Dönüştürücü mü Yoksa Yeni PSU mu Alayım?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

saykopat

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Asus RTX3050 Dual OC aldım fakat mevcut PSU da 8-pin girişi yok, dönüştürücü alıp kullanmayı düşünüyordum fakat sağlıklı olmayacağını söylediler. Yeni PSU için önerileriniz var mı? 
Kullandığım PSU: High Power 500W (HPQ-500ST-H12S) 2016 da aldım yeni modelinde 6+2-pin var.
İşlemci: i5 11400F
Anakart: Asrock B560M PRO4/AC

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Cvp: Dönüştürücü mü Yoksa Yeni PSU mu Alayım?

Kart çok fazla güç ihtiyacına sahip olmadığı için bir problem yaşamazsınız dönüştürücü ile. Ama en sağlıklısı tabi ki de standart yoldan dönüştürücü olmadan bağlamaktır. Karar sizin bir problem yok. Öneri isterseniz yaparım ama şart değil tekrar vurgulayayım.

KS

saykopat

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
RE: Cvp: Dönüştürücü mü Yoksa Yeni PSU mu Alayım?

ugur.gozaydin' Alıntı:
Kart çok fazla güç ihtiyacına sahip olmadığı için bir problem yaşamazsınız dönüştürücü ile. Ama en sağlıklısı tabi ki de standart yoldan dönüştürücü olmadan bağlamaktır. Karar sizin bir problem yok. Öneri isterseniz yaparım ama şart değil tekrar vurgulayayım.

Ucuz etin yahnisi kısmına girmek istemiyorum. Zaten piyasada direkt 6-pin den 6+2-pin e çevirici bulamadım çoğu molex den 6+2 ye çeviriyor.
Ayrıca başka forumlarda da sordum 6-pin 75w veriyorken 8-pin e çevirirsem watt değeri artıyor mu yani kart 130w istiyor karşılaması benim için önemli.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

Zaten genelde 6+2 pin PCIe kablosu için 2xMOLEX bağlantısıyla dönüşüm yapıyorsunuz 1xMOLEX dönüşümü sağlıklı değil. Ayrıca kart PCIe 3.0 soketinde 75W kadar güç çekebiliyor onunda bilgisini vereyim. Toplam değeri toparlıyorsunuz yani.

PSU önermemi istiyorsanız bütçe vermenizi isteyeceğim.

KS

saykopat

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

PCIe soketinden 75w çekiyor evet ama 8-pin taktığımda da yine PCIe soketinden çekiyor mu? Bir de PSU tavsiyesi alabilir miyim?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

Soketteki güç sürekli aktif ama ihtiyaca göre kullanılıyor. 

PSU için bütçe vermeniz gerekiyor.

KS

saykopat

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

500-650 TL arası güvenlik önemleri olan güzel bir PSU arıyorum bir kaç modele baktım aklımda FSP Hydro K 500 vardı.

zumzum

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

Dönüştürücü ile kullanmak tam anlamıyla sağlıklı denemez diye düşünüyorum. Çeşitli yerlerde de bu dönüştürücü kablosunun erimesinden muzdarip insanlara denk gelmiştim. En sağlıklısı uygun bir psu edinmek.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri