EKRAN KARARMASI SORUNU VE 2400G VRAM ARTTIRMA

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Kızıl Şafak

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Arkadaşlar Merhaba, Öncelikle herkese iyi bayramlar.

2 hafta önce Apu bir sistem topladım. Ancak bilgisayarı kullanınca belli bir süre bazen ekran 1 saniyelik de olsa kararıp tekrar açılıyor. Bunun sebebi nedir? Pc özellikleri ;

• İşlemci: AMD Ryzen 5 2400G 3.60 Ghz 6MB AM4+ 14nm İşlemci (Tray Kutusuz 2 adet oyun hediyeli)
  • AnakartGigabyte B450M S2H 2133mhz-3200mhz(OC) AM4 mATX Anakart
  • Bellek (RAM): Corsair 16GB Vengeance Lpx Siyah 3000mhz CL16 DDR4 Ram (CMK8GX4M1D3000C16)
  • SSD Disk: Adata 240GB SU630 Okuma 520MB-Yazma 450MB SATA SSD (ASU630SS-240GQ-R)
  • Kasa: PowerBoost VK-C013B 500W RGB USB 3.0 mATX/ATX Mid Tower Kasa
  • PSU: Power Boost BST 500E 12 V / 22 A./ SERTİFİKASIZ.
Ayrıca 2400g vram maksimum kapasitesi 2 GB mı? Biostan 4 GB yapsam dahi Windowsta Ayrılmış bellek 2 Gb olarak gözüküyor. Bunun nedeni nedir?

Desteğinizi rica ederim.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
https://www.amd.com/en/support/apu/...processors-radeon-vega-graphics/amd-ryzen-5-0

Bu verdiğim bağlantıdan sürücünüzü kurmadıysanız kurun öyle deneyin.

Birde sizinde gördüğünüz gibi APU grafik biriminiz 2 GB bellek ayırmış sisteminze bu sorununuz ile alakasız keyfineze kalmış MSI Afterburner açın ve grafik bellleği olarak ne kadar kullanıyor oynadığınız oyunlar bakın eğer 2 GB sınırındaysa arttırırsınız BIOS üzerinden.

Sisteminzide sadece PSU çok güçsüz ama APU yani ekran kartı olmayan bir sistem için yeterli olacaktır diye düşünüyorum.

Ayrıca anakart chipset sürücünüzüde kurun aşağıdaki bağlandığından.

https://www.amd.com/tr/support/chipsets/amd-socket-am4/b450

işlemler sonrası makineyi yeniden başlatın ve tekrar deneyin.

KS

Kızıl Şafak

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba,

Cevap için teşekkürler güncellemeleri yaptım ekran kararmasını çözdüm de Vram olayını çözemedim. Biostan 4gb da yapsam 8 gb da yapsam ayrılmış video belleğini 2048 mb olarak görüyorum. Toplam bellek ise 9190 mb ben mi yanlış düşünüyorum acaba?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Şimdi Ryzen APU için VRAM yani grafik belleği limitine baktım 2 GB sınır yani 2 GB bellekten fazlasını ayıramazsınız.

Diğer sorunun çözüldüğüne sevindim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri