Ekipman Önerisi

z4nthite

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Selam PcHocası forumcuları. Yakında alacağım bilgisayar için klavye, mouse ve kulaklık önerisi almaya geldim.

Yazdığım ekipmanlardan istediğim özellikler:
• Klavye hariç kablosuz olması.
• Mekanik olacak klavyenin sessiz bir switche sahip olması.
• Tüm ekipmanların dayanıklı olması. (Zamanında steelseries kablosuz mouse kullanmıştım 1-2 ay sonra bozulmaya başlamıştı.)
• İlla F/P olması zorunlu değil bilinen ve kaliteli ekipman yapan marka olursa çok iyi olur.
İstediğim özellikler bu ve bunun gibi şeyler.

Beğendiğim ekipmanlar şunlar:
• Klayve - Razer BlackWidow V4 (Yeşil Anahtar)
• Mouse - Razer DeathAdder V4 Pro
• Kulaklık - Razer Kraken V4 Pro
Genel olarak razer ekipmanlarını beğendiğim için tamamen razer olarak seçtim ama eğer sizde de bunlardan varsa kullanım deneyimlerinizi duymayı çok isterim ve bunlardan daha iyisi varsa bilmeyi çok isterim.
Teşekkür eder iyi forumlar dilerim.

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
898
Yakında alacağım bilgisayar için klavye, mouse ve kulaklık önerisi almaya geldim.
Yeni bilgisayarı topladıktan veva hazır tercih edeceksiniz sistemi aldıktan sonra bu çevre birimlerine baksanız daha faydalı olabilir. Bütçe ne kalacak, elde diye....
Bu parçalar 20.000 TL civarına geliyor çünkü...

Elde yeterli bütçe kalırsa bu veya diğer önerileri değerlendirirsiniz diye düşünüyorum.

KS

z4nthite

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Yakında alacağım bilgisayar için klavye, mouse ve kulaklık önerisi almaya geldim.
Yeni bilgisayarı topladıktan veva hazır tercih edeceksiniz sistemi aldıktan sonra bu çevre birimlerine baksanız daha faydalı olabilir. Bütçe ne kalacak, elde diye....
Bu parçalar 20.000 TL civarına geliyor çünkü...

Elde yeterli bütçe kalırsa bu veya diğer önerileri değerlendirirsiniz diye düşünüyorum.
Para önemli değil ben önceden belirleyip pc alındıktan sonra bu ekipmanları almayı düşünüyorum eğer razer denildiği kadar güzelse tüm ürünlerim razer olucak tabi bunlardan daha iyileri varsa onlarıda tercih edebilirim.

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
898
Hmmm,...
RAZER olarak Viper mini mouse kullanmıştım. Halen daha kullanımda. Gerçi model farklı da olsa...
Şu an ikincisi kullanımada. Birincisinde orta tekerlek problemi çıkmıştı 7 ay sonra. Artık kronik mi yoksa şans mı bilemiyorum.
Bu orta tekerlek problemleri çoğu markada gekiyor malesef. Telafisi değişim olmadam mümkün değil...

Razer DeathAdder V4 Pro bu simetrik değil. Buna dikkat edin. Önceden kullandığınız ve alışık olduğunuz büyüklüğe ki her açıdan en, boy, yükseklik dikkat edin. Simetrik kullandıysanız, diğerine alışabilirmiyim buna da dikkat edin diyebiliyorum.

Razer BlackWidow V4 --- Klavye seçiminde önce tercihinize göre gidin:
Tam boy mu, Türkçe Q klavye düzeni olsun, HALL efeect mi, manyatik mi olsun ki bu son teknoloji fakat tam boy Keychorn dışında manyetik görülmüyor.
-- Birde hot-swap ki eğiştirilebilir switch özellikli mi olsun bu da önemlidir.

Razer BlackWidow V4 için buradaki kullanıcı yorumlarına bakmaya çalışın ses açısından. Ayrıca Youtube ses testlerine de...

Sesli-sessiz işi kullandıkları switchlere göre değişir. Çok sessiz mebranların ayarında sessiz ancak sessiz switchler ile sağlanabiliyor.. Genel satış çoğunluğa hitap ettiği için, bunları pek takıp satmıyorlar. Ancak siz kendiniz switch deüiştiriseniz beklentileriniz karşılıyor.

Genel hatları bu şekilde... Kulaklık için birşey yazamayacağım. Prk tecrübem yok bu tür oyun kulaklıklarında....

KS

z4nthite

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hmmm,...
RAZER olarak Viper mini mouse kullanmıştım. Halen daha kullanımda. Gerçi model farklı da olsa...
Şu an ikincisi kullanımada. Birincisinde orta tekerlek problemi çıkmıştı 7 ay sonra. Artık kronik mi yoksa şans mı bilemiyorum.
Bu orta tekerlek problemleri çoğu markada gekiyor malesef. Telafisi değişim olmadam mümkün değil...

Razer DeathAdder V4 Pro bu simetrik değil. Buna dikkat edin. Önceden kullandığınız ve alışık olduğunuz büyüklüğe ki her açıdan en, boy, yükseklik dikkat edin. Simetrik kullandıysanız, diğerine alışabilirmiyim buna da dikkat edin diyebiliyorum.

Razer BlackWidow V4 --- Klavye seçiminde önce tercihinize göre gidin:
Tam boy mu, Türkçe Q klavye düzeni olsun, HALL efeect mi, manyatik mi olsun ki bu son teknoloji fakat tam boy Keychorn dışında manyetik görülmüyor.
-- Birde hot-swap ki eğiştirilebilir switch özellikli mi olsun bu da önemlidir.

Razer BlackWidow V4 için buradaki kullanıcı yorumlarına bakmaya çalışın ses açısından. Ayrıca Youtube ses testlerine de...

Sesli-sessiz işi kullandıkları switchlere göre değişir. Çok sessiz mebranların ayarında sessiz ancak sessiz switchler ile sağlanabiliyor.. Genel satış çoğunluğa hitap ettiği için, bunları pek takıp satmıyorlar. Ancak siz kendiniz switch deüiştiriseniz beklentileriniz karşılıyor.

Genel hatları bu şekilde... Kulaklık için birşey yazamayacağım. Prk tecrübem yok bu tür oyun kulaklıklarında....
Dediğim steelseries mousedada orta tekerlek problemi olmuştu düzeltene kadar canım çıkmıştı. Simetrililik mevzusuna ise eğer mağazalarda varsa örneğin itopya vatan gibi orda eline alıp deneyebiliyordun almadan önce elime olup olmadığını deneyebilirim. Klavye konusuna gelirsek tercihim tabii ki tam boy numpadsiz klavye bana klavye gibi gelmiyor. Bu klavyedeki değişik teknolojilere çok hakim değilim açıkçası klavye, klavyeliğini yapsa yeter. Switchde sessiz olması önemli ya araştırdığım kadarıyla bu klavye sesliymiş sanırım ama denemeden bilemeyiz. Kulaklığında kontrol hubın olması ilgimi çekti ondan dolayı o modelden almayı düşünüyorum.

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
898
Bu orta tekerlek problemi ihtimaline karşı tek çözüm yüksek fiyatlı olmayanlardan bakmak gibi duruyor malesef.
Sıkıntı çıkarsa para heba olabiliyor. Hatta kablolu da uyarsa 1000-1500 TL likler yine kalitelilerden. Böyle olurasa hiç olmazsa gittiği yere kadar gidip 2 sene giderse vb.. Yenileyebiliyorsunuz. Canınız pek yanmamış oluyor

Koblo olabilir derseniz ki hafiftirler (batarya yok) her türlü tutuşa uygun (parmak ucu vb...)
Razer Cobra RZ01-04650100-R3M1 RGB
HyperX Pulsefire lar olabilir. bir bakarsıız....

Kablosuz dayanıklılar için kullanan arkadaşların tavsiyelerini bekleyin derim.

-----------------------------------

Klavye klavye olsun yeterli derseniz en basitinden mebran bile gidebilirsiniz de duruma göre değişir.
Eğer ben düzyazı-metin yazıyorum sürekli, tuşlar çok hassas olmasın. Yazom yanlışları yapmayayım derseniz bu oyun klavyeleri pek uygun değildir onu söyleyeyim.
Hele red switchler çok hassastır. Serçe parmağınız hafifçe değse yazabiliyor. Ayrıca tuş arası boşluklar az oluyor kimilerinde, yani tuşlar fazla yakın birbirine buradan da zorlanıyor insan....

Oyun klavyesi deneme imkanı bulduğum Çin klavyeleri hariç kablolu, hotswap değiştirilebilir switch %96 ve %100 tam boy Türkçe Q tuş dizimi iki model. Yalnız bunlar red switch tir belirteyim ve düzyazı- metin için pek rahat değiller.
ve bilek destekleri yoktur.. Fakat daha ergonomiktir. Bilek açısından pek rahatsızlık vermiyorlar

Glorious GMMK2 (bir önceki model)
Kod:
https://youtu.be/229ptfu8xNY?si=EE2r4wLy9fyjk21y
ve
Glorious GMMK3 (Daha yeni model gaskettir bu ayrıca her ikisi de hot swaptır.
Kod:
https://youtu.be/Ntv_v_qs6oE?si=qnFAOQghrpn8nRX5

Glorious GMMK2 veya Glorious GMMK3 sondtest ve review ekleyerek bakmak size kalıyor artık...

Diğer marka ve modellerden Çİn klavyelerinden de bakabilirsiniz. 96 Tuştan başlayıp 100 ve üzerine çıkar...

KS

z4nthite

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Dediğin ilk mouse olan şey mantıklı ama bir yandan razer mouseun incelemelerini izleyip ona göre fikir sahibi olmakda bir seçenek gibi duruyor. Klavyede yazı için kullanmayacağım tamamen oyun odaklı olacak. Yani sadece sessiz olsun yeter tabi ek özellikleri varsa neden olmasın ki zaten diğer ürünler arasında klavye en ucuz olanı :D
Hazır almışken bilek destekli olandan alayım diyorum en azından bileğim ağrımasın ha olmasada olan bi özellik ama madem para vericem olsun yani.
Daha tam detaylı araştırmadım şöyle canı gönülden inceleme videosu çeken birilerini bulursam kararımı belirlemiş olacağım. Bu arada dediğin ürünlerede bakacağım belki daha iyilerdir razerdan kim bilir hazır burdakeyken bi konuyu sormak istiyorum:
Şimdi ben razer mouseu aldım diyelim. Mousepad olarak temperli cam olanlardan alacağım ama illa aynı marka mı olması gerek yoksa herhangi bir cam mousepad olsa olur mu?

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
898
Cam mouse pad???
Her ne kadar razer synapse yazılımı ki bu fare için (klavye de dahil olabilir) razer mouse pad için özel ayarlama gözükse de cam olanı için var mı bilemiyorum. Ayrıca ne derece etki ettiği meçhul bu ayarlamanın...

Cam sert yüzey bileğnizi zorlar. Mose pad olmadan masa sert yüzeyinde uzun süre kullandınız mı hiç fareyi?

Kalvye ve fare yan yana duracak madem her iksinin alt yüzey alanını da kaplayacak 90x30 veya 90x40 veya masa yüzeyi genişse daha da büyük ebatlı cam olmayanlardan seçin bence. Kalınlığı da 0.5mm ki yarım cm olursa yumuşaklık olarak rahat edersiniz diye düşünüyorum.

Şu türlerdeki gibi mesela hybrid olanlardan...

KS

z4nthite

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Cam mousepadde yazılım falan yok bildigimiz cam mousepad ama mouseu kaydırma olsun çok etkili gördüğüm kadarıyla. Aynı marka olayını sormamın sebebi razer mousela beraber uyumlu bi şekilde çalışır mı diye merak etmemdi eğer diğer cam mousepadlerden bi farkı yoksa ucuz olanlardan alacağım çünkü razer marka cam mousepad 5k dan başlıyor. Masa konusuna gelirsek masam çok geniş yani şöyle özetliyim 3 tane 26 inçlik monitör sığacak kadar geniş. 160 cm olması lazım masamın yanlış hatırlamıyorsam genişliği konusunda bi sıkıntı yok yani. Oyun oynarken mouse tutma şeklimde şöyle tamamen kolum dahil masanın üstünde duruyor ondan dolayı sorun olacağını sanmıyorum.

Cam mousepadde yazılım falan yok bildigimiz cam mousepad ama mouseu kaydırma olsun çok etkili gördüğüm kadarıyla. Aynı marka olayını sormamın sebebi razer mousela beraber uyumlu bi şekilde çalışır mı diye merak etmemdi eğer diğer cam mousepadlerden bi farkı yoksa ucuz olanlardan alacağım çünkü razer marka cam mousepad 5k dan başlıyor. Masa konusuna gelirsek masam çok geniş yani şöyle özetliyim 3 tane 26 inçlik monitör sığacak kadar geniş. 160 cm olması lazım masamın yanlış hatırlamıyorsam genişliği konusunda bi sıkıntı yok yani. Oyun oynarken mouse tutma şeklimde şöyle tamamen kolum dahil masanın üstünde duruyor ondan dolayı sorun olacağını sanmıyorum.
Bu arada ilk soruyu yanlış anlamışım razerın mousepade özel ayarının olduğunu bilmiyordum eğer varsa razer cidden iyi bi marka olmalı.

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
898
Razer veya dşğer markalarda fare için uyumluluk vb her açıdan mouse pad ında aynı aynı marka olmasına gerek yok.
Siz sadece fare teknolojisinin optik, lazer hangi yüzeyde daha iyi sonuç verdiğini araştırırsınız, buna göre seçersiniz fare altlığını...

Özel ayar meselesini çok ta ciddiye almakya gerek yok. Kim nasıl denedi ne sonuç almıştır bilemiyorum..

KS

z4nthite

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Razer veya dşğer markalarda fare için uyumluluk vb her açıdan mouse pad ında aynı aynı marka olmasına gerek yok.
Siz sadece fare teknolojisinin optik, lazer hangi yüzeyde daha iyi sonuç verdiğini araştırırsınız, buna göre seçersiniz fare altlığını...

Özel ayar meselesini çok ta ciddiye almakya gerek yok. Kim nasıl denedi ne sonuç almıştır bilemiyorum.
Fare teknolojisinin yüzeye göre daha iyi sonuç verme olayını araştıracağım bunu söylemen iyi oldu eğer seçtiğim mouse cama uyumluysa o zaman devam değilse ya mousepadi yada seçtiğim fareyi değiştiririm öneriler için teşekkür ederim.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri