Ekran görüntü vermiyor

Oktay

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba Arkadaşlar

Laptop bilgisayarımın genel temizliğini hep ben yaparım, son temizliğini yaptıktan sonra bilgisayarımı topladım ve güç düğmesine bastığım anda kısa devre kokusu geldi yani bir koku aldım, ama bilgisayarımın açılmaya devam ettiğini gördüm sadece EKRAN GÖRÜNTÜSÜ GELMEDİ 

Temizlik sırasında nasil bir hata yaptığımı bilmiyorum hatta hata bile yaptığımı sanmıyorum 

Son durum itibarı ile laptop bilgisayarı HDMI kablo ile LCD televizyona bağladiğımda 2.ekran olarak görüntü almaktayım, AYGIT YÖNETİCİSİNDE hiçbir donanımın sorunu YOKTUR, bütün donanımlar görünüyor ve çalışıyor.NOKSANSIZ.

Laptopumun bir yerinden kısa devre yaptığına eminim çünkü koku geldi

Şimdi bilmek istediğim şu :
AYGIT YÖNETİCİSİNDE sorunu olmayan ve HDMI kablo ile LCD TELEVİZYONA görüntü veren bu laptopun neresinde bir kısa devre oldu da kendi ekranına görüntü vermiyor.?

Not: EKRAN KARTI AYGIT YONETICISINDE SORUNSUZ CALISMAKTADIR AMA EMİNİM Kİ LAPTOP DA KISA DEVRE OLDU  KENDİ EKRANINA GÖRÜNTÜ VERMİYOR.

SORUN NE OLABİLİR ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Hariciden görüntü alabiliyorsanız ve sistem sorunsuz çalışıyorsa büyük ihtimalle cihazın kendi panelinin bağlantılarında yada direkt panelinde bir sorun oluşmuştur. Panel bağlantılarını kontrol edin ve kokunun geldiği yeri bulmaya çalışın. Eğer yanık kokusu geldiyse is oluşmuştur ki oda kokmaya devam eder.

KS

Oktay

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Cevap için teşekkür ederim , laptopumu kendim temizliyorum dağıtıp toplayabiliyorum , sorunsuz olarak

Kontrol etmemi istediğiniz noktalar sanırım anakart üstündeki ENTEGREYE bağlı lcd İNVERTER SOKETİNİN ve ekran içindeki LCD İNVERTER ın fiziki durumu 

Anakart üzerindeki ENTEGREYE bağlı inverter SOKETİNİN fiziki yapısında yanık is gözlemlemedim ve EKRAN ara kablosundada (lcd data flex) fiziki bir sorun yok

EKRAN içindeki inverter de bir sorun varmı bilmiyorum çünkü ekranı sökmeyi bilmiyorum içindeki duruma bakamadım

Şimdi merak ettiğim konu şu : Ekran içindeki inverter kısa devre yaparmi ? yaparsa koku dışarı cikabilirmi ? 

Çünkü ekran çok kapalı bir parça koku dışarı çok zor çıkabilir.

Sanırım ekran panelindeki inverter de bir sorun yok koku kasanın içinden geldi.

Ekran görüntü vermiyor anakart üstündeki inverter soketten yanık is olmamasına rağmen şüphe ediyorum

Sanırım tamirciye gidecek başka bir çare bulamadım :(

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Panel içindekini anlamanız açmadan çok zor. Bu arada anlık bir devre yanığı olduysa ki olası bir durum koku kalıcı olmayabilir. Eğer bozulduğu halde halen daha akım alan bir bileşen varsa koku yapar normalde.

KS

Oktay

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Uğur bey panel içindeki inverter yandı ise koku fandan dışarı çıkmaz diye düşünüyorum, çünkü panel çok kapalı bi parça içine su bile girmesi zor 

Aslında birçok sebep de olabilir internetten araştırdım anakart üstündeki inverter soketin yanındaki sigorta yanmış da olabilir diyorlar

Uğur bey bana BUZZER özellikli TRUE RMS ve AUTO RANGE ölçüm yapan bi DIJITAL MULTIMETRE lazım 200tl bütçe var

İnat ettim arızayı kendim bulacağım her türk vatandaşının ıngilizce bilmesi gerektiği gibi anakart devre olcumlerinide bilmesi gerekiyor BEN BILECEGIM 

Multimetre önerirmisiniz 
TRUE RMS
BUZZER
AUTO RANGE özellikleri olacak

Teşekkür ederim saygılarımla

KS

Oktay

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Selam Uğur bey

Konu hakkında yazdığınız cevaplarda ekranı söküp içindeki inverter devresine bakmamı istemiştiniz , ben ekranı söktüm oradada herhangi bir yanık izi veya is gibi bir görüntüye rastlamadım.

Fakat multimetre ile data flex kablosuna süreklilik testi yaptım 

Data flex kablosunun anakarta takılan ucununu anakarttaki ilgili soketine taktım, ekrana takılan ucunuda ilgili ekran soketine taktım , kablonun devam eden en sondaki ucundan sureklilik sinyali sesi alamadım.

Öğrenmek istediğim data flex kablosunun son takılacak ucu süreklilik testine cevap vermelimidir.

Anakarttan ekrana kadar sureklilik var, kablonun en son küçük takılacak ucunda sureklilik yok sinyal sesi alamıyorum

Acaba en son uc da sureklilik sinyal sesi olmalımıdır 

eğer olmalı derseniz lcd data flex son ucu yani küçük olan tarafına elektrik gelmiyor diyeceğim ve onu değiştireceğim

Cevaplarsaniz sevinirim SAYGILARIMLA

KS

Oktay

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Cevap için teşekkür ederim,
Evet sorun teknik bir sorundur,  lcd data flex kablosunu test ettireceğim, test sonucunu sizinle paylasacağım tekrar teşekkür ederim.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri