Dün oynadığım oyun bu gün oynanmayacak halde.

Alper Kiremitçi

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
2 gün önce almış oldupum ride2 adlı oyunda dün epey bir zaman geçirdim fakat bu gün oyuna girdiğimde çok fazla kastığı için oynayamıyorum ve bu sadece ride2de değil tüm oyunlarda böyle dün ramleri çıkartıp takmıştım onun ile ilgili olabilir mi ? Ama bilgisayarda normalde 8gb ram vardı ve bilgisayar normal olarak 8gb ram gösteriyor yani doğru takmışım. (Ramlerin yerini değiştirip denedim)

Garezm

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Ben burda ki arkadaslar kadar ust duzey bilgiye sahip degilim ama bende zamaninda birkaç fps dropla karsilasmistim benim sorunum cpu fanini duzgun takamadigimdan olmustu elin falan degmistir bi bak derim

KS

Alper Kiremitçi

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Garezm' Alıntı:
Ben burda ki arkadaslar kadar ust duzey bilgiye sahip degilim ama bende zamaninda birkaç fps dropla karsilasmistim benim sorunum cpu fanini duzgun takamadigimdan olmustu elin falan degmistir bi bak derim
Deneyeceğim teşekkür ederim. :angel:

Garezm' Alıntı:
Maalesef olmadı :-/

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
RAM çıkartıp geri taktıktan sonra BIOS 'ta RAM ayarlarınız sıfırlanmış olabilir BIOS 'a girin BIOS 'u sıfırlayın daha sonra RAM 'iniz eğer XMP ile O.C. destekliyorsa XMP progfilinizi atayın ve BIOS 'u kaydet ve çık deyin ve sonuçları kontrol edin.

KS

Alper Kiremitçi

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
RAM çıkartıp geri taktıktan sonra BIOS 'ta RAM ayarlarınız sıfırlanmış olabilir BIOS 'a girin BIOS 'u sıfırlayın daha sonra RAM 'iniz eğer XMP ile O.C. destekliyorsa XMP progfilinizi atayın ve BIOS 'u kaydet ve çık deyin ve sonuçları kontrol edin.
Dediklerinizi nasıl yapacağımı bilmiyorum kısaca anlatır mısınız :huh: :blush:

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Eski tip bir BIOS 'a sahipsin. Windows 8/8.1/10 için Windows içinden giriş yapabilirsin, bunun için başlata tıkla ve PC 'yi Aç/Kapat 'a tıkla Yeniden Başlat seçeneğine Shift tuşuna basılı tutarak tıkla sonra mavi bir ekran açılacak buradan Sorun Gider / Gelişmiş seçenekler / UEFI Donanım yazılımı ayarları 'na tıkla Yeniden başlat 'de ve o sistem açılışta otomatik BIOS 'a girecek eğer işe yaramaz ise veya Windows 7 kullanıyorsan PC açılışında ilk aşamada DEL veya F2 tuşuna ardı ardına bas BIOS ekranına girersin daha sonra eski tip BIOS 'larda ilk sayfada karşına çıkar bu Load Optimized Defaults 'a tıkla tüm ayarların sıfırlanır. Yeni tip BIOS 'larda ise son sekmede yine aynı yazı ile karşılaşırsın. Daha sonra Save & Exit Setup veya kısayolu F10 deyip çıkış yaparsan düzelebilir eğer sorun belleklerin tanınmaması veya düzgün okunmaması gibi bir sorun ise.

KS

Alper Kiremitçi

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Eski tip bir BIOS 'a sahipsin. Windows 8/8.1/10 için Windows içinden giriş yapabilirsin, bunun için başlata tıkla ve PC 'yi Aç/Kapat 'a tıkla Yeniden Başlat seçeneğine Shift tuşuna basılı tutarak tıkla sonra mavi bir ekran açılacak buradan Sorun Gider / Gelişmiş seçenekler / UEFI Donanım yazılımı ayarları 'na tıkla Yeniden başlat 'de ve o sistem açılışta otomatik BIOS 'a girecek eğer işe yaramaz ise veya Windows 7 kullanıyorsan PC açılışında ilk aşamada DEL veya F2 tuşuna ardı ardına bas BIOS ekranına girersin daha sonra eski tip BIOS 'larda ilk sayfada karşına çıkar bu Load Optimized Defaults 'a tıkla tüm ayarların sıfırlanır. Yeni tip BIOS 'larda ise son sekmede yine aynı yazı ile karşılaşırsın. Daha sonra Save & Exit Setup veya kısayolu F10 deyip çıkış yaparsan düzelebilir eğer sorun belleklerin tanınmaması veya düzgün okunmaması gibi bir sorun ise.

Windows 7 için dediklerinizi yaptım fakat olamdı. :/

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
F1 / F2 / Del / ESC / F10 / F12 Bu tuşlardan birisi BIOS girmeni sağlar ancak her anakart için farklı olduğu için hepsini denemelisin.

KS

Alper Kiremitçi

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
F1 / F2 / Del / ESC / F10 / F12 Bu tuşlardan birisi BIOS girmeni sağlar ancak her anakart için farklı olduğu için hepsini denemelisin.
BIOS a girip sıfırladım ama düzelmedi :/

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
RAM 'i söküp geri taktım sonra oldu demiştin başka bir slota takarmısın RAM 'i birde öyle dene eğer buda sorunu çözmez ise RAM 'e zaram vermiş olma ihtimalini göz önünde bulundur veya doğru oturmamış olabilir bunları kontrol etmelisin başka de diyebilirim bilmiyorum belki Wnidows 'ta bir sıkıntı olmuştur birde format atmayı dene eğer bu sorunu çözmez ise RAM ile alakalı bir sorunun var gibi görünüyor. RAM 'de sorun var mı yok mu anlamak için başlata Windows Bellek tanımlama yazın ve aracı çalıştırın ufak bir pencere açılacak Şimdi yeniden başlat seçeneğini seçin ve yeniden başlatılacak ve mavi bir pencerede sistem RAM 'leri test edecek ve bitince sistem yeniden başlayacak sistem başlayınca Olay görüntüleyicisi 'ni başlatacaksınız;

Windwos 8 ve üzeri için Olay Görüntüleyicisi’ni başlatma:

Başlat menüsüne sağ tıklayın ve Olay Görüntüleyicisi’ne tıklayın.

Olay Görüntüleyicisi açılınca Sol menüden Windows Günlükleri 'ne tıklayın ve Sistem 'e tıklayın ve olayların listelendiği bölümü tarih/saat sılamasına alın ve Kaynak başlığı altında MemoryDiagnostics-Results başlığını bulun ve tıklayın ve altta Genel başlığı altında sorun var mı / yok mu yazar, no errors diye bitiyorsa sorun yok demektir eğer hata varsa başka bir şeyler yazar, bu durumda şunu deneyebilirsin bellekleri çıkartıp uçlarını silgi silip temizledikten sonra tekrar tak sorun bellek arızalı değilse bu yöntem ile düzelir.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri