Düşük FPS ve RAM Slot Sorunu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ayberk60

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
RYZEN 5 2600
MSİ RTX 2070 Gaming Z 8GB
2x8 3000MHZ Ram
Msi B450 Mortar Anakart
Cooler Master Master Liquid sıvı soğutma
650watt Corsair VS

Böyle bir sistemim var fakat ben düşük FPS sorunları yaşamaktayım, CS:GO,PUBG,BF5 farketmez bir şekilde FPS sorunları ile boğuşuyorum eski sistemim olan i7 4770 ve 1060GB ile bile daha yüksek FPS değerleri almama rağmen Örn: CS:GO en düşük ayarlarda 120 ile 240 FPS arasında oynamalar oluyor, bu oynamalar oyun sırında ciddi bir sıkıntı yaşatıyor ve ani donmalara sebep oluyor. PUBG Ultra ayarlarda 60-70 Yüksek ayarlarda ise 80-90 seviyesinde fakat ani FPS düşüşleri ile karşılaşıyorum ve  10 FPS lere dahi düşüyor ekran kartına performans testlerini yaptığımda hiçbir sorun ile karşılaşmadım. Driverlar ve Windows güncel ve işlemci termal macun yada ısınma gibi bir sorunum yok.

Diğer sorunum ise RAM Slot sorunum 2 tane 8 GB Ram kullanıyorum ilk başta bir sorun yoktu, MSİ'ın Ram Slotu olarak gösterdiği slotlarda takılıydı, fakat son 2-3 ay önce kasa kendi kendine kapanmaya ve mavi ekran vermeye başladı ramleri kontrol ettiğimde 7,91GB Donanıma ayrılmış olarak görünüyor ve Ramler 3000mhz yerine 2100 mhz hızda çalışıyorlardı. Herşeyi denememe rağmen Ramleri düzeltemedim ve bende farklı slotlara takarak denedim hiçbir sorun ile karşılaşmadan bu şekilde işlemciye en yakın 2 slota takarak kullandım 3000mhz ve 16GB ram olarak kullanıyorum fakat ben bunun sorun yaptığını yada performansı etkilediğini düşünüyorum bu bir sorun yaratır mı yada performans kaybı yaşatır mı ?

Yardımlarınızı bekliyorum iyi günler.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
1080p çözünürlük için Ryzen 2600 işlemcisi RTX 2070 kartını anca bu kadar besleyebilir. https://www.youtube.com/watch?v=K5XTPQkjQoA bu videoda görebileceğiniz gibi.

Ayrıca 1080p çözünürlükte oyunları ne kadar LOW en düşük ayara çekerseniz iş yükü işlemciye biner ve onun tek çekirdek performansına bağlı kalırsınız. Yani Ultra ayarlar ile iş yükünü işlemciden alıp ekran kartına aktarmanız gerek ki sorunu en aza indirin. Ryzen 3000 serisi ile bu tek çekirdek odaklı performans sorunları bitti ama Ryzen 2000 serisi ile güçlü ekran kartı kombini + 1080p çözünürlük + LOW ayarlar ile siz işlemciye altından kalkamayacağı bir yük vermişsiniz.

Son olarak FPS drop sorununuzun kaynağı RAM slotlarından kaynaklı bir problem. 2 RAM var ama DUAL Channel özelliği sadece anakartın önerdiği 2 slotu kullanırsanız çalışır yani şuan RAM 'leri 3000 MHz yapmış olsanız bir bir çalışma sorunu yaşıyorsunuz. RAM 'leri istenilen slotlara takın. Eğer sorun yaşamaya devam ederseniz önce BIOS 'u sıfırlayın sonra BIOS 'unuzu eğer güncel değilse güncelleyin.

KS

ayberk60

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
1080p çözünürlük için Ryzen 2600 işlemcisi RTX 2070 kartını anca bu kadar besleyebilir. https://www.youtube.com/watch?v=K5XTPQkjQoA bu videoda görebileceğiniz gibi.

Ayrıca 1080p çözünürlükte oyunları ne kadar LOW en düşük ayara çekerseniz iş yükü işlemciye biner ve onun tek çekirdek performansına bağlı kalırsınız. Yani Ultra ayarlar ile iş yükünü işlemciden alıp ekran kartına aktarmanız gerek ki sorunu en aza indirin. Ryzen 3000 serisi ile bu tek çekirdek odaklı performans sorunları bitti ama Ryzen 2000 serisi ile güçlü ekran kartı kombini + 1080p çözünürlük + LOW ayarlar ile siz işlemciye altından kalkamayacağı bir yük vermişsiniz.

Son olarak FPS drop sorununuzun kaynağı RAM slotlarından kaynaklı bir problem. 2 RAM var ama DUAL Channel özelliği sadece anakartın önerdiği 2 slotu kullanırsanız çalışır yani şuan RAM 'leri 3000 MHz yapmış olsanız bir bir çalışma sorunu yaşıyorsunuz. RAM 'leri istenilen slotlara takın. Eğer sorun yaşamaya devam ederseniz önce BIOS 'u sıfırlayın sonra BIOS 'unuzu eğer güncel değilse güncelleyin.

İlginiz için çok teşekkür ederim 3000 Serisi bir işlemci bakmaya başlayacağım, ek olarak anakart bios sıfırlamama ve güncel olarak tutmama rağmen  Ram sorunum halen devam ediyor. Dual slotlarına taktığımda bilgisayar ya siyah ekrandan geçmiyor geçse bile 2133 mhz değerinde kullanıyor hiçbir türlü mhz yükseltemiyorum yükseltmeye çalıştığımda bios üzerinden bilgisayar açılmıyor, bilgisayar bios pilini çıkartmadan düzelmiyor ve 7,91GB donanıma ayrılmış olarak gösterip sadece 8GB Ram i kullanılabilir olarak gösteriyor
Ramler:Corsair Vengeance LPX 2x8GB 16GB 3000MHz DDR4

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
BIOS 'unuzda bir sorun var gibi geldi bana garanti ile bir konuşun derim çünkü o DUAL Channel özelliğini kullanmadan 2 RAM kullanırsanız sorun yaşamaya devam edersiniz. Birde sıvı soğutmanız var bir miktar OC yaparsanız işlemcinize faydası olur FPS konusunda bilginiz olsun. YouTube üzerinde Ryzen 2600 işlemcisi için pek çok OC videosu var bakabilirsiniz.

KS

ayberk60

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
BIOS 'unuzda bir sorun var gibi geldi bana garanti ile bir konuşun derim çünkü o DUAL Channel özelliğini kullanmadan 2 RAM kullanırsanız sorun yaşamaya devam edersiniz. Birde sıvı soğutmanız var bir miktar OC yaparsanız işlemcinize faydası olur FPS konusunda bilginiz olsun. YouTube üzerinde Ryzen 2600 işlemcisi için pek çok OC videosu var bakabilirsiniz.

Teşekkür ederim işlemciyi ilk önce bir OC yaparak deneyeceğim sonra duruma göre 3000 serisi bir işlemci bakacağım.
Anakart için servisin kapısını aşındırmaya başlasam ben iyi olur  :)
İlginiz için teşekkür ederim

Nslt

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
10
OC tan ziyade Ramlerini XMP ile çalıştırmayı başar. Zaten o seçenek OC yapılan menüden D.O.C.P gibi bir şeydi. Ram hızı yükseltilirken işlemcide artmak durumunda kalıyor. Eğer başarısız olursa işlemci o hıza çıkamıyordur. Bu sefer manuel olarak 2933 hızını ramlere 1.35 volt vererek deneyebiirsin.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
XMP olarak FPS oranı yükselebilir bunu bende söyledim ama RAM 'lerde bir DUAL Channel sorunu var anakart odaklı yada RAM odaklı gibi duruyor. İşlemciye OC işlemi biraz FPS artışı sağlar ve RAM 'lerin DUAL Channel özelliği ile ilgili sorununda çözülmesiyle sorun kalmaz sistemde. Biraz hazır cevap yorum yazmışsınız kullanıcıya gerekli şeyleri anlattım zaten.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri