Dual Channel için RAM konfigürasyonunda sistem açılmıyor

NeoJun

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Herkese selam dün yeni bir anakart aldım ve kurulumunu yaptıktan sonra resimdeki hatayı aldım. Hatayı internette araştırdığım da RAM'leri A2-B2 slotlarına takmam gerektiği yazıyor ama onlara taktığım zaman bilgisayar hiç açılmıyor. Sadece A1-A2 slotlarına takarsam açılıyor. Yardımcı olabilecek var mı?

Anakart: MSI Pro B550-P gen3.

Ekli dosyalar

• cc50fff0-5e81-4481-b547-01e454052eb5.jpg
    cc50fff0-5e81-4481-b547-01e454052eb5.jpg
    385.4 KB · Görüntüleme: 55
KS

NeoJun

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
A1 B1 denediniz mi ?
Hepsini denedim sadece A1-A2'de çalışıyorlar slot bozuk olma ihtimali olucağını sanmıyorum anakart yeni buna ek olarak anakart piyasaya çıkalı bir kaç ay olmuş bende biostan sandım ve güncelleme yaptım ama malesef hala aynı sorun devam ediyor

fastdriver3459

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
260
Herkese selam dün yeni bir anakart aldım ve kurulumunu yaptıktan sonra resimdeki hatayı aldım. Hatayı internette araştırdığım da RAM'leri A2-B2 slotlarına takmam gerektiği yazıyor ama onlara taktığım zaman bilgisayar hiç açılmıyor. Sadece A1-A2 slotlarına takarsam açılıyor. Yardımcı olabilecek var mı?

Anakart: MSI Pro B550-P gen3.
Normalde doğru olan o yani A1 B1 dual channel için tek tek denermisin bütün slotlarda ramlari

KS

NeoJun

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Denedim tek ram olarak taktığımda sadece A1 slotu çalışıyor 2 ram olarak denediğimde A1-A2 slotları çalışıyor kafam iyice karıştı benimde
Sorunu buldum işlemcinin 3 tane pini yamulmuş şimdi bunu tamir edicek birini nasıl bulabilirim onu düşünüyorum

Mehmet Erdoğan

Administrator
Admin
Tepki
796
Sorunu buldum işlemcinin 3 tane pini yamulmuş şimdi bunu tamir edicek birini nasıl bulabilirim onu düşünüyorum
benim çok yamulmuştu pinlerin arasına tam sıfır giricek birşey bul yavaş kuvvet ugulayarak sağ soldan sok sakın kuvvet uygulayarak düzeltmeye çalışma sadece ittir köşelerden bunun içi klın uçlu iğne veya kürdan yıldın tornivida gibi aletleri kulanabilirsin beyaz ışık altında yap her uygunadığında bak az birşey düzeltsen sokete oturur bu arada sokete oturunca daha çok düzeliyor tırnağını kapattığın zaman

fastdriver3459

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
260
Çok hassas davranarak ve ince aletler kullanarak kendinde ışık altında yapabilirsin ama riskli iş bilgin olsun bilgisayarciya bile götürsem emin ol onunda yapamama ihtimali var baştan seni uyarır zaten denerim ama kiriladabilir diye onun için bu riski kendin al daha itinalı yapabilirsin inşallah

KS

NeoJun

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
benim çok yamulmuştu pinlerin arasına tam sıfır giricek birşey bul yavaş kuvvet ugulayarak sağ soldan sok sakın kuvvet uygulayarak düzeltmeye çalışma sadece ittir köşelerden bunun içi klın uçlu iğne veya kürdan yıldın tornivida gibi aletleri kulanabilirsin beyaz ışık altında yap her uygunadığında bak az birşey düzeltsen sokete oturur bu arada sokete oturunca daha çok düzeliyor tırnağını kapattığın zaman
O kadar fazla yamulmuş ki yatmış bildiğin 3 tanesi ondan dolayı kendim ellemek istemiyorum durduk yere bide bunun masrafıyla umarım uğraşmam ya
Sağ alt taraftaki uçlar yamuk

Ekli dosyalar

• 82069196-E67F-4063-9523-21BE2EFFEB01.png
    82069196-E67F-4063-9523-21BE2EFFEB01.png
    6.3 MB · Görüntüleme: 119
KS

NeoJun

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Evet pinleri tamir ettirdim ama 1 tane pin sizlere ömür garip olan ise bilgisayarın sorunsuz çalışması ben dedim kesin ram slotuyla ilgilidir ama ramlerin hala b1-b2 slotları çalışmıyor tek tek denesem bile a1-a2 slotları çalışıyor birde işlemcinin 1 tane pini yok böyle kullanıyorum sorun çıkartır mı ?

Not: anakartı iade edicem yüksek ihtimalle

fastdriver3459

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
260
Evet pinleri tamir ettirdim ama 1 tane pin sizlere ömür garip olan ise bilgisayarın sorunsuz çalışması ben dedim kesin ram slotuyla ilgilidir ama ramlerin hala b1-b2 slotları çalışmıyor tek tek denesem bile a1-a2 slotları çalışıyor birde işlemcinin 1 tane pini yok böyle kullanıyorum sorun çıkartır mı ?

Not: anakartı iade edicem yüksek ihtimalle
Bu şekilde calisiyo ve b1-b2 slotları hala calismiyosa o iki slota geçmiş olsun muhtemelen işlemcinin ramlere giden fazlari onlar oda zaten çalışmayarak sonucu size göstermiş bu şekilde gittiği yere kadar devam edin yada başka anakart almanız gerekir.

İki slota geçmiş olsun derken islemcinden dolayı kullanamazsin yani başka islemcinile çalışmasi gerek istersen deneyebilirsin

KS

NeoJun

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Bu şekilde calisiyo ve b1-b2 slotları hala calismiyosa o iki slota geçmiş olsun muhtemelen işlemcinin ramlere giden fazlari onlar oda zaten çalışmayarak sonucu size göstermiş bu şekilde gittiği yere kadar devam edin yada başka anakart almanız gerekir.

İki slota geçmiş olsun derken islemcinden dolayı kullanamazsin yani başka islemcinile çalışmasi gerek istersen deneyebilirsin
Anakartı iade edicem zaten o aklıma yattı sormak istediğim bişey var işlemcinin tek ayağı kırıldı dedim ya böyle kullansam bir soruna yol açar mı acaba ?

fastdriver3459

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
260
Anakartı iade edicem zaten o aklıma yattı sormak istediğim bişey var işlemcinin tek ayağı kırıldı dedim ya böyle kullansam bir soruna yol açar mı acaba ?
Gittiği yere kadar gider biyerden sonra ya sistem açılmaz yada bişey olmaz hatta tamamen kırılıp kaynak yaptırıp kullanan bile varmış kullanırsınız ama sağlıklı olmaz tavsiye etmem kafanız rahat olmaz ramleri verimli kullanmadiktan sonrada bir anlammi yok ama sizin anakarti değiştirmeniz bu sorunu çözmezki

KS

NeoJun

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Gittiği yere kadar gider biyerden sonra ya sistem açılmaz yada bişey olmaz hatta tamamen kırılıp kaynak yaptırıp kullanan bile varmış kullanırsınız ama sağlıklı olmaz tavsiye etmem kafanız rahat olmaz ramleri verimli kullanmadiktan sonrada bir anlammi yok ama sizin anakarti değiştirmeniz bu sorunu çözmezki
hayır tabi çözmez ama anakartın b1-b2 muhabbetine yabancı forumlardan baktım aynı sorunu çekenler var anakart yeni olduğu için sanırım bu bende ondan dolayı iade edicem farklı anakart bakıcam sebebi ise işlemciyi değişmek zorunlu oldu işlemciyi aldığımda kafam rahat olsun anakart konusunda.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri