhaba arkadaşlar ekran kartı olmadan önce pc de ses vardı ekran kartından sonra formatlanmıştı ses gelmiyor bunu donanımsal araştırdığım da ekran kartının anakartda ki ses kartının önüne geçiyor bunu internette araştırma yaptığımda Ati radeon ekran kartlarında çoğu kez çakışma hata yaptığını kanıtlanmıştı benim sorunum şu ki ekran kartında ki Amd hight definition u yani hdmi jacklı olanı onboard ses kartının önüne geçiyor zaten ben hdmi olarak sesi kullanmıyorum hoparlör normal jack olanı kullanıyorum onu görmüyor geçerli olanı ekran kartında ki ses sürücüsünü görüyor gösterecek olursam.

Ekran kartındaki ses özelliği aktif gözüküyor.

Gizli aygıtları gösterdiğimde ise asıl işime yarayacak olan onboard ses aygıtım çevrımdışı.

Ses ile ilgili tüm driverler eksiksiz hepsi yüklü.

Bunun çözümü nedir? (Gerçekten sinir bozucu bir sorun elbet bir çözümü vardır :) )

KS

AdemTR

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Zaten çakışma olduğunu açığa getirdik fakat çözümünü istiyorum ve bir çok kişide bu hata olduğunda buradan okuyarak halledebilirler.

onur.firatt

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Anakartın driver larında ses kartının yazılımını bulup yüklü değil ise yükleyin ve daha sonra programı kullanarak jac lara atama yapıp deneyebilirsiniz.

KS

AdemTR

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Ekran kartına ait bütün her şeyi kaldırdım dediğini her şeyi de yaptım hocam yine aynı sonuç veriyor galiba benimkinden hatalı en iyisi bir harici bir ses kartı satın almak.
Not:Bir sesin ekran kartı kadar önemli olacağını düşünmemiştim. Cs GO da ses kasamıyorsun , Ets 2 de müzik ve tır sesi olmadan zevki olmuyor Gta IV e gireceksin ses kartsız girilmiyor :)

Yunusbay

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Arkadaşlar bu konu havada kalmış. aynı sorun bende de oluştu nasıl çözdünüz. akran kartını çıkartınca (onboard ekran kartı ile açınca) ses geliyor. asus r7 240 ekran kartını takınca ses çıkış aygıtı olarak HDMI output oluyor.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Yunusbay' Alıntı:
Arkadaşlar bu konu havada kalmış. aynı sorun bende de oluştu nasıl çözdünüz. akran kartını çıkartınca (onboard ekran kartı ile açınca) ses geliyor. asus r7 240 ekran kartını takınca ses çıkış aygıtı olarak HDMI output oluyor.
Yeni bir konu açın yardımcı olalım.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri