DUAL RX 580 4 GB ISINMA SORUNU

Halil Efe

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Ekran Kartı 4 gb rx 580 işlemci r5 1600 bilgisayarımı ince hesapdan almandan önce pc hocası dışında başka bir kanaldan izleyip almıştım ve videoda apex de ortalama 65 derece gösteriyordu fakat bende ise fanları %100e bile alsan 78 80 derece civarı alıyorum oyundan kaynaklıdır diye r6 indirdim onda da 88 dereceyi gördüm msi afterburner ister oto ister manuel yap düşmüyor sizce sorun nedir?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
MSI Afterburner yazılımının fan ayarnı otomatikte bırakın veya kapatın yazılımı. AMD kontrol panelinden aynı şekilde fan ayarını otomatiğe alın ve yazılımı kapatın alta alın neyse artık. Sonrasında ASUS kartlar için GPU Tweak II yazılımını indirip kurun.

GPU Tweak II V2.1.3.2 Windows 10 64 bit için : https://dlcdnets.asus.com/pub/ASUS/Graphic Card/Unique_Applications/GPUTweakII-Version2132.zip
GPU Tweak II V2.1.1.0 Windows 8.1 64 bit için : https://dlcdnets.asus.com/pub/ASUS/Graphic Card/Unique_Applications/GPUTweakII-Version2110.zip
GPU Tweak II V2.1.1.0 Windows 8 64 bit için : https://dlcdnets.asus.com/pub/ASUS/Graphic Card/Unique_Applications/GPUTweakII-Version2110.zip
GPU Tweak II V2.1.3.2 Windows 7 64 bit için : https://dlcdnets.asus.com/pub/ASUS/Graphic Card/Unique_Applications/GPUTweakII-Version2132_AMD.zip

Yazılımı kurun kurulumdan sonra sistemi yeniden başlatın. Ve yazılımı açıp Gaming moda alıp tekrar deneyin. GPU Tweak II yazılımda OSD yani MSI Afterburner daki gibi bilgi gösterme ekranı var. İsterseniz onuda kullanabilirsiniz.

KS

Halil Efe

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Halil Efe' Alıntı:
Ekran Kartı 4 gb rx 580 işlemci r5 1600 bilgisayarımı ince hesapdan almandan önce pc hocası dışında başka bir kanaldan izleyip almıştım ve videoda apex de ortalama 65 derece gösteriyordu fakat bende ise fanları %100e bile alsan 78 80 derece civarı alıyorum oyundan kaynaklıdır diye r6 indirdim onda da 88 dereceyi gördüm msi afterburner ister oto ister manuel yap düşmüyor sizce sorun nedir?

Denedim hala 82derece alıyorum apexde :/ %100 cpu kullanımı oluyor 75 fps sabitliyorum hala 85 derece 175 fps de oynuyoprum yine 85 derece sorun bence cpu %100 kullanıyor sürekli ondan kaynaklı olabilir mi?

Halil Efe' Alıntı:

discorddan vs bana yardımcı olma şansınız yok mu ya lütfen? Fps sıkıntım olmuyor hiçbir oyunda fakat sıcaklık uçuyor :(

KS

Halil Efe

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Halil Efe' Alıntı:
Halil Efe' Alıntı:

Denedim hala 82derece alıyorum apexde :/ %100 cpu kullanımı oluyor 75 fps sabitliyorum hala 85 derece 175 fps de oynuyoprum yine 85 derece sorun bence cpu %100 kullanıyor sürekli ondan kaynaklı olabilir mi?

Halil Efe' Alıntı:

discorddan vs bana yardımcı olma şansınız yok mu ya lütfen? Fps sıkıntım olmuyor hiçbir oyunda fakat sıcaklık uçuyor :(

GamePower Crimson Guard 4x120mm ARGB Fan Gaming ATX Kasa kasa modeli bu camları çıkarsam mı?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Çok çok büyük ihtimalle kasadan dolayı ısı sorununuz var. O ön fanlar nereden hava alıyor merak ettim. :D Kasa ön aksamdaki o yapı çıkabiliyorsa bir deneyin öyle kullanın sorun çözülürse size yeni bir adam gibi hava alan kasa gerek demektir.

KS

Halil Efe

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Halil Efe' Alıntı:
Halil Efe' Alıntı:

GamePower Crimson Guard 4x120mm ARGB Fan Gaming ATX Kasa kasa modeli bu camları çıkarsam mı?

Çok büyük ihtriamlle kasadan dolayı önü sökemedim fakat yan camı çıkarıp yaklaşık 30 dk apex oynadım gördüğümen fazla değer 74 dü 69 70 civarlarında gezindi :/

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Sorun kasa bazir belli. Siz önü mesh bir kasa alın elinizdekini satıp. Yan kapağı açmak bir avantaj sağlamaz sirkülasyon olmalı kasada ki onuda ön fanlar sağlar ama hava alamadıkları için pek faydası olmuyor.

KS

Halil Efe

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Halil Efe' Alıntı:
Halil Efe' Alıntı:
Çok büyük ihtriamlle kasadan dolayı önü sökemedim fakat yan camı çıkarıp yaklaşık 30 dk apex oynadım gördüğümen fazla değer 74 dü 69 70 civarlarında gezindi :/

öndeki fanın 2sini üste taksam nasıl olur sizce? Üstün de 2 tane fan takmalık yer var.Yada ekstra 2 fan alsamda olur çıkarmak yerine.Bendeki kasa pc hocası 1.0 F deki kasa oda üste 2fan takıştı.
2. seçenek ise kasanın önüne delikler açsam nasıl olur biraz saçma bir fikir ama :)

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Kasa önünden yada en azından aşağıdan hava girmesi gerek. Sıcak hava yükselir üstten hava atabilirsiniz ancak. Kasa içine bol bol taze hava girişi olmadan hiçbir işe yaramaz üste takacağınız fanlar. Ya öne delik filan açın nasıl yaparsanız yada o kasayı değiştirin.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri