Düşük Gpu kullanımı anlık takılma

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Mertcan39

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
56
Merhaba arkadaşlar iyi akşamlar gene rahatsız ediyorum kusura bakmayın neredeyse tüm oyunlarda düşük gpu kullanımı yaşıyorum ve anlık takılmalar oluyor ne yaptıysam çözüm bulamadım

hp omen 17 an005nt bu model bir leptop

sistem özellikleri
7700 hq
gtx 1050 ti
ddr 4 16 gb 2666 Mhz ram
256 gb nvme 2 2 tb hdd

Format attım birden fazla driver denedim tüm oyunlarım orjinal Fs 19 Cs go Ets 2 Bf 4 Farmers dynasty gibi oyunların hepsinde düşük kullanım anlık takılma mevcut

tam kapıya dönerken anlık takılma gibi çoğu zaman oluyor
https://www.youtube.com/watch?v=Sg5v3nAklXg&feature=youtu.be

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Format denediyseniz bunu geçelim. Sürücü güncellemesi olaylarının hepsini kontrol ettiniz mi, https://support.hp.com/ph-en/driver...hp-17-an000-laptop-pc/15551440/model/17984388 bu bağlantıdan Driver-Chipset kısmına girin ve en tepedeki sürücüyü indirip kurun. Daha sonra NVIDIA sürücünüzün güncelleiğini tekrar kontrol edin, Geforce Experience yardımcı olur size. Daha sonra IOBit Driver Booster yazılımını indirin ve kurun sistemi taratın eksik ve güncel olmayan sürücüleri güncelleyin. Daha sonra sistemi yeniden başlatın ve tekrar deneyin.

7700HQ işlemcisi 1050 Ti 'ı besler bu konuda sorun olamaması gerekli. Birde Isı değerlerine bakın işlemcinin ve ekran kartının ısıda kullanımı düşürür.
Sorun yazılımsal ise bu şekilde çözülmeli yok çözülmez ise cihazınızda donanımsal bir sorun var demektir bunu servis veya PC tamircisi ile çözebilirsiniz.

KS

Mertcan39

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
56
ugur.gozaydin' Alıntı:
Format denediyseniz bunu geçelim. Sürücü güncellemesi olaylarının hepsini kontrol ettiniz mi, https://support.hp.com/ph-en/driver...hp-17-an000-laptop-pc/15551440/model/17984388 bu bağlantıdan Driver-Chipset kısmına girin ve en tepedeki sürücüyü indirip kurun. Daha sonra NVIDIA sürücünüzün güncelleiğini tekrar kontrol edin, Geforce Experience yardımcı olur size. Daha sonra IOBit Driver Booster yazılımını indirin ve kurun sistemi taratın eksik ve güncel olmayan sürücüleri güncelleyin. Daha sonra sistemi yeniden başlatın ve tekrar deneyin.

Sorun yazılımsal ise bu şekilde çözülmeli yok çözülmez ise cihazınızda donanımsal bir sorun var demektir bunu servis veya PC tamircisi ile çözebilirsiniz.

tek tek yine bakayım daha önce kontrok etmiştik Ayın 16 21 ve 23 ünde Hp teknik destekten bir arkadaş tüm driverları kontrol etti 1 2 tanesini güncelledi şuan güncel olmayan hiçbir şey yok tek tek kontrol ettik sonrasında harddiskten şüphelendi hp nin 5.30 saat süren hdd testini yaptık ordada bir sorun çıkmadı en son grafik düşürmemi önerdi :( ben hala hdd den şüpheleniyorum ssd ye aldığımda anlık takılma yok oluyor ama gpu kullanımı hala düşük

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Disk hatası veya kullanımı GPU kullanımını düşürmez bu başka bir olaydan oluyor.
7700HQ işlemcisi 1050 Ti 'ı besler bu konuda sorun olamaması gerekli. Birde Isı değerlerine bakın işlemcinin ve ekran kartının ısıda kullanımı düşürür.

KS

Mertcan39

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
56
ugur.gozaydin' Alıntı:
Disk hatası veya kullanımı GPU kullanımını düşürmez bu başka bir olaydan oluyor.

Ekran kartını kontrol ettim güncel. Chipset driverınıda kurdum şuan iobit i kuruyorum ısı değerlerim ise ekran kartı 62 dereceyi hiç geçmedi işlemci ise 64-69-75 deyip sonra 60 lara düşüyor anlık olarak ama 75 i geçtiğini görmedim iobit

Piller-BLuetooth- ıde ata atapi denetleyicileri adında 3 güncel olmayan driver buldu

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
75 derecede fazla sayılır ama dizüstü olduğundan dolayı makul görelebilir ısı işlemci kullanımını düşürür oda düşünce ekran kartı kullanımını düşürür bu aklınızda bulunsun en olmadı bir soğutucu alırsınız ortalama 5-10 derece düşüş olabilir soğutucuya bağlı. Sürücülerin durumundan sonra belli olacak bakalım.

KS

Mertcan39

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
56
ugur.gozaydin' Alıntı:
75 derecede fazla sayılır ama dizüstü olduğundan dolayı makul görelebilir ısı işlemci kullanımını düşürür oda düşünce ekran kartı kullanımını düşürür bu aklınızda bulunsun en olmadı bir soğutucu alırsınız ortalama 5-10 derece düşüş olabilir soğutucuya bağlı. Sürücülerin durumundan sonra belli olacak bakalım.

msi afterburner osd ekranında işlemci kullanımı neredeyse hiç düşmüyor bilgisayar soğuk sıcak farketmeksizin bu olay oluyor bilgisayar çift fanlı genellikle tek fan çalışıyor stress test yaparsam ısı yükselir ise diğer fan devreye giriyor

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Ne kadar bir işlemci ve GPU kullanımınız var SS paylaşırmısınız. RAM ve FPS 'i de paylaşın sıcaklıklarıda.

KS

Mertcan39

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
56
ugur.gozaydin' Alıntı:
Ne kadar bir işlemci ve GPU kullanımınız var SS paylaşırmısınız. RAM ve FPS 'i de paylaşın sıcaklıklarıda.

şimdi cs giriyorum 5 dk oynayıp atarım Edit: Her şeyi güncelledim hiçbir şey düzelmedi maalesef gene aynı %80 kullanım anlık takılma devam ediyor
rise of the tombraider bu sorunun olmadığı nadir oyunlardan genellikle böyle kullanımlar ve sıcaklıklar 2 gün önce almıştım bu ss yi

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Rise of The Tomb Raider için hiçbir sorun yok olması gerektiği gibi her şey. Sanırım sorunun oyun odaklı CSGO bazı sistemlerde işlemciye biraz yük bindiren bir oyun burada olay farklı olursa grafik ayarları ile dengelenebilir. Başka hikaye tabanlı online olmayan oyun varsa ondada dener misin. Sorunun oyun odaklıysa online oyunlarda koruma sistemi olur arkaplanda sürekli test yapan onunla alakalı bir durum gibi geldi bana ama bunu başka bir online olmayan oyunun sonuçlarını paylaştığında anlarız.

KS

Mertcan39

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
56
ugur.gozaydin' Alıntı:
Rise of The Tomb Raider için hiçbir sorun yok olması gerektiği gibi her şey. Sanırım sorunun oyun odaklı CSGO bazı sistemlerde işlemciye biraz yük bindiren bir oyun burada olay farklı olursa grafik ayarları ile dengelenebilir. Başka hikaye tabanlı online olmayan oyun varsa ondada dener misin. Sorunun oyun odaklıysa online oyunlarda koruma sistemi olur arkaplanda sürekli test yapan onunla alakalı bir durum gibi geldi bana ama bunu başka bir online olmayan oyunun sonuçlarını paylaştığında anlarız.

Gta v rise of the tombraider da olmuyor geri kalan oyunların çoğunda maalesef var :( farmin 19 deneyip geliyorum singleda

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Muhtemelen sorunun işlemci odaklı ağırlıklı oyunlarda oluyor. 7700HQ işlemcisi i3 8100 masaüstü işlemcisi ayarında oyun odaklı düşünürsek bazen gerisinde kaldığı oyunlar oluyor ama bu ayarda ve GTX 1050 Ti 'a yeterli bu işlemci normalde ama sorunun işlemci odaklı yük bindiren oyunlarda olabilir. Birde GPU kullanımının düşük olduğu oyunlardan birisinde SS paylaş detaylı onada bakalım.

KS

Mertcan39

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
56
ugur.gozaydin' Alıntı:
Muhtemelen sorunun işlemci odaklı ağırlıklı oyunlarda oluyor. 7700HQ işlemcisi i3 8100 masaüstü işlemcisi ayarında oyun odaklı düşünürsek bazen gerisinde kaldığı oyunlar oluyor ama bu ayarda ve GTX 1050 Ti 'a yeterli bu işlemci normalde ama sorunun işlemci odaklı yük bindiren oyunlarda olabilir. Birde GPU kullanımının düşük olduğu oyunlardan birisinde SS paylaş detaylı onada bakalım.

https://www.youtube.com/watch?v=4K5mhG0Jtes 4 sn lik videoda burda gözüktüğü gibi anlık takırt diye takılıyor fs 19 single
My summer car aklıma geldi elimde grundig i7 3632 8 gb ram 635m li leptop var cs de 0 takılma ile oynuyorum işlemci yetmese ondada yetmemesi gerekir diye düşünüyorum
aklıma bu oyun geldi hızlı açıldığı için bunu açtım

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Senin sistemde genel bir sorun var donanımsal olma ihtimalide çok yüksek yazılımsal olsaydı formattan sorna düzeilirdi sürücüler vs. her şey tamam olduğu halde bu sorun varsa makinede bir sıkıntı var demektir. Sen iyi bir PC tamircisine yada direkt servisine yolla gitsin makineyi bu tarz birkaç resimde paylaş ki kanıt olsun.

KS

Mertcan39

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
56
ugur.gozaydin' Alıntı:
Senin sistemde genel bir sorun var donanımsal olma ihtimalide çok yüksek yazılımsal olsaydı formattan sorna düzeilirdi sürücüler vs. her şey tamam olduğu halde bu sorun varsa makinede bir sıkıntı var demektir. Sen iyi bir PC tamircisine yada direkt servisine yolla gitsin makineyi bu tarz birkaç resimde paylaş ki kanıt olsun.

hp diagnostic te tüm bileşenleri uzun testlerden geçtirdim hepsi geçti onaylandı diyor neyde sorun çözemedim gitti 4 saniyelik videoyu izlediniz mi ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Şimdi izledim, anlık takılmanın sebebi 2 şey olabilir. RAM yetersizliği ki sizde 16 GB var yani bu sorun değil diğeri ise disk ki disk burada kilit nokta kesin çözer demiyorum ama ihtimali yüksek bir SSD alabilirsiniz ki zaten sistemide hızlandıracağı için kaybedeceğiniz bir durum yok SSD 'de.

KS

Mertcan39

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
56
ugur.gozaydin' Alıntı:
Şimdi izledim, anlık takılmanın sebebi 2 şey olabilir. RAM yetersizliği ki sizde 16 GB var yani bu sorun değil diğeri ise disk ki disk burada kilit nokta kesin çözer demiyorum ama ihtimali yüksek bir SSD alabilirsiniz ki zaten sistemide hızlandıracağı için kaybedeceğiniz bir durum yok SSD 'de.

leptopta 256 gb nvme 2 ssd mevcut windows ve driverlar bunda kurulu diğeri ise seagete marka 2 tb 5400 rpm hdd tüm oyunlarım bunda kurulu oyunu ssd ye taşısam sorun düzelirmi acaba ama hangi birini sığdırayım ki :)

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Bir deneyin bence çözülme ihtimali yüksek. Taşıma yapmayın ama yeniden kurulum yapın SSD 'ye. Sonucu bildirirsiniz.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Sizin sistemde cidden bir sıkıntı var. Bu tarz bir olay olmaması gerek Sürücüleri vs. her şeyi kurduk ve güncelledik. Tüm ayarlar olması gerektiği gibi. Birde şunu deneyin. Format attım dediniz ama alternatif bir başka yolda pek gelmiyor. Birde sistem ayarlarını optimize edip sistem temizliği yapalım bakalım.

GameDVR 'ı kapatalım bunun ile alakası olabilir.

1. Başlat menüsüne regedit yazın ve açın ve açılan pencerede HKEY_CURRENT_USER\System\GameConfigStore bu konumuna gidin ve sağ taraftan GameDVR_Enabled girdisine çift tıklayın ve değerini 0 yapın.
2. Daha sonra bu HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\ konumuna gidin ve son noktada yani Windows 'ta iken Windows 'a sağ tıklayın ve GameDVR adında yeni bir Anahtar oluşturun. Anahtar 'a tıklayın ve sağdaki boş sayfaya sağ tıklayın ve AllowGameDVR adında bir DWORD 32bit girdisi oluşturun ve değerini 0 yapın. Pencereyi kapatın. 

Daha sonra Başlat > Ayarlar > Oyun kısmına girin ve buradaki her şeyi kapatın.

Sonrasında, https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=35 bu bağlantıdan son sürüm DirectX 'i indirip kurun.
Bu bağlantıdan ise https://support.microsoft.com/tr-tr/help/2977003/the-latest-supported-visual-c-downloads tüm Windows kod kütüphanelerine ait paketleri yıllara göre indirin. En alt yıldan başlayarak önce X86 'yı sonra X64 'ü kurun.

Sonrasında, aşağıdaki her konuma girip içerisindeki her şeyi silin, silinmeyenler olursa geçin önemli değil.

%temp%
%WinDir%\Temp\
%WinDir%\Prefetch\

Sonrasında, Başlata Sistem Yapılandırması yazıp girin ve açılan ufak pencedere Hizmetler sekmesine gelin ve buradan Tüm Microsoft hizmelerini gizle kutusunu işaretleyin ve Tümünü Devre Dışı Bırak butonuna basın ve yukarıdaki listeden sadece SES Kartı , varsa NVIDIA yada AMD 'ye ait bir hizmet ve varsa Klavye veya Mouse hizmetlerini işaretleyin ve Uygula/Tamam deyin ve sistemi yeniden başlatın. 

Sonrasında, sistemi yeniden başlatın ve test edin. Birde bir antivirüs ile sistemi taratın HDD veya SSD 'ye yapışan türden bir virüs yemiş olabilirsiniz bunlar format ile temizlenmezler. Tavsiyem Kaspersky Total Security  https://www.kaspersky.com.tr/downloads/thank-you/total-security-free-trial bu bağlantıdan indirip 1 ay Full sürümü kullanabilirsiniz. İndirip kurun ve sisteme Tam Tarama yapın bakalım virüs vs. varmı sistemde.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri