Ekran kartı arızası mı

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Sorunu tam anlayamadım bilgisayar açılışını telefon ile video ya alırmısınız bakalım bir tam olarak neden bahsediyorsunuz. Resimdeki olay ekran kartı veya kablosundan olabilir. Ama o hata olayını anlayamadım video atarsanız veya detaylı resim hata ile ilgli daha iyi olur.

KS

Cochadiablo

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Sorunu tam anlayamadım bilgisayar açılışını telefon ile video ya alırmısınız bakalım bir tam olarak neden bahsediyorsunuz. Resimdeki olay ekran kartı veya kablosundan olabilir. Ama o hata olayını anlayamadım video atarsanız veya detaylı resim hata ile ilgli daha iyi olur.

Söyle izah edeyim.. Bilgisayarımın biranda görüntüsü tüplü tv lerdeki gibi karıncalı bir hal aldı . Ardından res attım normlde açılışta bilgisayarın üretici firmasının ismi görünür ardından Windows'a geçer ya işte bnm bilgisayarımın açılışında üretici firma ismi görünmüyor ilk gelen görüntü karıncalı ekran görüntüsü oluyor görüntü linki koydum. Ardından mavi ekran hatası veriyor mavi ekranda bile görüntü karıncalı şekilde görünüyor sonra tekrsr sıfırlıyor pc kendisini

Ömer Şakır

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Büyük ihtimal ekran kartında sıkıntı var ama diğer ihtimaller PCI Express slot sorunu . Monitör bozulmuş olabilir . kablolar düzgün bağlanmamış olabilir
açılışta bip sesi çıkıyormu eğer çıkıyorsa kaç kısa kaç uzun yazınız

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Ekran kartı olma ihtimali var ama başka sorunda olabilir. Mavi ekran hatısı demişsiniz bu sebepler bir sürü neden olabilir. Önce RAM 'lerinizi kontrol edin önce silgi ile slota takılan yerini silin ve silgi kırıntısı bırakmadan temizleyin sonra eğer çift RAM kullanıyorsanız tek tek olarak takın sisteme ve açılışında bakalım sorun RAM ile alakalımı. Sonrasında eğer sorun RAM 'değil ise Ekran kartına bakalım eğer işlemcinizin gömülü GPU 'su varsa görüntüyü anakart üzerinden alın ve ekran kartını sistemden tamamen sökün eğer sorunsuz açılırsa ekran kartınız arızalı demektir eğer işlemci içinde GPU yoksa başka bir ekran kartı ile denemelisiniz. Birkaç olay daha var ama en temel olan bakmanız gerekenler bunlar bunları kontrol edin sorasına sonra bakalım.

KS

Cochadiablo

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Herkeze çok teşekkür ederim..Ekran çipinin aşırı ısıdan lehimlerinin kaymasından dolayı o sıkıtı ile karşı karşıya kalmışım..PDA makinesi ile çip değişimi ile sorunum çözüldü..

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri