Hocam şöyle tek slot takıyorum fakat anakartın üzerinde de bu şemanın yazılı olanı var. DIMMA2 denilen yere takmıştım en başında bir türli gelmedi ekran bios update her şeyi yaptım. Sonra umudu koparıp DIMMB2 slotuna taktım bir anda çalışınca öyle bıraktım. Ne diyorsunuz DIMMB2 slotunda olmaz mı ? Ram Adata XPG Lancer 16GB 6000mhz cl30Korkmak için sebep yok.
Kaç tane RAM çubuğu taktınız. İkili dual ise şu slotlara takın. Bu foto sizin anakartınıza ait klavuzda belirtilen slotlar.
RAM yerine tam oturmuş mu dikkat edin. Uçlarındaki klipsleri taktıktan sonra kapatın. Çıkarırken açmayı unutmayın
Ekli dosyayı görüntüle 38607
Şu:??
LANCER RGB DDR5 DRAM MODÜLÜ | XPG
XPG LANCER DDR5, oyun belleğinde çıtayı yükseltiyor. Artan bant genişliği sağlar, CPU çekirdeği başına daha fazla bant genişliği tahsis eder ve 6000MT/s'ye kadar frekanslara ulaşır. Dahası, gelişmiş performans ve kararlılık için bir PMIC (Güç Yönetimi Entegre Devresi) ve KalıptaECC (Hata...www.xpg.com
Supports Intel® XMP 3.0 and AMD EXPO for easy overclocking
AMD EXPO desteği de var. Sonra BIOS EXPO profilini aktifleştirebilirsiniz.
PC ilk açılış, ilk kullanım ise DDR5 RAM eğitimi olabilir.
Size kalmış, isterseniz bir kez daha deneyebilirsiniz. Siyah ekranda kalırsa bir süre bekleyin. Sonra normale dönmesi lazım. Çok uzun değil. Bu durumda anakarttta RAM ışığı yanıp yanmadığına da bakarsınız.
Bios güncelleme işini flash bios ile yaptım daha kasayı açmadan teşekkürler her şey için sağolun''Hocam bütün işleri halledip işletim sistemini kurup sonrasında slotunu değiştirsem fark olmaz diye düşünüyorum.''
Tamamdır. Bu şekilde kalsın.
EXPO açmak içinde aceye gerek yok henüz. BIOS güncelleme, anakart resmi sitesinden driver ları indirip kurarsınız. Herşeyi yerli yerine oturttuktan sonra bu işleme geçersiniz.
EXPO enable-açma işi için
MSI anakartlarda EXPO açmak şeklinde videolara bakabilirsiniz.
Şunun gibi: