ekran kartı çalışmayı durdurma

yemrebkdas

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
12
arkadaşlar selam. ekran kartımi birkaç saat önce kullandim video falan izledim, az önce de etrafı temzilemek icin kasayı yerinden oynattim ve şuan kasayi acinca monitöre görüntü gelmiyor. ekran kartı fanları ve rgbsi 10sn falan calisiyo sonra duruyor. ve anakartta (asus tuf b550 plus) vga yazsinjn yanindaki ışık yaniyor. napmaliyim?

Fenomend

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
518
arkadaşlar selam. ekran kartımi birkaç saat önce kullandim video falan izledim, az önce de etrafı temzilemek icin kasayı yerinden oynattim ve şuan kasayi acinca monitöre görüntü gelmiyor. ekran kartı fanları ve rgbsi 10sn falan calisiyo sonra duruyor. ve anakartta (asus tuf b550 plus) vga yazsinjn yanindaki ışık yaniyor. napmaliyim?
Merhaba Ekran kartınız slota tam oturmamış olabilir bunu anlamak için pc tam kapalı ve fişleri çıkarılmış şekilde ;
ekran kartının oturduğu söketin klipsi tam kapalı mı diye kontrol edin
ekran kartınızı yine de hafif bir şekilde sökete oturmamışsa diye güç uygulayın
ekran kartınızın güç pin girşi varsa tam takılı olduğundan emin olun pcie kablosudur güç kaynağından ekran kartına güç gerektiriyorsa güç sağlar deneyin olumlu olumsuz sonucu buraya yazın .

KS

yemrebkdas

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
12
Merhaba Ekran kartınız slota tam oturmamış olabilir bunu anlamak için pc tam kapalı ve fişleri çıkarılmış şekilde ;
ekran kartının oturduğu söketin klipsi tam kapalı mı diye kontrol edin
ekran kartınızı yine de hafif bir şekilde sökete oturmamışsa diye güç uygulayın
ekran kartınızın güç pin girşi varsa tam takılı olduğundan emin olun pcie kablosudur güç kaynağından ekran kartına güç gerektiriyorsa güç sağlar deneyin olumlu olumsuz sonucu buraya yazın .
hocam klipsi de soketi de kontrol ettim güç kablolarini tak cikar yaptım ama hala ayni

Fenomend

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
518
hocam klipsi de soketi de kontrol ettim güç kablolarini tak cikar yaptım ama hala ayni
çift kanal ram kullanıyorsanız yani 2 adet ram ve 2 ram slotunuz varsa bilgisayar kapalıyken fişi çekilmiş halde ram ları sistemden sökün sonra sırasıyla
1.ramı sisteme takıp çalıştırın çalışırsa tekrar kapatıp
o ramı 2. slota takıp tekrar çalıştırın oda çalışıyorsa onu sökün
2. ramı da aynı şekilde 1. ve 2. slotta tekrar anlatıldığı şekilde çıkarıp takıp deneyin ondada çalışacak mı?
Aşamalardan herhangi birinde sorun oluşuyorsa buraya yazın oluşmuyorsa ;
sistemi kapatıp iki ramı takıp sonra açın açılmazsa tekrar kapatıp bios pilinizi çıkarıp garanti olsun diye 10-15 dakika bekledikten sonra bios pilinizi tekrar takıp sistemi çalşıtırın.

KS

yemrebkdas

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
12
çift kanal ram kullanıyorsanız yani 2 adet ram ve 2 ram slotunuz varsa bilgisayar kapalıyken fişi çekilmiş halde ram ları sistemden sökün sonra sırasıyla
1.ramı sisteme takıp çalıştırın çalışırsa tekrar kapatıp
o ramı 2. slota takıp tekrar çalıştırın oda çalışıyorsa onu sökün
2. ramı da aynı şekilde 1. ve 2. slotta tekrar anlatıldığı şekilde çıkarıp takıp deneyin ondada çalışacak mı?
Aşamalardan herhangi birinde sorun oluşuyorsa buraya yazın oluşmuyorsa ;
sistemi kapatıp iki ramı takıp sonra açın açılmazsa tekrar kapatıp bios pilinizi çıkarıp garanti olsun diye 10-15 dakika bekledikten sonra bios pilinizi tekrar takıp sistemi çalşıtırın.
hocam ramlerin slotlarini a2 b2 den a1 b1 yaptım suan turuncu dram isigi yaniyor VGA ışığı yanmıyor ekran karti fanlari rgbsi vb çalışıyor ama görüntü hala yok

Fenomend

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
518
hocam ramlerin slotlarini a2 b2 den a1 b1 yaptım suan turuncu dram isigi yaniyor VGA ışığı yanmıyor ekran karti fanlari rgbsi vb çalışıyor ama görüntü hala yok
Buradan anlıyoruz ki 4 slotlu bir anakartınız var size sadece şu şekilde söyleyeyim dram ışığına geçtiyse 1. slot ve 3. slotu kullanın olmazsa 2.slot ve 4.slot .
4 kanallı anakartlarda bu şekilde işler çift ram var ise..
Ama ben sadece tek ram la çalıştırın demiştim sorun ramlarda mı diye öğrenelim açısından

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri