Düşük bütçeli bir PC

thesunset

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Arkadaşlar merhaba,

Küçük bir kız kardeşim var, 14 yaşında onun için bir sistem toplamak istiyorum, bu konu da yardımınıza ihtiyacım var. Kendi sistemim 13K'ya toplamıştım şuanki değeri 30k ama, düşük bütçelide tam parçalara hakim değilim neler seçmem gerekir bilmiyorum. Maksium 3-5 Bin TL arası olursa makul olur daha düşükde olabilir o fiyatlara bir şey kaldıysa. :) Sadece KASA bu arada monitöre gerek yok. EBA'dan ders izleyecek youtube'a girecek yapacakları muhtemelen bu. Win7 Desteği de bitti, muhtemelen W10 kurarım onuda kaldırabilecek bir sistem olursa harika olur.

White Ravens

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
1,169
Arkadaşlar merhaba,

Küçük bir kız kardeşim var, 14 yaşında onun için bir sistem toplamak istiyorum, bu konu da yardımınıza ihtiyacım var. Kendi sistemim 13K'ya toplamıştım şuanki değeri 30k ama, düşük bütçelide tam parçalara hakim değilim neler seçmem gerekir bilmiyorum. Maksium 3-5 Bin TL arası olursa makul olur daha düşükde olabilir o fiyatlara bir şey kaldıysa. :) Sadece KASA bu arada monitöre gerek yok. EBA'dan ders izleyecek youtube'a girecek yapacakları muhtemelen bu. Win7 Desteği de bitti, muhtemelen W10 kurarım onuda kaldırabilecek bir sistem olursa harika olur.

16 GB RAM olan APU sistemler alınabilir. Bu tarz işler için yeterli olacaktır.
3.000'e almak biraz hayal ama bazen kampanyalı ucuz sistemler oluyor.
Aşağıdaki gibi sistemler var ama sistemdeki PSU veya CPU yetersiz/kötü olabiliyor.
(8GB Ram ile 3.999 TL'ye alınıyor)
1665852337949.png

5.000~6.000 TL civarında APU sistem yayınlanırsa alınabilir.
Veya üyeler size farklı sistemler toplayabilir.

Son düzenleme:
KS

thesunset

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Teşekkür ederim, farklı sistemlere de acığım. Apu sistem de olabilir, 8 GB RAM de yeterli olacaktır muhtemelen.

IronMusk

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,874
Gereken öneri yapılmış. Fakat sisteminiz bırakın 30k yı max 11-12k. İnsanlar neden sisteminin fiyatını 2-3 kat arttırıyor anlamıyorum çok karşılaştığım bir durum.

White Ravens

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
1,169
Teşekkür ederim, farklı sistemlere de acığım. Apu sistem de olabilir, 8 GB RAM de yeterli olacaktır muhtemelen.
APU sistemlerde RAM önemli oluyor.
Ama eğer hiç oyun oynamayacaksa veya yüksek sistem gerektiren oyunlar oynamayacaksa yeterli olacaktır.

Eğer giriş seviye olsun, çok pahalı olmasın derseniz aşağıdaki hazır sistemler var.

4.800 TL olan 16 GB RAM'li ve CPU biraz daha iyi.
Bence hemen satın almayın,
Daha iyisi var mı diye araştırın, veya üyeler alternatif sistemler varsa önersin.

KS

thesunset

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
APU sistemlerde RAM önemli oluyor.
Ama eğer hiç oyun oynamayacaksa veya yüksek sistem gerektiren oyunlar oynamayacaksa yeterli olacaktır.

Eğer giriş seviye olsun, çok pahalı olmasın derseniz aşağıdaki hazır sistemler var.

4.800 TL olan 16 GB RAM'li ve CPU biraz daha iyi.
Bence hemen satın almayın,
Daha iyisi var mı diye araştırın, veya üyeler alternatif sistemler varsa önersin.
Teşekkürler, araştırıyorum zaten, kafamda bir sistem otuşturuyorum yavaştan pederden de onay geldiğinde alacağım.

KS

thesunset

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Gereken öneri yapılmış. Fakat sisteminiz bırakın 30k yı max 11-12k. İnsanlar neden sisteminin fiyatını 2-3 kat arttırıyor anlamıyorum çok karşılaştığım bir durum.
Ah be güzel kardeşim.
15K'ya bu sistemi topla, sana hediye edeceğim.

White Ravens

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
1,169
İmzadaki sisteme sahipsin değilmi?

"13K'ya toplamıştım şuanki değeri 30k" dedi.
Yani 30.000'e toplamamış, şu an 30.000 ediyor.

Döneme göre sistemlerin değeri değişir.
Mesela ben R5 3600 + GTX 1660 Ti için toplamda 3.000 TL civarı bir ücret ödedim.
İşlemcinin şu anki piyasası 2.500~3.000 TL arasında değişiyor.
Yakın zamana kadar da ekran kartım 8.000~10.000 TL arasında fiyatlarla satılıyordu. Şu an stoklarda yok.

O yüzden "Zamanında 15'e topladım, şimdi 30K" deniliyor.

IronMusk

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,874
Neyse burada kaç ₺ eder diye tartışmayacağım. 30k ya 12400f + 3080 sistem topladım az önce. Kimse 3600 e 30k vermez. Neyse güzel sistem güle güle kullanın.

IronMusk

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,874
"13K'ya toplamıştım şuanki değeri 30k" dedi.
Yani 30.000'e toplamamış, şu an 30.000 ediyor.

Döneme göre sistemlerin değeri değişir.
Mesela ben R5 3600 + GTX 1660 Ti için toplamda 3.000 TL civarı bir ücret ödedim.
İşlemcinin şu anki piyasası 2.500~3.000 TL arasında değişiyor.
Yakın zamana kadar da ekran kartım 8.000~10.000 TL arasında fiyatlarla satılıyordu. Şu an stoklarda yok.

O yüzden "Zamanında 15'e topladım, şimdi 30K" deniliyor.
Onu anladım. Performans açısından monitörsüz 15k eder heralde.

White Ravens

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
1,169
Onu anladım. Performans açısından monitörsüz 15k eder heralde.

O zaten oturup hesaplanmış "30K" değil. Lafın gelişi.
Piyasanın durumunu özetlemek için örnekleme.
"Dün 5'e aldım, bugün 20'ye bulunmuyor" demek gibi.
Zaten mevzu onun sistemi değil, kardeşine uygun fiyatlı APU sistem lazım. :LOL:

IronMusk

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,874
O zaten oturup hesaplanmış "30K" değil. Lafın gelişi.
Piyasanın durumunu özetlemek için örnekleme.
"Dün 5'e aldım, bugün 20'ye bulunmuyor" demek gibi.
Zaten mevzu onun sistemi değil, kardeşine uygun fiyatlı APU sistem lazım. :LOL:
Hocam çok var sistemine 3-4 katı fiyat veren o yüzden ilgimi çekti. Onu oraya yazdı madem tartışalım, abartmaya gerek yok. Stok olsaydı toplardım o sistemi. Neyse iyi günler, konudan uzaklaştık.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri