Ekran Kapanıyor Fakat Bilgisayar Açık?

muptazelle

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Öncelikle merhaba herkese iyi forumlar.

İkinci el olarak bir ekran kartı satın aldım aldığım kişi oldukça güvenilir ve aktif olarak kullandığı kartı bana verdi gayet başarılı bir alışveriş yaptık. Yaşadığım sorun şu ki Ekran Kartını bilgisayarıma takıyorum ve bilgisayar açıldıktan kısa bir süre sonra donarak ekran kapanıp sinyal yok yazısı veriyor. Fakat bilgisayarım açık fare ve klavye açık her şey çalışıyor.

Bu süre zarfında ufak res tuşuna basarak pc yi yeinden başlatıyorum ve sorun düzeliyor Sonunun PSU ile alakalı olduğunu düşünerek bir PSU satın aldım ve gelmesini bekliyorum onun dışında Ekran Kartı DVI üzerinden görüntü veriyor fakat bende VGA olduğu için dönüştürücü ile kullanıyorum.

Kullandığım PSU 230w Frisby markasına ait bir PSU fakat Corsair 558w 80+ Bronze ile değiştirme aşamasındayım

• İşlemci İ3-4130
• Anakart H81 m-k
• 12 GB Ram ddr3
• HD 7850 Ekran Kartı

En kısa sürede yardımlarınızı bekliyorum iyi günler iyi akşamlar.

Moderatörün son düzenlenenleri:

BatuhanKLC

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
757
Sorun PSU dan kaynaklı olsa sisteminiz reset atar ya da şartel atmış gibi kapanır. Sorun muhtemelen dönüştürücünüzde .

KS

muptazelle

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Sorun PSU dan kaynaklı olsa sisteminiz reset atar ya da şartel atmış gibi kapanır. Sorun muhtemelen dönüştürücünüzde .
DVI dönüştürücüyü çıkartıp HDMI dönüştürücüyü taktım aynı şekilde açıldı dondu ve kapandı. PC resledim tekrardan kendine geldi.

KS

muptazelle

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Son güncelleme güç ayarlarını Balance dan Performans a aldım şu anlık bir sıkıntı yok gibi

OceanLaB

Administrator
Admin
Tepki
5,416
Dönüştürücülerin "maalesef" büyük bir çoğunluğu kısa sürede problem çıkartıyor. Güvenli olmadıkları gibi, bende sorunun dönüştürücü kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Zira şundan da emin olmak lazım: Sistem klavye - mouse çalışırken kitleniyor ve öyle kalıyor mu? Yoksa monitör mü gidiyor sadece?

Dönüştürücüsüz deneyebileceğiniz bir yer varsa daha sağlıklı olur.

KS

muptazelle

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Dönüştürücülerin "maalesef" büyük bir çoğunluğu kısa sürede problem çıkartıyor. Güvenli olmadıkları gibi, bende sorunun dönüştürücü kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Zira şundan da emin olmak lazım: Sistem klavye - mouse çalışırken kitleniyor ve öyle kalıyor mu? Yoksa monitör mü gidiyor sadece?

Dönüştürücüsüz deneyebileceğiniz bir yer varsa daha sağlıklı olur.
Sadece monitör gidiyor diğer her şey aktif olarak kullanılıyor onun dışında güç ayarlarımı dengelinden performans a çektim ve HDMI dönüştürücü ile bağladım

güç ayarlarımı dengeli mod açık iken yine aynı şekilde kapanıyor fakat dengeli modu performans a çektim şu anlık bir kapanma söz konusu olmadı. Fakat daha farklı bir durum söz konusu cs go lol deep rock galactic gibi oyunlarda çok yüksek fpsler ile yüksek grafik ayarlarında oynamama rağmen kapanmıyor fakat test için Project Zomboid açmayı deniyorum onda kapanıyor o da garip bir durum

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri