Düşük gpu kullanımı darboğaz yok!

Anakartı değiştirdiğimde sizce sorun düzelir mi?

• Düzelir

Kullanılan: 0 0.0%
  • Düzelmez

Kullanılan: 0 0.0%

• Kullanılan toplam oy
    0

Mustafa Uysal

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Herkese selam. Öncelikle lütfen yazıyı tamamen okumadan driver güncelle, format at gibi basit yorumlar yapmayınız. Sizlerden ricam yazıyı tamamen okumanız ve ona göre karar vermenizdir.
Pandemi başladığında incehesaptan masaüstü sistem almıştım. Sistemin içinde rx590+a320mf+r51600af+16gb3000mhz+500w+80 parçalar vardı. Açık dünya oyunlarına girdiğimde (diğer oyunları hiç denemedim) Gpu kullanımı ve fps çok düşüktü. İnternette baktığım testlerde bu parçalar uyumluluk gösteriyor tam performansta ve stabilitede çalışabiliyorken benim bilgisayarım onlardan çok daha düşük performansta çalışıyordu (Yazılımsal olarak bir problem olması imkansız çünkü her şeyi yaptım).
Daha sonra işlemciyi r5 2600x e ve ekran kartını gtx1660 ti a yükselttim power supply fsp 500w iken coolermasterwatt lite 600w psu ile değiştirdim. Ram tek slottu ramleri dual yaptım ve işlemcinin soğutucusunu kule tipi aldım bütün bunları yapmama rağmen hiçbir şey değişmedi. Anakartta problem olma olasılığı nedir? İşlemciye veya ekran kartına düzgün voltaj veremediği için midir yoksa başka bir problem mi vardır?
Yardım eden herkese teşekkürler.
R5 2600X GTX1660Tİ İkilisine ait video​
RX590 R51600AF İkilisine ait resimler​
+Driverların hepsi kurulu chipset driver dahil​
+Ramler 3000mhz de 1.35V da ayarlı D.o.c.p profil seçili​
+Isınma problemi yok ekran kartı max 70 dereceye çıkmakta cpu 55 58 arası oynamakta​
+İşlemcinin tüm çekirdekleri %40 ın üstüne çıkmıyor darboğaz söz konusu bile değil​
+Windows ve Nvidia ile ilgili tüm performans ayarları maksimum ayarlarda​
+Anakartın yazılımında extreme mode seçili durumda

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Online oyunların bazılarında GPU kullanımı 50-70% civarına kadar pek çok nedenden gerileyebilir. Ama ille bir sorun var demek değildir bu sistemsel olarak.

Anakart VRM yani CPU ve RAM gibi donanımlara güç akışı sağlayan birimlerinde bir sorun olabilir. Besleme odaklı ama buda kesin değildir. Anakart BIOS güncellemesi yapmayı dendiniz mi? Birde Anakart yazılımında extreme mode dediğiniz mod nedir? Fan ayarı mı yoksa başka bir ayar mı? Eğer fan değil de başka bir ayar ise sorun o olabilir onu devre dışı bırakın veya yazılımı kaldırıp BIOS ayarlarınızı sıfırlayıp deneyin.

KS

Mustafa Uysal

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Mustafa Uysal' Alıntı:
Herkese selam. Öncelikle lütfen yazıyı tamamen okumadan driver güncelle, format at gibi basit yorumlar yapmayınız. Sizlerden ricam yazıyı tamamen okumanız ve ona göre karar vermenizdir.
Pandemi başladığında incehesaptan masaüstü sistem almıştım. Sistemin içinde rx590+a320mf+r51600af+16gb3000mhz+500w+80 parçalar vardı. Açık dünya oyunlarına girdiğimde (diğer oyunları hiç denemedim) Gpu kullanımı ve fps çok düşüktü. İnternette baktığım testlerde bu parçalar uyumluluk gösteriyor tam performansta ve stabilitede çalışabiliyorken benim bilgisayarım onlardan çok daha düşük performansta çalışıyordu (Yazılımsal olarak bir problem olması imkansız çünkü her şeyi yaptım).
Daha sonra işlemciyi r5 2600x e ve ekran kartını gtx1660 ti a yükselttim power supply fsp 500w iken coolermasterwatt lite 600w psu ile değiştirdim. Ram tek slottu ramleri dual yaptım ve işlemcinin soğutucusunu kule tipi aldım bütün bunları yapmama rağmen hiçbir şey değişmedi. Anakartta problem olma olasılığı nedir? İşlemciye veya ekran kartına düzgün voltaj veremediği için midir yoksa başka bir problem mi vardır?
Yardım eden herkese teşekkürler.
R5 2600X GTX1660Tİ İkilisine ait video​
RX590 R51600AF İkilisine ait resimler​
+Driverların hepsi kurulu chipset driver dahil​
+Ramler 3000mhz de 1.35V da ayarlı D.o.c.p profil seçili​
+Isınma problemi yok ekran kartı max 70 dereceye çıkmakta cpu 55 58 arası oynamakta​
+İşlemcinin tüm çekirdekleri %40 ın üstüne çıkmıyor darboğaz söz konusu bile değil​
+Windows ve Nvidia ile ilgili tüm performans ayarları maksimum ayarlarda​
+Anakartın yazılımında extreme mode seçili durumda

Anakartın şuanki ayarları bunlar ben bu ayarları hiç fullemedim sadece extreme mode kısmına tıklayıp uygula dedim fakat buradaki ölçekleri tamamen fullediğimde sağdaki power saving azalıp performance %100 e geliyor. Bu ölçeklere hiç dokunmadım. Bunları fullersem bilgisayarda herhangi bir voltaj dengesizliği oluşur mu?
https://imgyukle.com/i/Y2XsC8

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Sorun yok bu şekilde kullanabilirsiniz. Bu ayar işlemci ve işlemci içindeki GPU birimi için voltaj düzenlemesi yapan bir ayar. Bu şekilde sorun yoksa kullanabilirsiniz.

KS

Mustafa Uysal

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
yaptığım hiçbir ayar sorunumu çözemiyor donanımsal sorun da olduğunu düşünmüyorum sorunu bir türlü bulamadım

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri