Donanım ve Yazılım Sorunu

orhansurengiil

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba,

Yaklaşık 2 ay önce bir bilgisayar topladım ve hata olarak aşağıda paylaşmış olduğum hatayı almakta ve bilgisayar restart etmektedir. Ne yaptıysam sorunu bulamadım bilgisayarı teste soktum parçaların hepsinin uyumunu kontrol ettim bir sorun gözükmemekte aksine bilgisayarı aldığımda yaklaşık bir hafta duruyor ve kontrol ediyorum 1 kere bile kapanmıyor ancak yerine götürdüğümde bilgisayar kapanmakta. Lütfen yardımcı olursanız sevinirim. 

Bu bilgisayar bir hata denetiminde yeniden başlatıldı. 
Yapılan hata denetimi: 0x0000000a (0x00000000ffffff88, 0x00000000000000ff, 0x0000000000000000, 0xfffff8005c34f7f1). Döküm şuraya kaydedildi: C:\WINDOWS\MEMORY.DMP. Rapor Kimliği: ac3d30f0-8057-43ea-8896-9c3fbb8180a1.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Konuyu tam anlayamadım netleştirelim. Son kısımda sistemi yerine götürünce demişsiniz bunu açıklar mısınız. Benim anladığın sistem başka bir yerde sorunsuz çalışıyor ama bir başka yere taşıyıp kullandığınızda sorun oluyor. Eğer böyle ise sorun priz yada ara bir uzatma kablosu kullanıyorsanız bundan kaynaklı olabilir.

KS

orhansurengiil

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba hocam,

Öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.
Şöyle ki, bilgisayarı topladık herşeyi hazırladık kurulum yaptık firmaya teslim ettik bilgisayar kapanmaya başladı sonra bilgisayarı test için aldım bende hiç kapanmadı bir hafta bende kaldı kapanmadı neyse tekrar geri götürdüm ertesi gün bilgisayr tekrar kapanmaya başladı ve üstte belirttiğim hatayı veriyor ve kapanıyor durum tam olarak böyle.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Hatanın açıklaması çok uzun bir çok sebep var bu hatanın meydana gelmesi için. En önemlisi ki sizin durumunuza daha uygun güç düzensizliği sorunu. Eğer sistem sizde çalışıyor başka bir yerde çalışmıyorsa bu sisteme gelen elektrik ile alakalı bir durumdur. Eğer sistemde OC varsa bunu stok hale getirin ki sistem fazla güç çekmesin. Eğer OC yoksa sistemin çalışmadığı yer neresi ise evin topraklama hattı var mı bunu araştırın ve eğer varsa ev prizleri bu topraklamayı kullanıyor mu buna bakın. Topraklama yoksa sisteme düzgün güç aktarımı olmaz buda bu soruna neden olabilir. Yada bir çok sebep için sorun bu değildir bilemiyorum ama sistemin hata verdiği yerde format atmayı deneyebilirsiniz buda bir çözüm.

KS

orhansurengiil

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
İnanın herşeyi yaptım ama sorun devam ediyor. Garip olan şu orada olan eski bilgisayarı oraya koyduğum zaman bilgisayar bir kere bile kapanmıyor ne zaman bu sorunlu olan bilgisayarı koyuyorum ertesi gün kapanmaya başlıyor çok enteresan gerçekten çıkılmaz bir hal aldı. Dediğiniz gibi elektriksel olabileceğinden dolayı başka bir yerde deneyeceğim kontrol edeceğim bakalım.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Sorun daha çok güç ile alakalı bir durum gibi demiştim evin elektrik sistemindeki dalgalanmalar çoksa veyahut evde yada kullanılan prizde topraklama yoksa bu soruna neden olur. Yani önce bunların kontrol edilmesi gerekir.

KS

orhansurengiil

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Ama Ups var ev değil fabrika bu arada bir tane bilgisayar yok birden fazla bilgisayar çalışıyor bir tek bu bilgisayarda kapanma sorunu yaşanıyor.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Sorun sadace tek sistem odaklıysa emin değilim ama yine sorun güç odaklı görünüyor başka bir PSU ile aynı sistemi deneme şansınız varsa bunu bir deneyin. Birde UPS 'i aradan çıkartın ve direkt topraklama olan bir prizden elektrik alarak sistemi çalıştırın.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri