Durup dururken Ekran 2 saniyeliğine kararıp geliyor

hyperjazz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhabalar arkadaşlar. 
Başlıkta da söylediğim gibi,genelde oyun oynarken(valorant mesela) bi ipten yukarı çıkıyorum ve birden ekran kararıyor 2 saniye boyunca. 
Sonra geliyor ekran ,ama ekranın karardıgı yere tekrar gidiyorum ve aynı yerde ekran tekrar 2 saniye kararıp geliyor. Bilgisayarımda Gtx 1050ti ekran kartı , Ryzen 5 1600 af, Gigabyte b450m s2h anakart mevcut. Bilgisayarı yeni topladım sayılır 1 yıl falan olmuştur. Overclocksuz halde şuan bilgisayar. Sürücülerim de güncel neden böyle yapabilir? 
Sadece psu'm eski tamir görmüştü zamanında ondan şüpheleniyorum. 
Psu yetersizliği böyle sorunlara sebep olabilir mi? 
Bazen pc kendi kendine kapanıyor ayda yılda 1 diyebilirim. Açmaya çalıştıgımızda da ekran gelmiyor ,pcdeki usbleri çıkartıp(klavye mouse) pcyi çalıştırınca çalışıyor sonra geri takıp(usbleri) devam ediyorum.
Bütün bunlar PSU sorunu olabilir mi?  
YARDIMCI OLURSANIZ ÇOK SEVİNİRİM TEŞEKKÜRLER.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
PSU biriminizi değiştirin. Şu ani kapanma işlemi ondan kaynaklı bir duruma benziyor ki genelde zaten PSU neden olur bu tarz bir duruma.

Ekran sorununuz PSU odaklı olmayabilir ama bir ihtimali var tabi. Size tavsiyem ekran kartı yazılımınızdan kartın güç kullanımını 15-20% kadar düşürün ve böyle deneyin. FPS düşecektir ama ekran kararacak mı bunu kontrol edin. Eğer kararmaz ise 2 sorun olabilir ya PSU güç aktarımında kartınızda anlık kesintilere sebep oluyor yada kartınızda bir arıza var.

KS

hyperjazz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
PSU biriminizi değiştirin. Şu ani kapanma işlemi ondan kaynaklı bir duruma benziyor ki genelde zaten PSU neden olur bu tarz bir duruma.

Ekran sorununuz PSU odaklı olmayabilir ama bir ihtimali var tabi. Size tavsiyem ekran kartı yazılımınızdan kartın güç kullanımını 15-20% kadar düşürün ve böyle deneyin. FPS düşecektir ama ekran kararacak mı bunu kontrol edin. Eğer kararmaz ise 2 sorun olabilir ya PSU güç aktarımında kartınızda anlık kesintilere sebep oluyor yada kartınızda bir arıza var.

Teşekkürler deneyeyim

KS

hyperjazz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
hyperjazz' Alıntı:
ugur.gozaydin' Alıntı:
Emin veya değil fart etmez bence ürünü garantiye yollayın.

Ürün baya eski bir ürün ya garantisi falan hikaye bunun
Linkte resmini attım
Arada da bu şekilde sanki tüplü tv gibi parazit yapıyor.
Bunların hepsi psu ile mi alakalı acaba ya.
Chrome ve altta bir oyun açık mesela, alt tab ile chrome geçişimde veya oyun geçişimde bu parazitli ekran geliyor
bu da bi 6 7 saniye sonra geçiyor.
Ekran kartı güç gereksinimi ni düşür dediniz de o tarzda bir deneme yapmam pek mümkün değil çünkü bu dediklerim sürekli olan şeyler değil.
2 3 Haftada 1 2 falan oluyor.
https://i.imgur.com/fMBfuj2.jpg

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Direkt PSU odaklı demedim zaten. Sadece birkaç şey önerdim omu değil mi anlamak için. Arada bir olması önemli değil sorununuzun. Dediğim güç düşürme yöntemini yapın ve gerekirse 1 hafta boyunca test edin. Eğer sorun çözülürse e.kartı arızası veya PSU odaklı sorun olabilir.

KS

hyperjazz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhabalar. Psu mu değiştirdim(500w psu varken corsair in 550w lık psu sunu aldım 0 psu) fakat problemim çözülmedi bu dediğim ekrandaki parazit olayı halen devam ediyor. Acaba ekran kartında mı sıkıntı var yoksa siteyle mi alakalı çözemedim. Netflixten bir film açık ve arkada valorant oyunum açık. alt tab yaptığımda bu resimdeki gibi ekranda bi 4 5 saniye parazit kalıyor ilginç bir şekilde.
Bu genelde netflix ve valorant arkaplandayken oluyor ama nadiren de youtube ve valorant ta da oluyor. Acaba oyunla mı alakalı , oyunla alakalıysa neden olabilir ki ilginç?
https://hizliresim.com/8QvspW
[img=500x300]https://hizliresim.com/8QvspW[/img]

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Kart odaklı sorun olabilir evet zaten PSU sorunu var demedim olabilir demiştim ama değilmiş. E. Kartı veya monitör yada monitör kablosu bunların herhangi birinde sorun olabilir.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri