Yardım Dram Ve CPU

Muad’Dib

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Arkadaşlar ilk defs bilgisayar topladım fakat anakartta Dram(sarı) ve CPU(kırmızı) ışık yanıyor monitöre ekran gelmiyor. Kartım Msi b650m gaming plus wifi matx kartı işlemcim ryzen 7500f sorun nedir? Lütfen söyleyin

Ekli dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    1.9 MB · Görüntüleme: 5
KS

Muad’Dib

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Arkadaşlar ram slotlarını rastgele denerken çalıştı. Kapatıp açmaya korkar hale geldim.

solaris

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
356
Korkmak için sebep yok.
Kaç tane RAM çubuğu taktınız. İkili dual ise şu slotlara takın. Bu foto sizin anakartınıza ait klavuzda belirtilen slotlar.
RAM yerine tam oturmuş mu dikkat edin. Uçlarındaki klipsleri taktıktan sonra kapatın. Çıkarırken açmayı unutmayın

Screenshot_1.png

KS

Muad’Dib

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Korkmak için sebep yok.
Kaç tane RAM çubuğu taktınız. İkili dual ise şu slotlara takın. Bu foto sizin anakartınıza ait klavuzda belirtilen slotlar.
RAM yerine tam oturmuş mu dikkat edin. Uçlarındaki klipsleri taktıktan sonra kapatın. Çıkarırken açmayı unutmayın

Ekli dosyayı görüntüle 38607
Hocam şöyle tek slot takıyorum fakat anakartın üzerinde de bu şemanın yazılı olanı var. DIMMA2 denilen yere takmıştım en başında bir türli gelmedi ekran bios update her şeyi yaptım. Sonra umudu koparıp DIMMB2 slotuna taktım bir anda çalışınca öyle bıraktım. Ne diyorsunuz DIMMB2 slotunda olmaz mı ? Ram Adata XPG Lancer 16GB 6000mhz cl30

solaris

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
356
Şu:??

Supports Intel® XMP 3.0 and AMD EXPO for easy overclocking
AMD EXPO desteği de var. Sonra BIOS EXPO profilini aktifleştirebilirsiniz.

PC ilk açılış, ilk kullanım ise DDR5 RAM eğitimi olabilir.
Size kalmış, isterseniz bir kez daha deneyebilirsiniz. Siyah ekranda kalırsa bir süre bekleyin. Sonra normale dönmesi lazım. Çok uzun değil. Bu durumda anakarttta RAM ışığı yanıp yanmadığına da bakarsınız.

KS

Muad’Dib

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hocam bütün işleri halledip işletim sistemini kurup sonrasında slotunu değiştirsem fark olmaz diye düşünüyorum. Bi de ben rami alırken 6000 mhz olarak aldım. Bu biosta dram frekansım 4800 mhz olarak gözüküyor. Nasıl yükseltirim?
Şu:??

Supports Intel® XMP 3.0 and AMD EXPO for easy overclocking
AMD EXPO desteği de var. Sonra BIOS EXPO profilini aktifleştirebilirsiniz.

PC ilk açılış, ilk kullanım ise DDR5 RAM eğitimi olabilir.
Size kalmış, isterseniz bir kez daha deneyebilirsiniz. Siyah ekranda kalırsa bir süre bekleyin. Sonra normale dönmesi lazım. Çok uzun değil. Bu durumda anakarttta RAM ışığı yanıp yanmadığına da bakarsınız.

solaris

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
356
''Hocam bütün işleri halledip işletim sistemini kurup sonrasında slotunu değiştirsem fark olmaz diye düşünüyorum.''
Tamamdır. Bu şekilde kalsın.

EXPO açmak içinde aceye gerek yok henüz. BIOS güncelleme, anakart resmi sitesinden driver ları indirip kurarsınız. Herşeyi yerli yerine oturttuktan sonra bu işleme geçersiniz.

EXPO enable-açma işi için
MSI anakartlarda EXPO açmak şeklinde videolara bakabilirsiniz.
Şunun gibi:

KS

Muad’Dib

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
''Hocam bütün işleri halledip işletim sistemini kurup sonrasında slotunu değiştirsem fark olmaz diye düşünüyorum.''
Tamamdır. Bu şekilde kalsın.

EXPO açmak içinde aceye gerek yok henüz. BIOS güncelleme, anakart resmi sitesinden driver ları indirip kurarsınız. Herşeyi yerli yerine oturttuktan sonra bu işleme geçersiniz.

EXPO enable-açma işi için
MSI anakartlarda EXPO açmak şeklinde videolara bakabilirsiniz.
Şunun gibi:

Bios güncelleme işini flash bios ile yaptım daha kasayı açmadan teşekkürler her şey için sağolun

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri